צרפת עוד כאן
שבוע הקולינריה הצרפתי ממשיך איתנו עד ה-21/2, ומנצל את השבוע החורפי לחימום האווירה במסעדות בתל אביב, ביניהן אוליב ליף במלון שרתון, שמארחת את המאסטר הצרפתי הידוע לוראן בובייה, אשר יבשל עם השף צ'רלי פדידה סדרה של ארוחות משותפות שהאחרונה בהן תתקיים היום בערב (18/2).
בוקר עם פאפא'ס
המסעדה האיטלקית השיקה תפריט בראנץ' איטלקי שיוגש בשישי ושבת. התפריט כולל מנות קלאסיות כמו קלצונה איטלקיים, דגים כבושים, מאפים, מגוון ביצים בצורות הכנה שונות, מנות בראנץ' קלאסיות, ירקות טריים מהשוק וגם תפריט קוקטילים של בוקר. התפריט מורכב מארוחת בוקר מובנית ומהרבה מנות ותוספות - כך שכל אחד יכול להרכיב לעצמו את הבוקר שהוא רוצה לאכול. בקונטיננטלי – מבחר לחמים ומאפים, ממרחים, סלט שוק עם גבינת פטה וזיתים, שתייה חמה ומיץ סחוט - 39 ₪; בין מנות הביצים: קלצונה פרטיני– ממולא בבייקון, בצל מקורמל זוג חלמונים ומוצרלה - 38₪. מומלץ במיוחד – טעמנו וליקקנו את האצבעות. יש קלצונה טבעוני- ממולא בזוקיני, פטריות, פלפלים ורוטב עגבניות - 36₪; שרימפס ואספרגוס - זוג ביצים עלומות עם רוטב חמאה ויין, על תפוחי אדמה - 48₪; פיצטה פונגי א טרטופו - פטריות, כמהין, ביצת עין ופרמזן 38₪; פריטטה זוקיני ונענע - חביתת ביצים בתנור עם שמנת ופרמזן 26₪; ביצי פלורנטין - זוג ביצים עלומות על תרד חלוט, עם רוטב הולנדז, על תפוחי אדמה 38₪ ועוד. בין הקוקטיילים – מימוזה, בלאדי מרי ובליני.
הבראנץ' מוגש בשישי שבת בין השעות 09:00-12:30.
פאפא'ס
הילל הזקן 12, תל אביב.
טלפון: 03-5107373
האדם הקדמון מבקר ב-NG
כמקום שבו רוב התפריט מבוסס על תזונה פליאוליתית מלכתחילה (תזונת האדם הקדמון שמתבססת על ציד וליקוט – עתירה בבשר, שומן רווי, חלבונים מן החי, ירקות ופירות), יצרו ב-NG ארוחה פליאוליתית שמורכבת משש מנות בשר בדרגות עשייה שונות, עם תוספות. הארוחה תוגש מדי שני בערב (החל מה-23/2). מחיר הארוחה: 185 ₪ לאדם בארוחה זוגית, ומשקל כל מנה בין 80 ל-150 גרם. בין המנות: טרטר כנעני מחלקי פנים של טלה, מלווה בעגבנית וטחינה; ברווז מידיום וול מצופה בפפריקה ספרדית, עם תפוחי אדמה צבעוניים; שורט ריב וול דאן מעושן ועוד.
NG
אחד העם 6, נווה צדק, תל אביב.
טלפון: 053-9442896
כשטופולופומפו פוגשת את צ'ימיצ'אנגה
היא חוזרת, אבל מעט שונה, ומתארחת בטופולופומפו. אבי קונפורטי יקדיש יומיים (28.2-1.3) למנות הדגל של צ'ימיצ'אנגה (מסעדתו של קונפורטי שפעלה במשך 12 שנים בתל אביב), ביניהן: סביצ'ה לוקוס עם צ'יפוטלי סגול; טונה טרטר טאקו; טפיוקה רילאנו במילוי פרגית, דלעת קשיו וצ'ילי אדום ומנות נוספות מהרפרטואר של המסעדה. ליד המנות יגישו מרגריטה למון ליים, הדרי חורף על קרח, קאנטאלופ וואסאבי ועוד. בהזמנות מקום מראש: 03-6910691
TOPOLOPOMPO
הסוללים 14, תל אביב.
טלפון: 053-9367707
רכבת ההפתעות
ברשת ההמבורגרים wolfnights חוגגים חודש של הפתעות (עד סוף פברואר) עם הפתעה מתחלפת לאותו היום בכל הסניפים. למשל: צ'יפס מתנה על כל הזמנה של המבורגר, בייבי המבורגר מתנה בקניית 2 המבורגר בייבי, 1+1 על הקלאסיים ועוד. לסועדים במקום החל מהשעה 18:00.
>> לסניפי וולפנייטס
סניף חדש וטבעוני ברובו לרשת MARKET Pick & Mix
זזנו מעט אל תל אביב לכיוון רמת גן, והבשורה היא סניף חדש לרשת המזון הבריא, שייפתח במתחם V-Tower ברמת גן. הסניף החדש יופעל על ידי איש הקולינריה והלילה טל זהבי. כל סניפי הרשת פתוחים עד השעה 20:00 ומציעים מנות בריאות, ובמקום החדש יבוסס רוב התפריט על מנות טבעוניות להרכבה עצמית. כריכים, מרקים, מאפים, שייקים ועוד, שמבוססים על חומרים טריים וללא חומרים משמרים.
גם בטשרניחובסקי 6 זזים לכיוון הטבעונות
הביקוש הולך וגובר, ובביסטרו הוסיפו מנות טבעוניות לתפריט. בין הראשונות: מרק קישואים (32 ₪), מרק "קלדו ורדה" - מרק תפוח אדמה טחון עם בצל וכרוב (42 ₪), סלט קישואים עם נענע וטופו (48 ₪), סלט שורשים חם עם עלים ירוקים (48 ₪). בין העיקריות: מקרם שעועית לבנה עם תבשיל קייל, בצל ופטריות (48 ₪); פסטה בקרם עגבניות וירקות חורף (58 ₪); קציצות עדשים שחורות וירקות על קרם עגבניות ופלפלים, לצד אורז מלא וירק עונה (65 ₪). יש גם גלידה טבעונית וקרם חלב שקדים לקינוח.
טשרניחובסקי 5, תל אביב.
טלפון: 03-6208729
תמונה בראש העמוד ובעמוד הבית: שבוע האוכל הצרפתי. צילומים: Stéphan Paroche, Etienne Idoux.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת