נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

הקוקטייל המזוהה ביותר עם הוודקה הוא ה"בלאדי מרי". כוס אחת של המשקה האדום והמרענן הזה בבוקר שלאחר שתייה מסיבית, מרפאת ההנגאובר לחלוטין (וכאן חשוב לציין - המדור מסתייג הסתייגות נחרצת מצריכת אלכוהול שמובילה למצב שתואר לעיל).

לתוך כוס אולדפאשנד יש למזוג מנה וחצי וודקה, שלוש מנות של מיץ עגבניות (רצוי טרי) מיץ מחצי לימון ולערבב מעט. לאחר מכן יש להוסיף 5 טיפות של רוטב וורסטרשייר , מעט מלח סלרי, מעט פלפל שחור, 4 טיפות רוטב טבסקו (לאחרונה התפשטה תופעה של הכבדה על הטבסקו. אל תעשו את זה. זה חובבני). לערבב במרץ עם כפית בר ארוכה.

אם אתם אוהבים את הבלאדי מרי שלכם מתוק, תוסיפו יותר רוטב וורסטרשיר. 7 טיפות יעשו את העבודה. אין צורך לשתות את הקוקטייל מיד עם הכנתו. הכינו אותו בבוקר ושתו ממנו מעט לאורך כל היום. הטעם רק ילך וישתפר.

קוקטייל פופולרי נוסף הוא ה"רוסי השחור". הקוקטייל מורכב מוודקה ומקהלואה - ליקר על בסיס קפה. חובבי הקוקטייל מפארים את מתיקותו (קהלואה) ועוצמתו (הוודקה) ואילו מתנגדיו מציינים את אותן התכונות, רק לרעה. בסופו של דבר מדובר בקוקטייל חזק מאוד ובעל נוכחות רבה. מומלץ מאוד כדיז'סטיף, וכתחליף ראוי למנה אחרונה. מנה מיותרת אחת מבטיחה הנגאובר לתפארת. תיזהרו.

רוסי שחור

מנה ורבע וודקה
מנה ורבע קהלואה

למזוג את המרכיבים לתוך כוס אולדפאשנד על 4 קוביות קרח ולערבב.
תוספת של חצי מנה של שמנת תהפוך את המשקה לרוסי לבן, עדיין טעים מאוד ופחות מסוכן.

ולסיום, הרשו לי לחלוק איתכם קוקטייל משלי, המבוסס על וודקה:

כחול עמוק סיבירי

שתי מנות וודקה קפואה
מנה שנאפס (גולד סטרייק או גולדשלאגר)
רבע מנה ליקר קירסאו כחול

יש לערבב עם קרח כתוש ולהגיש בכוס קוקטייל.
המשקה כחול זוהר כמו שמי ערב חורפי. הטעם הוא מתוק וחזק. סיבוב שני מומלץ רק לבעלי קיבה חזקה.

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
עיראקי בלב חולון: טעמים עתיקים בקונספט מודרני
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
גורילה בר קפה – תמצאו פה את מנת החלומות הכשרה שלכם
ים, מלח וטעם: אנין ממשיכה להפתיע
בני הדייג בתל אביב (צילום: אלירן אביטל)
NOTO: סיפור אהבה איטלקי
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר