אם תשאלו אנשים, חלק גדול מהם יאמרו לכם שהמילה בראנץ' מתקשרת אצלם אוטומטית למילה חופש. בראנץ' בא טוב כשאתם לא ממהרים. הוא מתאים ליום חופש או לשישי-שבת, הוא מפרגן לכם לקום מאוחר ולא נוזף בכם שאתם אוכלים יותר מדי. וכך עם הזמן תפס הבראנץ' תאוצה והוא משתדרג לרמות שלא היו מביישות ארוחות בוקר או ערב, אך שומר על הקסם של השעות המוקדמות יותר של היום, ומציע מנות קלילות ומפנקות ומנה עיקרית, שכבר הופכת את הבראנץ' להפקה שלמה.
הפעם הלכנו על אזור תל אביב והתמקדנו בחמישה בראנצ'ים שהושקעו בהם מחשבה, חומרי גלם טובים, מגוון גדול ועלות משתלמת לתמורה.
בלו סקיי
בקומה ה-15 של מלון קרלטון עם נוף מרהיב לים, מגיש מאיר אדוני במסעדה החלבית והכשרה שלו – בלו סקיי – את אחד הבראנצ'ים המעניינים והיצירתיים היום בתל אביב. תמורת 120 ₪ יפרשו על שולחנכם יותר מ-10 טאפאסים, סלטים, מטבלים ומאפים במילוי חוזר, מנה עיקרית לבחירה ושתייה קלה וחמה.
בין הטאפאסים שכבשו אותנו: כרוב מעושן בגריל פחמים במילוי אורז, לאבנה כבשים עגבניות וסומק, מסבחה חמה מטחינת הר ברכה, גרגרי חומוס, צ'ילי וסומק. מוס חצילים, גבינת עזים, שום, ויניגרט אגוזים וטרגון.
לעיקרית: אם בבדיקות הדם האחרונות שעשיתם רמת השומנים נמצאה תקינה, אל תוותרו על הפריקסה של אמא סימה (בתוספת 10 ₪) – קרואסון חמאה, טונה צרובה בגריל, אריסה, ביצה כבושה, תפוח אדמה ראטה, לימון כבוש, איולי ליים, שמן פפריקה וכמון.
Blue Sky, אליעזר פרי 10, תל אביב. 053-7104483
מלגו ומלבר
השפים מוטי טיטמון ואור מיכאלי לא מפחדים לתת את כל הנשמה לבראנצ'ים של שישי-שבת. ניכר שהושקעה כאן מחשבה מאחורי כל מנה, ובשילוב כל המנות לכדי ארוחה. קודם כל הלחם והחלות נאפים במקום, ואת לחם הבריוש שעושים כאן סביר להניח שתגיעו לקנות לכל שבת, גם בלי קשר לארוחה.
אז מה כולל הבראנץ'? מגש של מנות ראשונות וצבעוניות להפליא שכוללות מנות כמו סלט תמנונים, על קרם עגבניות שרי פיקנטי, סלט עשבים וגבינת שמנת – סלט מעולה, ומרקם התמנונים היה נעים ולא צמיגי. גם סלט הסלמון בכבישת סלק עם שמנת חמוצה – תרד וסלט מלפפונים-שמיר היה תענוג, וחוץ ממנו יש גם קרם שעועית בובס, שעועית בובס, שום, שמן זית וצ'ילי חריף; ראגו בשר טחון, עם ירקות שורש, עגבניות ופרחי כרובית; סלקים מזוגגים בחומץ פטל, סלק מנדולינה, שמן עירית, אגוזים קלויים וגרידת לימון וסלטים נוספים.
לעיקרית: הלכנו על מנת פירות הים (מולים, קלמארי, ראשים, שרימפס, כרישה, תפודים, מיסו וכוסברה) וכבד ברווז עם בצלים חרוכים ותערובת ירוקים על פירה. שתי מנות מומלצות, ואם אתם בעניין של דגים לכו על דג שלם בתנור או על הפילה מוסר על קרם כרובית.
מחיר למגש סלטים וראשונות: 69 ₪ לסועד; מחיר בראנץ' מלא כולל עיקרית - 109 ₪. מוגש בשישי ושבת.
מלגו ומלבר, שדרות רוטשילד 142, תל אביב. 053-7104602
האחים
שמם של האחים, יותם ואסף דוקטור, יצא למרחוק, ולא עבר זמן רב עד שהמקום הפך גדוש מפה לפה. הבראנץ' המפורסם של האחים מתבסס על בופה ללא הגבלה. על השולחן המרכזי: סלטים כמו אנטיפסטי, קרפצ'יו חציל עם פסטוקים, פטה המאירי, גרידת לימון וזעתר; פריקה עם נקטרינות מיובשות ותפוחים; עדשים עם סלרי; הרינג עם שמנת; גרבדלקס על קרם פרש ולימון כבוש; חלות של מאפיית ויזניץ' – שזה תענוג בפני עצמו; חביתת ירק עשירה; מאפה בצק עלים עם עגבניות; מילקי תוצרת בית, קוקטיילים שמחיריהם מתחילים ב-12 ₪ ומנות מתחלפות, כדי שיהיה לכם קצת ריגוש כשתחזרו לבראנץ' נוסף.
מוגש בכל שישי בין השעות 9:00-12:45. 75 ₪ לסועד, וזה כולל קפה ושתייה קלה או תה קר עם נענע (במילוי חוזר).
האחים, אבן גבירול 12, תל אביב. 053-9372497
פאפאס
פאפאס היא מסעדה איטלקית מתוקה ומיוחדת, ולפני כמה חודשים השיקו תפריט בראנץ' שמוגש בשישי ושבת. האווירה איטלקית וגם במנות יש טאץ' מארץ המגף. הארוחה בעצם מורכבת מתפריט קונטיננטלי של לחם ומאפים עם מטבלים וממרחים, סלט, גבינת פטה וזיתים ושתייה קרה וחמה (39 ₪), ואפשר להוסיף לו מנות כמו: קלצונה פרטיני – ממולא בבייקון, בצל מקורמל זוג חלמונים ומוצרלה (38 ₪), קלצונה טבעוני (36 ₪), שרימפס ואספרגוס - זוג ביצים עלומות עם רוטב חמאה ויין, על תפוחי אדמה (48 ₪), פריטטה זוקיני ונענע (26 ₪), אגס המינגווי - ביצים עלומות על סלמון כבוש במקום, עם רוטב הולנדז, על תפוחי אדמה (42 ₪) ועוד.
הקונטיננטלית בתוספת מנה כזו מספיקה בהחלט לזוג. מי שלא רוצה מנה גדולה יכול לקחת מהתוספות הקטנות (12-22 ₪).
פאפאס, הלל הזקן 12, תל אביב. 03-5107373
טשרניחובסקי 6
הבראנץ' של טשרניחובסקי 6 לא מתיימר להיות ארוחת צהריים, אך הוא משדרג את ארוחת הבוקר עם כל מיני קטנו, ומתאים למי שאוהב את ארוחות הבוקר הקלאסיות, רק בשעה מאוחרת יותר ביום. בארוחה כלולים: סלטים, צלחת גבינות, צלחת נקניקים, מנת ביצים לפי בחירה, סלסלת לחמים, קפה או מיץ.
בין הסלטים המוגשים לשולחן: סלט ירוק קצוץ, סלט תפוחי אדמה ובצל, סלט אבוקדו, סלמון בכבישה עדינה וסלטים משתנים. בין מנות הביצים: ביצי עין בקרם פיקנטי של עגבניות, פלפלים ותרד; אומלט גאודה; שקשוקה ירוקים; בוקר פורטוגלי – 2 ביצים עם נתחי קוד מומלח, תפוח אדמה ובצל; או steak & egg.
85 ₪ לסועד. מוגש בשישי ושבת בין השעות 10:30-14:00.
"טשרניחובסקי 6", רחוב טשרניחובסקי 5, תל אביב. 03-6208729
תמונה בראש העמוד ובעמוד הבית: בלו סקיי. צילום: שרית גופן
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת