תפריט קיץ בקוצ'ינה תמר
קוצ'ינה תמר, הלא היא השפית תמר כהן-צדק, משיקה תפריט קיץ חדש עם מנות איטלקיות קלילות שכוללות לראשונות: סלט קלמרי אפויים בתיבול פיקנטי על מצע ירוקים, עגבניות שרי ובצל סגול (52 ₪); מרק יוגורט בדלעת ערמונים (48 ₪); פשה קרודו - דג משתנה בתיבול בזיליקום, בצלי שאלוט, צ'ילי אדום, לימון ושמן זית (54 ₪); ריזוטו שרימפס ותפוחים (58 ₪) ועוד, ובין העיקריות: פולפטה ג'יגנטה - קציצת בקר וטלה צרובה במחבת, ברוטב שום ועשבי תיבול ובתוספת סלט (102 ₪) ועוד. ובין הקינוחים החדשים: מקפא לימון ודובדבני אמרונה, אי צף אמרטו ועוד. כל אלה ומנות נוספות מצטרפות למנות הקבועות.
קוצ'ינה תמר, הצפירה 10, תל אביב. 053-9443934
תפריט טעימות בז'אז'ו
עדי לוי, השפית של ז'אזו, יצרה תפריט סרוויס ראשון עם תפריט טעימות בן 8 מנות. בכל יום מהשעה 18:00 ועד 20:30 תוגש ארוחת טעימות ב-110 ₪ לסועד, שכוללת שבע מנות וקינוח. בין המנות בתפריט: קרפצ'יו בלאדי מרי עם צ'ייסר וודקה ורידקשן עגבניות; קרוסטיני מולים; מוס כבד אווז וג'לי פטלל; לחם יין צימוקים וג'בטות עם חמאה חומה ושמן זית; קלמארי צרוב או סלמון כבוש עם קרם לימון, לוביה וטבעות חומוס ומנות נוספות.
ז'אז'ו, דוד אלעזר 27, מתחם שרונה, תל אביב. 053-7934188
עשור ליוליה
חגיגות עשר השנים של יוליה יצאו לדרך. יוליה ממוקמת בנמל תל אביב, ממש על הים, וחוגגת עשור עם מנות מיוחדות של השף רומן דימנט, ביניהן: שרימפס לנגוסטין וקלמרי סגול צרובים בפלנצ'ה עם סלט עגבניות כוסברה פיקנטי ויוגורט צאן; כאוס פירות ים (750 גרם) של מולים, סרטנים כחולים, שרימפס וקלמרי ברוטב רוזה צ'יפוטלה; פילה דג ים (לפי הדגה) על הגריל עם ניוקי, פירות ים , ארטישוק ותרד טורקי בשמן זית; ראש לוקוס (לפי משקל) קריספי, וסטייק סינטה (250 גרם) בחמאת זעתר על ירוקים חמים; סביצ'ה דג ים עם כוסברה, אבוקדו, בצל סגול וצ'ילי לצד ברוסטקה; סלט קפרזה עם מוצרלה טרייה, עגבניות שרי צבעוניות, בזיליקום ובלסמי ועוד.
Yulia, נמל ת"א מבנה 2, הגעה דרך רחוב חבקוק, תל אביב. 053-9439386
טורי בת 3
לכבוד 3 השנים להיווסדה, בנה השף לי קסיאהו (השף של אוקינאווה – מאותה קבוצת המסעדות) תפריט מיוחד עם מנות סושי וקומבינציות, מרקים, מנות עיקריות, סלטים ועוד. למשל: גיוזה עבודת יד במבחר מילויים (28 שקלים); טרטר קוביות סלמון עם אבוקדו ברוטב חרדל דיז'ון וואסאבי מוקצף (38 שקלים); מרק טמפורה אודון –מרק אסייתי פיקנטי עם אטריות אודון, פטריות שמפניון, בצל ירוק ועוף/טופו בטמפורה(32 שקלים); סלט אטריות זכוכית- סלט אטריות צלופן עם בייבי תרד מאודה, פטריות שיטאקה ברוטב ויניגרט צ'ילי מתוק ובוטנים מרוסקים ( 36שקלים);גולדן ביי (הפיליפינית) –אטריות אודון עם נתחי סלמון, ברוקלי, בצל ירוק, פטריות ונבטים ברוטב חלב קוקוס (49 שקלים) ועוד.
Torii. אופנהיימר 13, נווה אביבים, תל אביב. 053-9426945
קיץ תאילנדי
תפריט קיץ מפציע גם בטייגר לילי עם מנות כמו ספרינג רול ממולא בטופו, שיטאקי, נבטים ועוד; מיני ספריבס עם שאלוט וג'ינג'ר ברוטב שעועית שחורה, מוגש על פאק בונג; חציל ופאק קנה (חצילים עם קנה, בצלצלי שאלוט, בוטנים ונבטים, ברוטב צ'ילי, תמרינדי ורוטב צדפות, מעליהם קריספי שום וצ'ילי מוחמץ) ומנות נוספות, שמצטרפות לתפריט הקבוע.
ועוד חדשות מבית טייגר לילי – סניף חדש ייפתח במהלך חודש אוגוסט במתחם שרונה מרקט. המסעדה תכיל עד כ-160 סועדים, והתפריט, בניצוחו של השף יניר גרין, יהיה דומה בסגנון לתפריט בסניף הרמת חיילי.
טייגר לילי, הברזל 32, רמת החייל, תל אביב. 053-8096525
בר יין של קיץ במלגו ומלבר
מלגו ומלבר מתחדשת בבר יין POP UP שיופעל לארבעה חודשים. בתפריט: יין קונספטואלי ומנות נשנוש קטנות. בר היין יפעל בימים ב'-ש' בין השעות 19:00- 24:00. אי אפשר ואין צורך להזמין מקום. תפריט היין יתחלק לשניים: בחלק הראשון והקבוע יינות ישראלים של יקב רמת הגולן ובחלקו השני יינות אורחים מהעולם בליין-אפ שבועי.
מלגו ומלבר, רוטשילד 142, תל אביב. 053-7104602
מרינדו מגיעים לשרונה מרקט
הרשת פותחת סניף שישי – בר אוכל וקצבייה – במתחם שרונה מרקט. התפריט יכלול כריכים עם הבשר של מרינדו, תבשילים ומנות שיוגשו על הבר. מחירי המנות ינועו לרוב בין 49-59 ₪.
מרינדו שרונה מרקט, תל אביב. 03-5106431
ניו יורק פינת טוקיו
היינקן ובר ה-Zou Bisou ממשיכים עם סדרת Chef Nights'' בניצוחו של השף מידן סיבוני. במסגרת ערב הקונספט, אשר ייערך ב- 4.8 בשעה 20:30, בר ה-Zou Bisou יהפוך למסעדה יפנית-אורבנית. השף סיבוני יכין ארוחה יפנית עם מנות סושי ודגים, לצד היינקן אשר תוגש לשולחנות האורחים באופן חופשי. מחיר התפריט האישי – 160 ₪ והוא כולל מנות כמו קרפצ'יו המאצ'י דג ים, טרטר טונה אבוקדו עם טוביקו שחור, ניגירי סלמון עם עגבניית מיסו בגריל ועוד. תפריט השף יעלה 200 ₪ והוא יכלול מנות בבחירה אישית של סיבוני.
Zou Bisou, בן יהודה 186, תל אביב. 053-9367903
תמונות בראש העמוד ובעמוד הבית: קוצ'ינה תמר. צילום: אפיק גבאי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת