רומן לסקר הפעלת המזגנים השבוע הוכיחה את זה סופית. האביב הגיע וזה רשמי. ואמנם, דרכים רבות יש לחגוג את האביב, אבל אנחנו, כדרכנו נציין זאת במשקה אביבי – מרענן ומשמח. הקמפארינט, או בשמו המסחרי – נגרוני, יתאים למשימה לגמרי. ותיקי הקוראים יזכרו בוודאי את חיבתו של המדור למשקה האדום-האדום הזה, הקמפרי, ואת האמביוולנטיות המובנית שבו. בהתמודדות עם הקמפארי אין נייטרליות. או שאתה אוהב את זה בטחרוף, או שעצם ההרחה עושה לך עוויתות גועל. כך גם הדבר בבואנו לדון בקמפארינט. אם כן, בהיותו אפריטיף משובח ביותר, הקמפאירנט הוא אחת הבחירות האוטומטיות של המדור ברצותו חדווה נעימה. הקמפארי, אם כן, מצוין בהעלאת מצב הרוח והג'ין, מנגד, שומר על איזון בריא. המתכון לקמפארינט מסתובב בעולם כבר מן המאה הקודמת. אולם אפילו עובדי חברת קמפארי אינם זוכרים את מוצאו המדויק. עם זאת, ההחלטה של חברת קמפארי בשנות ה-70 של המאה הנוכחית לשנות את שמו של הקוקטייל לנגרוני מתועדת היטב בכתובים. המטרה המוצהרת של השינוי היתה למנוע בלבול עם שאר הקוקטיילים מבוססי-הקמפארי, אשר נקראו קמפארינט אף הם. עם זאת, באופן טבעי בתקופתנו הפוסט-מודרנית, קיימים נראטיבים נוספים, כאשר הבולט בהם קושר את הנגרוני לאציל הפלורנטינאי הרוזן קאמילו נגרוני. הרוזן נגרוני היה עכבר ברים כבד בשנות ה-20, וקריאת המשקה האהוב עליו על שמו היתה, כנראה, דרכם של הברמנים לגמול לו על השנים הרוויות באלכוהול וטיפים נדיבים. אך לאוהדים השרופים שינוי השם לא שינה דבר. הנגרוני הוא בראש ובראשונה קמפארי. והקמפארי עבורים הוא, במילותיו של אחד השרופים שבשרופים – "אדום מנצנץ ויפהפה, עם טעם וריח שלא מאפשרים לנחש את מקורו, הוא 24 קאראט של אצילות". אם כן - נגרוני עשוי כהלכה, במינון נכון של ג'ין ותוספת מדויקת של תפוז, מוכיח עד כמה התיאור הזה רחוק מהמציאות, אבל, זה באמת אחלה של משקה שעושה הרבה נעים. נגרוני: מנה וחצי קמפארי מנה וחצי ג'ין מנה וחצי ורמוט מתוק לנער הכל בשייקר ולקשט בפלח תפוז. אפשר להגיש על שתי קוביות קרח. roman@rest.co.il
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת