נגישות
נגישות

סערה קולינרית בהרצליה ותל אביב - 6.1

סערת החורף הראשונה לשנה החדשה הגיעה הבוקר לתל אביב ולמרכז, ואתם בטח זקוקים למשהו חם, מהביל ומנחם. אז לבשו מעיל, חבשו כובע ועטו צעיף וכפפות, כי יש לנו בשבילכם 6 סיבות טובות לצאת מהבית: מנות חורף חדשות בכתית, תפריטי חורף חדשים בדלאל וטשרניחובסקי 6, דיקסי חוגגת יומולדת, מרקים מהבילים בוליג' גרין הטבעונית ואצל שגב בהרצליה, כמו באומנות, אין דבר כזה שאין דבר כזה

מסעדות בתל אביב חדשות מהצלחת
מערכת  zap rest
תאריך פרסום: 06/01/2015, 16:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

שגב עושה אומנות
השף הוותיק והמוערך שגב משה שמחזיק ברזומה שלו לא מעט תכניות בישול, חתום על ליין של מוצרי מזון קפואים, משמש כשף ראשי של חברת אלעל והבעלים של 3 מסעדות מצליחות, הרגיש לדבריו כבר לפני שנתיים שהוא חייב לעשות שינוי. במשך שנה וחצי עמל שגב על שפה עיצובית חדשה המחברת בין אוכל לאומנות, ובימים אלה הוא משיק במסעדת הדגל שלו בהרצליה את הז'אנר הקולינרי החדש.
שגב יצר תפריט ייחודי בהשראת האמנות המודרנית התלת-ממדית. המנות, שרובן אותן מנות אהובות ומוכרות, יוגשו על בסיס שקפים שעליהם מודפסות תמונות תלת ממדיות שונות באופן שישתלב עם ההדפסה בפרופורציות מדויקות, כך שהמנה המתקבלת על הצלחת תהיה חלקה אמיתית ואכילה וחלקה רק אשליה אופטית המשלימה את המנה לחוויה עיצובית מרגשת. החוויה הקונספטואלית החדשה מתורגמת גם בעיצוב החדש של החלל, פרי יצירתו של מעצב הפנים החוויתי ירון טל. העיצוב כולו מבוסס על וידיאו-ארט דיגיטלי של אמן הוידיאו רן סלבין, הוא מוקרן על הקיר המרכזי ומציג מעין מחול של חומרי גלם קולינאריים שעוברים טרנספורמציה בהילוך איטי.
SEGEVART
שנקר 16, הרצליה פיתוח
טלפון: 053-9443318

SEGEVART. צילום: אנטולי מיכאלו




>> לכל המסעדות באזור תל אביב
>> מהן המסעדות המומלצות על פי גולשי רסט?

חורף מענג בכתית
תפריט חורף חדש, מרגש ווירטואוזי במסעדת כתית. בין מנות החורף החדשות: נקניקיית ים - נקניקיית דג ים, קימצ'י קוריאני, פטריות אירנגי, סקאלופ צרוב, בשר סרטנים טרי, ראש שרימפס קריסטל מטוגן וקרם אורז מותסס; ריחות ים בניחוח  יבשה - נתח בר ים במעטפת מוסלין ים, אבק פטריות בר, ראגו דגנים מלאים ומסקרפונה, ברוט פטריות מעושנות, קליפת ארטישוק ירושלמי קריספית, קרם גרוייר וטימין; טלה ברוח הודו - סינטה טלה צלוי בגריל פחמים, קרם כרובית, קרם מנגו, פנקוטה יוגורט עיזים, קרוקנט פקאן וצ'יפס במיה. 
כתית
נחלת בנימין 57, תל אביב
טלפון: 053-9443612      

ברוסקטת אנשובי כבוש, קרם חצילים, ג'ל עגבניות ואורגנו של כתית. צילום: מאיר אדוני


כתית. צילום: מאיר אדוני

                
 
תפריט חדש בדלאל
מסעדת דלאל משיקה תפריטי ערב וצהריים חדשים לחורף 2015 מבית היוצר של השף גולן גורפינקל. כיאה לגורפינקל, גם בתפריט החדש משתלבים במנות החדשות הטעמים  הים תיכוניים המקומיים עם קלאסיקות אירופאיות: מרק דגים אדום עם קרעי פסטה ופירות ים, רביולי בקר בבישול ארוך, שורט ריב בצלייה איטית ועישון קל וכמובן מגוון מנות בוורסיות צמחוניות וטבעוניות. בשעות הערב יתעמעמו האורות ומוזיקת לאונג' תתנגן ברקע. תפריט הצהריים יכלול שתי עסקיות: באחת בחירה של שתי מנות ראשונות וסלסלת לחם דלאל (78₪), ובשנייה: מנה ראשונה לבחירה, עיקרית וסלסלת לחם דלאל (98₪). עסקיות יוגשו בין השעות: 12:00-17:30.
דלאל
שבזי 10, תל אביב
טלפון: 053-9439499

דלאל. צילום: ירון ברנר



 
21 לדיקסי
מסעדת דיקסי הוותיקה חוגגת יום הולדת 21 ומזמינה אתכם ליהנות מארוחה זוגית ב-211 ₪. הארוחה כוללת: מנה ראשונה, שתי מנות עיקריות וקינוח ותקפה בימים ראשון-חמיש בין השעות 12:00-23:00 ועד ה- 15.1.15. בין המנות: רול סינטה ואספרגוס, קלמארי צרוב על הפלנצ'ה, סלט פורטבלו ואנדיב, עוף קייג'ן, אוסובוקו עגל בבישול ארוך, פילה סלמון ועוד.
דיקסי גריל בר
תוצרת הארץ 3, תל אביב
טלפון: 053-9443543

דיקסי. צילום: דניאל לילההכנפיים של דיקסי. צילום: דניאל לילה



חורף בטשרניחובסקי
ביסטרו טשרניחובסקי 6 מציע תפריט חורף חדש ומחמם המבוסס על מנות ביסטרו קלאסיות ומנות מהמטבח הפורטוגלי, חלקן בפרשנות אישית של השף איל מרון. בין המנות החדשות: פשטייש דה בקלאו - לביבות דג קוד מטוגנות עם קרם עגבניות (48 ₪); קרפ מכוסמין עם תבשיל שפונדרה ופטריות ביין אדום וציר בקר (52 ₪); קלדו ורדה - מרק תפוחי אדמה עם כרישה, קייל וצ'וריסו (42 ₪); ארוז דה פאטו - תבשיל אורז בציר ברווז עם סוגי נקניקים שונים ונתחי ברווז צלוי (88 ₪); שוק אווז קונפי ברוטב פורט ודבלים עם פירה תפוח אדמה (88 ₪) ועוד.
טשרניחובסקי 6
טשרניחובסקי 5, תל אביב
טלפון: 053-9369272

קוד קונפי של טשרניחובסקי 6. צילום: אנטולי מיכאלו




חורפי טבעוני בוליג' גרין
מסעדת Village Green, הטבעונית החדשה בתל אביב, מציעה מדי יום 3-6 מרקים טבעוניים מסוגים שונים, על בסיס ירקות טריים וקטניות אורגניות וללא חומרי טעם מלאכותיים. בין המרקים הקבועים: מרק אפונה אורגני, מרק גריסים ופטריות, מרק ברוקולי, מרק גרגרי חומוס ועלי מנגולד.  בין המרקים המשתנים: מרק ירקות כתומים וג'ינגר, מרק עדשים הודי, מרק שורשים והדרים חורפי, מרק קובה טבעוני.
ויליג' גרין
יהודה הלוי 85, תל אביב
טלפון: 053-9369272

מרק ברוקולי של ויליג' גרין. צילום: יחצ






>> לכל המסעדות בהרצליה
>> טופ 10 מסעדות בהרצליה


תמונות בעמוד הבית ובראש העמוד: SEGEVART. צילום: אנטולי מיכאלו
                                                                 

 
 

 

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
גורילה בר קפה – תמצאו פה את מנת החלומות הכשרה שלכם
ים, מלח וטעם: אנין ממשיכה להפתיע
בני הדייג בתל אביב (צילום: אלירן אביטל)
NOTO: סיפור אהבה איטלקי
כולנו אוהבים את מסעדת כולנו באשקלון
דרבי בר דגים: מסעדת הבית של חובבי הז'אנר
בוצ'רי דה ברילוצ'ה - עיירה ארגנטינאית בלב תל אביב
בית ויס התחדש: ברוכה הבאה פוזיטינו
ברונו מארס בפארק הירקון – איפה אוכלים?