עד לפני לא יותר מדי שנים ביקור במוזיאון לא נחשב לחוויה מסעירה מבחינה קולינרית. תפריט הקפיטריה כלל כריכים יבשושיים ועוגות שמרים עייפות שעשו הכול חוץ מאשר לעורר תיאבון. התקופה החשוכה ההיא נראית כיום כזיכרון רחוק כי במוזיאונים ברחבי העולם נפתחו מסעדות מעוצבות, מעודכנות ובעיקר טובות מאוד. מסעדות אלו משלימות את החוויה ומתכתבות עם מגמות בקולינריה כגון מטבח עונתי מקומי ומהשדה לשולחן. ברשימת מסעדות המוזיאונים הטובות ביותר אפשר למצוא את Le Georges האלגנטית במרכז פומפידו בפריז ואת Nerua במוזיאון גוגנהיים בבילבאו, שבראשה עומד השף יוסיאן אליג'ה יוצא מסעדת אל בולי. את הטבלה מוביל מוזיאון המוזיאון לאמנות מודרנית בניו יורק על שתי שלוחותיו, MoMA במנהטן עם מסעדת The Modern ו- MoMA PS1 בלונג איילנד עם M.Wells Dinette. בשתי המסעדות מככבים שפים בעלי שם ומוניטין והקהל מצביע ברגליים.
לישראל הכול מגיע לאט, אבל מגיע. מסעדת Modern נפתחה במוזיאון ישראל בירושלים לפני כארבע שנים ונחשבת למסעדה הרצינית הראשונה במוזיאון בארץ. פאסטל במוזיאון תל אביב היא הסנונית השנייה, ובעליה כיוונו גבוה, הן מבחינת העיצוב והן מבחינה קולינרית. המסעדה נפתחה לפני כשנתיים ועוררה תשומת לב בזכות עיצוב שמתכתב עם האגף החדש של המוזיאון ובזכות השף תיבו ברה, שהיה השף של שגריר צרפת בישראל. מלבד חלל המסעדה המעוצב שמורכב מבר מרכזי ומפינות ישיבה פורמליות יותר או פחות יכולים הסועדים לבחור לשבת בבר חיצוני, סוג של גינה אורבנית נעימה במיוחד בימים החמים, ובקוקון – בר סקסי ואפלולי בגווני זהב.
התקשורת ציינה לטובה והמבקרים שיבחו אבל למרות המחמאות פאסטל לא הצליחה להתרומם. כעת, בפרוץ 2015, פאסטל מתגלה בגרסה חדשה, משופרת ומתאימה יותר לטעם הישראלי. בתור התחלה השף הלל תווקולי התמנה לתפקיד שף, ולמרות גילו הצעיר (38) לתווקולי יש רזומה עשיר: הוא היה אחד ממקימי קלארו, המסעדה של השף רן שמואלי, ועבד בה עד לא מזמן. הוא למד בישול בארץ ובחו"ל והתמחה בלה גאברוש בעלת שני כוכבי מישלן ובמסעדות מכוכבות נוספות. בתום פרק חו"ל הוא חזר לארץ למסעדת מאנטה ריי, היה שותף בביסטרו גבריאל ושימש סו שף של רושפלד בהרברט שמואל. בפאסטל תווקולי הרכיב תפריט בראסרי של מנות קלאסיות באינטרפרטציה מקומית ומנות מקוריות הנושאות את טביעת האצבע שלו. סשימי אינטיאס על קרם סלק, לבנה מעושנת וקישוא בלאדי והמבורגר עם כבד אווז ברוטב יין אדום מתכתבים עם הלוק המעוצב והלוקיישן האמנותי אך הרגליים עדיין נעוצות בכאן ובעכשיו. סלטים רעננים מציגים את מיטב התוצרת המקומית (כולל קייל טרנדי שאי אפשר להתחמק ממנו), ודגש מיוחד מושם על פרזנטציה מעניינת. תמחור סביר מחבר את המסעדה למציאות הישראלית. באמצע השבוע בשעות הצהריים מוגש תפריט עסקי שכולל מנה ראשונה ועיקרית, לחמים ושתייה במחיר המנה העיקרית (69-118 ₪).
בטיימינג מושלם כאילו כדי להשלים את חגיגות ההתחדשות זכתה פאסטל להערכה על העיצוב וגרפה את המקום הראשון בתחרות העיצוב הבינלאומית Space Design Award Idea-Tops 2014, שהתקיימה בסין. יותר מ- 4,000 אדריכלים מ-35 מדינות הגישו מועמדות בקטגוריות השונות והפרס הראשון בקטגוריית המסעדה המעוצבת ביותר הוענק לאדריכלים שעיצבו את המסעדה, אלון ברנוביץ' ואירנה קרוננברג. כבוד לכל הנוגעים בדבר ועוד סיבה לבקר במוזיאון וגם לעצור לארוחה באווירה אמנותית, שיקית ומעוצבת.
>> המסעדות המומלצות בישראל: גולשי רסט מדרגים את המסעדות האהובות עליהם
תמונות בעמוד הבית ובראש העמוד: מסעדת פאסטל במוזיאון תל אביב
צילום: עמית גירון
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת