את הוודקה הטובה ביותר שלי שתיתי במסעדה פולנית
קטנה בלונדון. המלצר, אשר היה גם בעל הבית,
הגיש כוסיות קטנטנות שהכילו משקה קפוא כקרח,
בעל ניחוח קצת מתוק וצבע קצת ירוק. הנוזל הירוק
התברר כוודקה פולנית, מתובלת במעט דשא מזן באפאלו.
לפעמים עוד אפשר למצוא בקבוק עזוב כזה במסעדות
רוסיות ופולניות קטנות.
כנהוג בסיטואציות מסוג זה, טיפ נדיב בהחלט עשוי
לשחרר את הסודות.
משמעות המילה "וודקה" היא "מים קטנים" ברוסית,
פולנית ושפות סלביות אחרות. היא מופיעה במגוון
תיבולים, ניחוחות וטעמים, אפילו שאני בכל זאת
מעדיף אותה בצורתה הנקיה.
מעניין לציין כי הרוסים מתעקשים כי הם אלו
שהמציאו את הוודקה, ואכן קיימות עדויות על שתיית
וודקה כבר בתחילת המאה ה 14- בעיר הנמל וויאטקה.
מרבית ההיסטוריונים מסכימים כי אכן הרוסים הם אלו
שהמציאו את הוודקה, אבל לא מסכימים על התאריך.
לעומת זאת, קיימות עדויות על שתיית משקה חזק בעל
טעם נייטרלי (ממאפייני הוודקה) בפרס כבר במאה ה 11- .
אפשר לשתות את הוודקה בצורות רבות: היא יכולה לשמש
דיז'סטיף מצוין וכן כמשקה מלווה לארוחות קוויאר,
סלמון מעושן, בשרים קרים ואפילו סתם לחם שחור,
זרוע מלח גס.
טעמה של וודקה מזרחית שונה לחלוטין מגרסאותיה אשר
נעשות במערב. הארומה הינה חזקה ובעלת גוף ונוכחות,
בעלת אופי "ירוק" והמרקם הוא מעט שמנוני. בשבוע
הבא - מתכונים.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת