הצוענייה
אחרי שוק הפשפשים מסתמן השוק היווני כמתחם המסעדות החם הבא. לסנונית הראשונה קוראים הצוענייה והיא ממוקמת במבנה יפואי עתיק ויפהפה (לתקופה קצרה פעל בו אבטליון, של דפנה בר ציון ז"ל). ריהוט בסגנון הסלון של סבתא משרה אווירה נינוחה ומוזיקה בלקנית שמחה מתנגנת ברקע. הבעלים ליאור גרטי, שחקן ומחזאי (ואח של השחקנית נטע גרטי) חיפש מקום שבו יוכל לארח ולהיזכר בתבשילים מבית סבתו. הוא חבר לשף ארז מדינה (לשעבר רפאל, רוקה, רק בשר) ויחד הם שיחזרו את המתכונים הישנים וחקרו את מטבחי מדינות הבלקן. התפריט מביא לשולחן את מיטב מעדני הבלקן: מזטים קרים וחמים (כ-22 ₪ בממוצע), פלטות דגים/גבינות (52 ₪), סובלאקי וצזיקי (40 ₪), מוסקה וקדרת עוף בלימון (44 ₪). האווירה חברית ומעודדת לפתוח שולחן וגם האלכוהול מתומחר בצורה הוגנת.
פנחס בן יאיר 3, יפו, 03-5521333
שעות פתיחה: שני-שבת 12:00 עד חצות, יום ראשון משעה 17:00 עד חצות
סנטה קתרינה
השף תומר אגאי (הרברט סמואל, טוטו) קיבל רוח גבית ותמיכה מהאקס-בוס שלו השף חיים כהן ופתח מקום מאחורי בית הכנסת הגדול. הלוקיישן אינו מקרי כי בצמוד הבר הר סיני הצמוד שייך לשותף של אגאי במיזם החדש. רוחו של כהן שורה על הפריט המרכזי בסנטה קתרינה – טאבון גדול שממנו יוצאים מאפים מאזור הים התיכון: פיצות בסגנון נפוליטני מקמח איטלקי, לחמעג'ון ובייגלה ירושלמי. לידם אפשר למצוא סטייק בפיתה (בעבודת יד כמובן), צוואר טלה עם ירקות שורש, סלטים ודגים. מתוך רצון לפנות לקהל גדול וצעיר התפריט מתומחר באיפוק: 12-48 ₪ לרוב המנות עם סטיות קטנות למעלה במנות טלה ודגים. מבחינת קונספט, סנטה קתרינה משתלבת היטב במתחם הבליינות ומשדרת משהו נכון, צעיר ולא מתיימר אך איכותי.
הר סיני 2, תל אביב
שעות פתיחה: ראשון - שבת 00:30-17:00
פקין דאק האוס
החלל שאכלס לא מאוד מזמן את מסעדת אנג סו, שהחזיקה מעמד חודשים ספורים בלבד, זוכה לעדנה אסייתית חדשה. פקין דאק האוס מתמקדת דווקא במטבח הסיני אבל לא זה של אגרולים ורוטב חמוץ מתוק זרחני אלא במנת הדגל פקין דאק. תפריט ההרצה הציע ארוחות קבועות בחמישה מסלולים בטווח מחירים של 69-109 ₪ אך בעתיד הקרוב מאוד הוא יורחב וישתנה. ברשימת המנות אפשר למצוא פנקייק עם פקין דאק, ספייסי צ'יקן, באו (לחמניות מאודות), דים סאם, ירקות מאודים/מוקפצים, אורז במילוי חופשי, פיתה סינית ומטבלים. מאחורי המקום החדש עומד בן ברקאי, מי שלפני יותר מעשור פתח את למון גראס המקורית (שאחר כך נמכרה והפכה לרשת) והקים עם שותפים את רשת Walk to Wok באירופה. השפית היא אתי זפרני, ילידת סין שעלתה לישראל לפני חמש שנים (יש לה שם סיני אבל נחסוך מכם את התענוג).
בוגרשוב 34, תל אביב, 053-9372887
שעות פתיחה: ראשון-שבת 23:00- 12:00
ברוט
השפים יאיר יוספי (אלבה) ועומר בן גל (לילית, שאפה) משלבים כוחות בבר-מסעדה חדש שכבר מושך תשומת לב רבה. התפריט נאמן לשם (ברוט פירושו "נקי" או "ישיר") ומציע אוכל לא מתחנף שעושה כבוד לחומרי הגלם ומשתמש בכל החלקים על פי פילוסופיית Nose to tail הפופולארית בחו"ל, שעושה שימוש בכל חלקי הבשר כדי למנוע בזבוז. הנתחים מגיעים מה-meatmarket של ירון קסטנבוים בשוק הכרמל והלחם ממאפיית לחמים. התפריט לא גדול אך מהודק ובעיקר מפתה: מרק דגים מדרום צרפת (78 ₪), תמנון קריספי עם פירה מזלג (78 ₪), המבורגר אנטריקוט (62 ₪) וסטייק בקר מיושן (38 ₪ ל-100 גרם). על אגף היין חתומים בן רון (מסה) ואבירם כץ (טוטו) שאספו כ-80 יינות מכל העולם ונתנו ייצוג יפה לישראל וליקבים קטנים.
נחלת בנימין 36, תל אביב, 053-9444014
שעות פתיחה: ראשון-שבת 19:00-01:00
בית העם
השף ערן שרויטמן (אורקה) עוסק כבר כמה שנים באפייה. כעת הוא החליט לממש את התשוקה לבצק ופתח את בית העם ברחוב לילינבלום פינת הרצל (בחלל שאכלס בעבר את ביתא פיצה). ייחודה של הפיצה הוא בבצק ששרויטמן פיתח בעצמו ובשיטת ההכנה, שבה התוספות נצלות על פלנצ'ה והבצק נאפה בנפרד. רשימת התוספות מגוונת וכוללת ירקות, פירות ים ובשר. מומלצות במיוחד פיצה כרובית ופיצה פירות ים (40-50 ₪), שישלימו ארוחה אחרי מנות פתיחה קטנות ומעניינות. אופציה אחרת היא פיצטה, פיצה קטנה במחיר מוקטן (25-40 ₪), וכאן כדאי לשים לב לפיצטה פרגית, יוגורט וקארי. אגף הקינוחים מצומצם אך איכותי – גלידה אמריקאית קרירה ורכה.
לילינבלום 21, תל אביב, 03-5104391
שעות פעילות: ראשון-שבת 18:00-חצות
אלורה - בית איטלקי
למסעדת אלורה משדרות רוטשילד נולד אח קטן בשדרות בן גוריון. אלורה החדשה ממוקמת בחלל קטן ואינטימי שהיה בעבר דירת קרקע בבניין מתקופת הבאוהאוס, והיא משקיפה על השדרה הירוקה. התפריט מבוסס על דרום איטליה, מקום שבו הבישול מאופיין בהרבה עגבניות, חצילים ועשבי תיבול. בין המנות אפשר למצוא פיצות מתנור לבנים (כ-50 ₪ בממוצע), אנטיפסטי ירקות העונה (34 ₪), סלט סיציליאני מתערובת חסות, פטה וירקות ברוטב ויניגרט שמפניה (47 ₪), לזניה עגל (62 ₪), ריזוטו פטריות יער (64 ₪) וניוקי ערמונים ביתי (67 ₪). בגזרת הקינוחים שווה לשים לב לגלידת אגוזי לוז וערמונים (34 ₪) שמגיעה מג'לאטו דה אלורה – גלידריית בוטיק (מצוינת כשלעצמה) בכיכר הבימה.
שד' בן גוריון 39, תל אביב, 03-5665655
שעות הפעילות : ראשון-חמישי 12:00-24:00, שישי- שבת: 10:00-24:00
בקטנה
תמונה בראש העמוד ובעמוד הבית: הצוענייה. צילום: בן יוסטר
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת