אמנם באיחור מה, אבל בעקבות פניות לא מעטות, יתוקן חסרון משמעותי בכתבות הקוקטיילים הקודמות – חסרון, אשר לאחר שמבינים אותו נראה אלמנטרי ואף מובן מאליו. בשפה גבוהה אפשר לדבר על מעבר מתיאוריה לפרקטיקה. בשפה פחות מליצית ויותר קרובה אלינו, השתיינים, מדובר במתכון.
וכך, השבוע – מקבץ מתכונים לדאקירי:
דאקירי קלאסי
שתי מנות וחצי רום
(באיכות סבירה. לא חובה להשתמש במותגים הטובים ביותר,
אבל השתדלו להמנע ממותגים כגון "קפטן רום" ודומיו)
מנה מיץ ליים (לא מיץ לימון!)
כפית מי סוכר
נערו בשייקר יחד עם קרח כתוש ומיזגו לתוך כוס קוקטייל מקוררת. קשטו ברצועת ליים או גבעול מנטה
דאקירי קפוא
שתי מנות וחצי רום
מנה מיץ ליים
חצי מנה שנאפס לימונים
מנה מי סוכר
ערבבו את המרכיבים עם קרח כתוש בבלנדר עד להווצרות "ברד". הגישו בכוס יין
דאקירי אפרסקים קפוא
מנה וחצי רום
שלושה רבעי מנה ליקר קירסאו
שלושה רבעי מנה מיץ ליים
מנה שנאפס אפרסקים
חצי מנה מי סוכר
4-3 קוביות אפרסקים טריים
ערבבו את המרכיבים עם קרח כתוש בבלנדר עד להווצרות "ברד". הגישו בכוס יין.
הערה: ניתן להוסיף תותים או משמשים במקום האפרסקים
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת