נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

בשבוע שעבר הגענו עד לסוף המאה ה- 19, אז עבר שמו של המשקה כמה גלגולים - מרטינז, מרטין ולבסוף התייצב על המרטיני. הארי ג'ונסון הוא שזכאי לקרדיט על הפרסום ראשון למתכון הכנת המרטיני, בשנת 1888. עם תחילת המאה, הודות למאמצי השיווק של יצרנית הוורמוט "מרטיני ורוסי" (אשר אז נקראה מרטיני, סולה ושות') ומילון אוקספורד, אשר נתן קרדיט לחברה על המצאת השם, המרטיני הפך למותג.

בשנות ה - 20 המשקה יצא את גבולות ארה"ב, ובשנת 1929, המינגווי הפך את המשקה למפורסם. בספרו מאותה שנה, "הקץ לנשק", אומר הגיבור פרדריק הנרי, שהוא בן דמותו של המינגווי עצמו: "מעולם לא שתיתי דבר כה קריר ונקי. זה גורם לי להרגיש מתורבת".לאחר דעיכה בפופולריות בשנות ה-70 זכה המרטיני לעדנה מחודשת בשנות ה-80, בהן הוא הפך לסמל להצלחה כלכלית ותרבות עירונית מערבית.

והערה אחרונה לג'יימס בונד, אשר למרות תרומתו העצומה לקידום המרטיני טעה בגדול. מרטיני לא מנערים. אף פעם.

מתכון למרטיני יבש:

חצי 2 מנות ג'ין
חצי מנה ורמוט יבש

לבחוש את המרכיבים עם קרח כתוש ולמזוג לכוס קוקטייל מקוררת. לקשט עם רצועת קליפת לימון או זית. אם משתמשים בזית שחור המשקה נקרא מרטיני ערמונים.

שימוש בבצל יהפוך את המשקה גיבסון. מרטיני יבש עם זילוף ויסקי הוא מרטיני מעושן ואם מוסיפים לו חומץ על בסיס זיתים זה מרטיני מלוכלך.

גרסאות נוספות של המרטיני הן הבינוני, המתוק והרטוב. אפשרות נוספת (ולא מומלצת) היא החלפת הוודקה בג'ין.

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
גורילה בר קפה – תמצאו פה את מנת החלומות הכשרה שלכם
ים, מלח וטעם: אנין ממשיכה להפתיע
בני הדייג בתל אביב (צילום: אלירן אביטל)
NOTO: סיפור אהבה איטלקי
כולנו אוהבים את מסעדת כולנו באשקלון
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר