הקוקטייל המזוהה ביותר עם הוודקה הוא ה"בלאדי מרי". כוס אחת של המשקה האדום והמרענן הזה בבוקר שלאחר שתייה מסיבית, מרפאת ההנגאובר לחלוטין (וכאן חשוב לציין - המדור מסתייג הסתייגות נחרצת מצריכת אלכוהול שמובילה למצב שתואר לעיל).
לתוך כוס אולדפאשנד יש למזוג מנה וחצי וודקה, שלוש מנות של מיץ עגבניות (רצוי טרי) מיץ מחצי לימון ולערבב מעט. לאחר מכן יש להוסיף 5 טיפות של רוטב וורסטרשייר , מעט מלח סלרי, מעט פלפל שחור, 4 טיפות רוטב טבסקו (לאחרונה התפשטה תופעה של הכבדה על הטבסקו. אל תעשו את זה. זה חובבני). לערבב במרץ עם כפית בר ארוכה.
אם אתם אוהבים את הבלאדי מרי שלכם מתוק, תוסיפו יותר רוטב וורסטרשיר. 7 טיפות יעשו את העבודה. אין צורך לשתות את הקוקטייל מיד עם הכנתו. הכינו אותו בבוקר ושתו ממנו מעט לאורך כל היום. הטעם רק ילך וישתפר.
קוקטייל פופולרי נוסף הוא ה"רוסי השחור". הקוקטייל מורכב מוודקה ומקהלואה - ליקר על בסיס קפה. חובבי הקוקטייל מפארים את מתיקותו (קהלואה) ועוצמתו (הוודקה) ואילו מתנגדיו מציינים את אותן התכונות, רק לרעה. בסופו של דבר מדובר בקוקטייל חזק מאוד ובעל נוכחות רבה. מומלץ מאוד כדיז'סטיף, וכתחליף ראוי למנה אחרונה. מנה מיותרת אחת מבטיחה הנגאובר לתפארת. תיזהרו.
רוסי שחור
מנה ורבע וודקה
מנה ורבע קהלואה
למזוג את המרכיבים לתוך כוס אולדפאשנד על 4 קוביות קרח ולערבב.
תוספת של חצי מנה של שמנת תהפוך את המשקה לרוסי לבן, עדיין טעים מאוד ופחות מסוכן.
ולסיום, הרשו לי לחלוק איתכם קוקטייל משלי, המבוסס על וודקה:
כחול עמוק סיבירי
שתי מנות וודקה קפואה
מנה שנאפס (גולד סטרייק או גולדשלאגר)
רבע מנה ליקר קירסאו כחול
יש לערבב עם קרח כתוש ולהגיש בכוס קוקטייל.
המשקה כחול זוהר כמו שמי ערב חורפי. הטעם הוא מתוק וחזק. סיבוב שני מומלץ רק לבעלי קיבה חזקה.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת