בשבוע שעבר הגענו עד לסוף המאה ה- 19, אז עבר שמו של המשקה כמה גלגולים - מרטינז, מרטין ולבסוף התייצב על המרטיני. הארי ג'ונסון הוא שזכאי לקרדיט על הפרסום ראשון למתכון הכנת המרטיני, בשנת 1888. עם תחילת המאה, הודות למאמצי השיווק של יצרנית הוורמוט "מרטיני ורוסי" (אשר אז נקראה מרטיני, סולה ושות') ומילון אוקספורד, אשר נתן קרדיט לחברה על המצאת השם, המרטיני הפך למותג.
בשנות ה - 20 המשקה יצא את גבולות ארה"ב, ובשנת 1929, המינגווי הפך את המשקה למפורסם. בספרו מאותה שנה, "הקץ לנשק", אומר הגיבור פרדריק הנרי, שהוא בן דמותו של המינגווי עצמו: "מעולם לא שתיתי דבר כה קריר ונקי. זה גורם לי להרגיש מתורבת".לאחר דעיכה בפופולריות בשנות ה-70 זכה המרטיני לעדנה מחודשת בשנות ה-80, בהן הוא הפך לסמל להצלחה כלכלית ותרבות עירונית מערבית.
והערה אחרונה לג'יימס בונד, אשר למרות תרומתו העצומה לקידום המרטיני טעה בגדול. מרטיני לא מנערים. אף פעם.
מתכון למרטיני יבש:
חצי 2 מנות ג'ין
חצי מנה ורמוט יבש
לבחוש את המרכיבים עם קרח כתוש ולמזוג לכוס קוקטייל מקוררת. לקשט עם רצועת קליפת לימון או זית. אם משתמשים בזית שחור המשקה נקרא מרטיני ערמונים.
שימוש בבצל יהפוך את המשקה גיבסון. מרטיני יבש עם זילוף ויסקי הוא מרטיני מעושן ואם מוסיפים לו חומץ על בסיס זיתים זה מרטיני מלוכלך.
גרסאות נוספות של המרטיני הן הבינוני, המתוק והרטוב. אפשרות נוספת (ולא מומלצת) היא החלפת הוודקה בג'ין.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת