מתיחת פנים לביסטרו מצדה
ביסטרו מצדה היושב בפינת בוגרשוב הירקון ומשקיף על הים עבר לאחרונה מתיחת פנים, שעליה אחראי המעצב דן טרוים. הביסטרו פתוח 24/7 ומציע תפריט ישראלי-ים תיכוני מגוון, עד השעה 12:00 מוגש תפריט ארוחות בוקר עשיר. בין המנות: סלמון בכבישה ביתית; קרם פרש וצלפים (48 ₪); רביולי חצילים וגבינת צאן (68 ₪); שקשוקה מרגז עם סלט וטחינה (62 ₪).
ווסטסייד משיקה תפריט חדש
שף מסעדת West Side הכשרה ממלון רויאל ביץ', גיא מלכה, משיק תפריט חדש. בין המנות הראשונות: מרק בהשראת ירקות שורש של חורף בניחוח פורצ’יני (45 ₪); דגים שעלו ברשת הבוקר מטוגנים בקמח תירס, טחינה אל ארז וקרם לימון כבוש (52 ₪); טונה בלו-פין - סאשימי טונה אדומה עם טאבולה עדשים שחורות, קרם חצילים לבן, סלקים מוחמצים וקרם שום ירוק (68 ₪). בין העיקריות: סוכריות של עוף בזיגוג ציר חום עם ראגו עדשים שחורות, בצל נמס, תרד, יוזו וגזר מקורמל (88 ₪); מסבחת דגי ים חומוס עם ויניגרט ארטישוק ואורגנו חם, עשבים, טחינה ועגבנייה סחוטה (95 ₪).
14 שפים וארוחה אחת
מועצת גפן היין בשיתוף יקבי ישראל יארחו בבית הספר לקולינאריה "דן גורמה" ערב טעימות שיכלול טעימות של מיטב היקבים הישראלים ומנות טעימות של שמונה שפים מובילים.
כל הכנסות הערב הן קודש לקיום ארוחות ליל הסדר למספר מעונות לנשים במצוקה. הערב יתקיים ב- 3.3 ב- 19:00 בעלות של 200 ₪.
בין המנות שיכינו השפים בסיועם של תלמידי המגמה הקולינרית הגבוה של דן גורמה: השף איל לביא ממסעדת רוקח 73 יבשל קציצות דגים על סלט; השפים אור מיכאלי ומוטי טיטמן ממסעדת מלגו ומלבר - סלמון כבוש, סלק, קרם ארטישוק ירושלמי וטוביקו שחור; השף קובי בכר ממסעדת רופ טופ, מלון ממילא – מנת ברווז בפיתה; מיקי שמו - קינוחים בכוס - פינגר פוד - קרמי שוקולד מריר עם קולי פטל וקראנץ. טלפון להזמנות : 0543200033
פסטיבל בירות ונקניקיות בביר גארדן
באווירה בווארית אופיינית, יוגשו בפאולנר ביר גארדן במהלך חודש מרץ מבחר נקניקיות עגל, בקר וטלה כולן פרי יצירה משותפת של ה-Beer Garden עם השף צביקה ויינר שמארח את השרקוטייר אלן טלמור ורשת נקניקיות פרנק. הנקניקיות תוגשנה באוירה בווארית אותנטית לצד בירה תוססת "בריפיל" המסורתי. בין הנקניקיות החדשות: חריפה אש – לחמניית בריוש, איולי חזרת,חרדל, כרוב כבוש וצ'יפס ביתי; עגל ופיקורינו – על מצע שפצלה אספרגוס וערמונים; נשנוש גרמני – מיקס נקניקיות קטנטנות, קוביות תפוחי אדמה מדורה, קרם שורשים ושוקרוט עם טוויסט; פורט ושזיפים – מבושלת ביין אדום, קרם כרובית ופרחי ברוקולי.
עסקיות ערב במזה
מסעדת Mezze הצמחונית-טבעונית שמטבח נטול גלוטן ומאפשר לרגישים ליהנות מבילוי שלם נטול דאגות, משיקה עסקיות ערב חדשות הכוללת מנה ראשונה, עיקרית וכוס יין קטנה/שתייה קלה/חמה ב- 85 ₪ לסועד. בין המנות: קדירת ירקות שורש ופטריות במרטיני רוסו עם מעט אורז אדום ומלא; מג'דרה שחורה עם כרובית צלויה, נענע וטחינת לימון כבוש; מוסקה Mezze - שכבות של חציל ותפוחי אדמה עם מלית עדשים וירקות (בתוספת 8 ₪) ועוד.
אוסקר ויילד מגיע לחולון
הפאב האירי שנקרא על שמו ומעוצב בהשראתו של המחזאי האירי הנודע אוסקר ווילד פותח סניף חדש בחולון. בפאב 24 סוגי בירה מהחבית ו-60 סוגים נוספים בבקבוקים, 180 סוגי וויסקי, כשלמעלה מ-100 מהם הם סינגל מאלט בלעדיים. התפריט הוא יותר ים-תיכוני ופחות אירי. בין המנות: חציל בלאדי שרוף, בתוספת רצועות אנטריקוט ובצל מטוגן (48 ₪); סיגרים במילוי עוף, כבד, לבבות ובצל מטוגן טחינת לימונים כבושים (36 ₪); קרפצ’יו סינטה בשמן שום קונפי, עגבניות שרי צלויות, סלטון אורוגולה ובלסמי (38 ₪) ועוד. שימו לב! הכניסה לפאב מגיל 24 ומעלה.
ביסטרו חדש בחולון
במתחם עזריאלי בחולון נפתחה בימים אלה LE BISTRO BAR בניצוחו של השף עימאד שורבג'י.
המסעדה עוצבה בהשראת מסעדות ביסטרו בעולם, ומציעה מנות ביסטרו אופייניות לצד מנות ישראליות ים תיכוניות: קרפצ'יו סלק; כרובית בטחינה; ניוקי ערמונים; פפרדלה עם פירות ים, בצהריים מוגשות ארוחות עסקיות החל מ-38 ₪.
המקסיקנית מירמיהו
אל טאקו החדשה ממתחם ירמיהו מקבלת את האביב עם קאסדיות, טוסטאדס, פלאוטס ומנות טאקו, בשלל מליות המבטאות את ייחודיותו של המטבח המקסיקני. בין המנות: טאקו קרנה אסדה נתח קצבים טרי עשוי על הגריל עם בצל, כוסברה עם סלסה טאקרה (18₪); טאקו פסקאדו דג קריספי בבלילת בירה, כרוב אדום, פיקו דה גאיו, מיוקרמה וסלסת אבוקדו (14₪); עוף פסטור עם פריחולס וגבינת מוצרלה (16₪) ועוד.
תמונה בעמוד הבית: אל טאקו. צילום: תומר רוטנברג
תמונה בראש העמוד: ביסטרו מצדה. צילום: דרור כץ
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת