חיכינו וחיכינו והנה זה קרה. הפרויקט שהיה עתיד להיפתח בשלושה במארס, נדחה לטרום-פסח וללפני הקיץ הושק היום באירוע נוצץ שכלל גזירת סרט סמלית והרבה טעימות ופינוקים. בשורה התחתונה – ההמתנה הצדיקה את עצמה. השוק הוא החלום הוורוד של כל פודי וצפוי למגנט לקוחות הרבה מעבר לגבולות תל אביב.
דרך המספרים אפשר לקבל קצת מושג על היקף הפרויקט. שרונה מרקט משתרע על 8,700 מ"ר ויש בו 89 חנויות, דוכנים ומסעדות, מתוכם 70 אחוז חנויות קמעונאיות לחומרי גלם בתחום המזון ו-30 אחוז מסעדות, עמדות שף, מתחמי הסעדה ומאפיות. באמצע השבוע צפויים לבקר במתחם בין 10,000 ל-15 אלף איש ביום, ובסופי שבוע המספר יגדל ל-25 אלף איש ביום. 476 מקומות ישיבה עומדים לרשות הלקוחות ו-10,000 מוצרים לקנייה הביתה. הנתון המרשים ביותר הוא הסכום שהשקיעה חברת גינדי החזקות בבניית המתחם, למעלה מחצי מיליארד ₪.
>> לכל המסעדות בשרונה מרקט
המתחם ממוקם למרגלות פרויקט המגורים שרונה תל אביב, על פארק גני שרונה וסמוך למבני הטמפלרים המשוחזרים. המנכ"ל שרון מומן והיועץ הקולינרי ירון קסטנבוים (מיט מרקט, 25m) ביקרו בשוקי אוכל בחו"ל ושאבו השראה מבורו מרקט בלונדון, הבוקרייה בברצלונה, צ'לסי מרקט בניו יורק ורשת שוקי Eataly. "השקענו את כל המחשבה שבעולם כדי ליצור שילוב בין מגוון נכון למעטפת מודרנית ומושקעת. לא פשוט לקבץ כמעט 100 סוחרים תחת אותה קורת גג ושפה אחת הרמונית ומזמינה", אמר קסטנבוים. תמהיל הדוכנים והמוצרים משקף את כל מה שטוב בקולינריה הישראלית: חומוס של עלי קרוואן (אבו חסן) מיפו, גבינות של באשר פרומז'רי וחלבה וטחינה של ממלכת החלבה – שניהם עשו עלייה משוק מחנה יהודה, מוצרי המעדנייה האיטלקית פרימו, שמן של אנשי הזית, מאפיית לחמים, פורל הדן, מרינדו ועוד רבים וטובים. ברשימת בתי האוכל בולט כיהלום נוצץ פושון, נציגות ראשונה בארץ של הפטיסרי והמעדנייה מפריז. המקרונים המפורסמים כבר מוצגים לראווה, ואם תהיתם לגבי המחיר הוא עומד על חמישה שקלים למקרון טייק אוויי ושבעה שקלים בישיבה. קופסאות יפהפיות בצורת לב הוצבו על המדפים כמתנה הכי שווה לט"ו באב, וגווני השחור-וורוד שנבחרו לעיצוב גורמים לחנות להיראות כבונבוניירה אלגנטית. בינינו, גם בלי פושון הרשימה מרשימה ויש בה מסעדות ודוכני אוכל במגוון עצום של סגנונות, טעמים ומחירים: סניף של מסעדת טייגר לילי האסייתית מרמת החייל, פיצות של רוסטיקו, ארוחות בוקר כל היום של רשת בנדיקט, ביירן מרקט – האח הקטן של מסעדת ביירן הבווארית מפרישמן, סניפים של מיט בר, פסטה פיורי משוק הנמל בתל אביב, מתחם הסעדה של השף שגב משה ומסעדת ראמן של אהרוני. חלק מהמקומות עדיין סגורים וצפויים להיפתח בשבועות הקרובים כחלק מתהליך הדרגתי שיאפשר למפעילים ולסוחרים ללמוד ולהתאים את עצמם אלה לאלה ולקהל.
מבחינה תיירותית שרונה מרקט נפתח בצל איום הסדרי התנועה החדשים בעקבות הקמת תוואי הרכבת הקלה, שכבר גרמו להצרת רחוב החשמונאים הסמוך וצפויים ליצור פקקי ענק. עם זאת המיקום עדיין נוח מאוד בזכות כניסות מרובות לחניון תת קרקעי גדול. בקיץ התל אביבי המהביל מיזוג האוויר הקריר יהפוך את שרונה לאבן שואבת ולתחליף לבילוי בקניונים שכבר מיצו את עצמם. בינתיים עוד אין בשוק מתקנים לילדים ובעצם הם די מיותרים, כי האוכל והחנויות הם מגרש משחקים אחד גדול.
תמונות בראש העמוד ובעמוד הבית: צילום - אבישי פינקלשטיין
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת