נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
לפני מספר שנים ניגש אלי אחד התלמידים בקורס הברמנים ושאל אם אני מכיר את המשקה, רגע, הוא אמר אני לא זוכר את שמו, אבא שלי תמיד היה שותה אותו לאחר האוכל, נו איך קוראים לו..
יוניקם או יוניקום אני לא בדיוק זוכר את שמו. בשיעור שלאחר מכן, הוא דאג להביא את הבקבוק המדובר "אוניקום" הדז'סטיף הלאומי של הונגריה והקיסרות האוסטרו הונגרית משנת 1840.

את שמו קיבל המשקה, כך טוענים יצרניו, מן התגובה הספונטנית של הוד מלכותו הקיסר יוזף השני שצעק "Das is ein unicum" (זה יחיד במינו) לאחר שטעם בפעם הראשונה
את המשקה מידיו של ג'וזף צוואק (jozef zwac ). בשנת 1847 ביקש ג'וזף צוואק מהרשות המקומית רשיון לזקק ולמכור משקאות ואלכוהול. לאחר קבלת הרשיון התחילה משפחת צוואק את המלאכה הקשה אשר הביאה למשקה הצלחה מסחררת בהונגריה בפרט ובעולם בכלל.

ה"אוניקום" מיוצר עפ"י אותה נוסחה סודית של ד"ר צוואק המשלבת למעלה מ 40 סוגים שונים של עשבי תיבול, צמחי מרפא ותבלינים. חלקם של המרכיבים מזוקק וחלקם מושרה
באלכוהול כתמצית. בסופו של התהליך מעורבבים שני החלקים יחדיו. ונכנסים ליישון בחביות עץ לתקופה של חצי שנה על מנת לאפשר לכל הטעמים להתאחד למשקה הומוגני אחיד, בעל גוף מלא ועשיר בטעמים.

משקה האוניקום הנו המשקה הלאומי של הונגריה זה למעלה מ 200 שנה, בזכות העובדה כי המרכיבים הסודיים של המשקה נשמרים מוסתרים גם היום וכל הניסיונות לחקות את טעמו הסודי של המשקה נכשלו. ההונגרים מאמינים כי לאוניקום סגולות רפואיות רבות בזכות צמחי המרפא המושרים בתוכו ומעניקים לו סגולות של סיוע לעיכול, הגברת ערנות והוספת מרץ.

לאחרונה הגיעה מהפכת המשקאות המרירים גם לישראל והתופעה מפתיעה: צעירים יוצאים לבלות ומזמינים משקאות כמו "ייגרמייסטר" כמשקה מועדף ולא בזכות הסגולות
הדז'סטיפיות שלו אלא בשל טעמו המיוחד. מרשים לראות שזה הגיע גם לישראל.
האם ימי המשיח הגיעו? האם הצרכן הישראלי מפתח תרבות שתייה משלו?
לא ניתן להסביר את התופעה אך טוב לראות שהיא מתרחשת בארצנו הקטנה.
אז לכל חובבי הייגרמייסטר, יש לכם אלטרנטיבה נוספת: "אוניקום".
תנסו אותו קפוא, או ערבבו אותו עם מספר קוביות קרח ופיסת תפוז. משקה מיוחד אשר בטעמו המריר ניתן להרגיש מתיקות סמויה וטעמים מתחלפים של עשרות עשבי תיבול.
בשנים האחרונות זכה האוניקום לפרסים רבים בעולם ביניהם:

2000 golden bland award

1998 worldstar winner Tokyo

את האוניקום ניתן לשלב במגוון קוקטיילים:

יונישנפס
שלושים מל' אוניקום קפוא
שלושים מל' שנפס תפוחים קפוא
מציפים את המשקאות אחד על השני בכוס טקילה ושותים לחיים.

שיתוק מוחי
עשרים מל' אוניקום קפוא
עשרים מל' אפטר שוק אדום קפוא
עשרים מל' אבסינט קפוא
מציפים את המשקאות אחד על השני בכוס טקילה ושותים לחיים.
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER

כתבות נוספות של דורין קופיט

המשקה של הפילים..
Bottled in Mexico
הסבא של הליקרים
משחקים בגוגואים
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר