קפה נטו חוגגת 20
לכבוד יום הולדתה ה- 20 מתקשטת רשת קפה נטו במיתוג חדש שכולל בין השאר עיצוב פנים חדש לסניפי הרשת ותפריט חורף חדש שנותן מקום של כבוד לשלל מנות טבעוניות שקיבלו את תו האיכות של עמותת "ויגן פרנדלי". בין המנות הטבעוניות: ארוחת בוקר טבעונית - מקושקשת טופו עם בצל, פטריות ופטרוזיליה, לחם לבחירה, מטבלים טבעונים: טחינה ירוקה, טאבולה עם עשבי תיבול, פלפלים קלויים, חצילים קלויים, עלי גפן וריבה, שתייה קלה וקפה; סלט ברצלונה - טופו צרוב ברוטב סילאן פלפל וג'ינג'ר על מצע חסה, עלי בייבי, פלפלים מוקפצים, בצל סגול, עגבניות שרי ואגוזי מלך; סלט בורגול + - בורגול גס, עגבניות, סלרי, בצל סגול, חמוציות, שקדים ועשבי תיבול על מצע חסה ועלי בייבי; טוסט טבעוני - גבינה טבעונית, עגבנייה וזיתי קלמטה; אורז מדריד - טופו צרוב ברוטב סילאן פלפל וג'ינג'ר עם פלפלים מוקפצים על אורז בסמטי צהוב ובצל ירוק ועוד.
חורף בקמפנלו
הטרטוריה האיטלקית קמפנלו של מנה שטרום ואריק לופו מקפידה על תפריט עונתי, ובחורף הזה הם מציגים של מנות נוספות בתפריט: סלט פורטובלו ופולנטה - פטריות פורטובלו מוקפצות עם בצל בשמן זית, פולנטה מטוגנת, שעועית ירוקה, עגבניות, חסה ורוקט (50₪), סלט תפוחי אדמה ורוסטביף עם שעועית ירוקה (54₪); פנזנלה קמפנלו – עגבניות, מלפפון, בצל אדום, צנונית, זיתי קלמטה, בזיליקום, שמן זית וחומץ בלסמי מוגש על פוקצ'ה טריה (44₪).
פסטיבל מרקים בפרש קיטשן
לקראת החורף מציגה רשת פרש קיטשן, שלה 5 סניפים בתל אביב, מבחר מרקים ב- 15 ₪: מרק קרם ארטישוק ירושלמי עם טעמים של פעם; מרק אפונה ונענע; מרק מינסטרונה; מרק חרירה עם טעמים של חמיצות מעודנת; נזיד חורף של עדשים; מרק ארבעה בצלים; מרק עדשים הודי עם קוקוס; מרק עגבניות וקצח; מרק כתומים וג'ינג'ר.
פסטיבל חורף בפורטר אנד סאנס
מסעדת Porter & Sons הוותיקה ברחוב הארבעה בתל אביב, פותחת את העונה הקרה בפסטיבל חורף טעים ומשכר, שימשך בכל בחודש דצמבר ויכלול מנות ובירות חורפיות מיוחדות. בנוסף, מסלול הטעימות יציע שש סוגי בירות חורפיות וניתן יהיה לרכוש במקום בקבוקי בירה ייחודיות בהנחה של 30%.
Crazy Monday ברג'ינה
מסעדת רג'ינה הכשרה ממתחם התחנה פותחת במסורת חדשה של CRAZY MONDAY במסגרתה בכל יום שני ייהנו הסועדים מתפריט עשיר על טהרת האוכל היהודי מסורתי ב-99 ₪ לאדם.
הארוחה תכלול: כוס יין; מנות ראשונות שיוגשו למרכז השולחן, ביניהן: חצילים קלויים עם טחינה טבעית סילאן ורימונים, סלט קוביות סלק חמצמץ עם בורגול ועלי זעתר, כבד עוף קצוץ עם בצל סגול, איקרה ביתית לבנה עם בצל סגול ועוד; מרק היום שיוגש כמנת ביניים; מנה עיקרית לבחירה: גולש הונגרי עם עלי דפנה ותפוחי אדמה לצד מג'דרה, סופריטו קציצות בקר וטלה בבישול איטי עם קוביות חציל תפוחי אדמה ומנגולד מוגש עם אורז. הטבעוניים יוכלו ליהנות מתבשיל עדשים ירוקים עם חציל טחינה ורכז רימונים עם אורז לבן, או במיה צהובה תבשיל עדשים כתומים עם ירקות שורש ובמיה עם קינואה בעשבי תיבול; עוגות ביתיות: פרג, תפוזים, קוקוס, לצד חלווה ותמרים ושתייה חמה. התפריט יוגש בכל יום שני עד ה- 28.2.15.
בראנץ' שישי בבלו סקאי
מסעדת בלו סקאי של השף מאיר אדוני, המשקיפה מהקומה ה- 15 במלון קרלטון, משיקה תפריט בראנץ' שיוגש בימי שישי בין השעות 10:00-15:00. הבראנץ' יכלול סלסלת לחמים עשירה לצד איולי פפריקה, חמאה, שמן זית וריבת תאנים, עשרה מאזטים יוגשו למרכז השולחן, ביניהם: ריקוטה טרייה, דלעת ערמונים אפויה בדבש וזעפרן, אגוזי מלך קלויים בתבלינים, פומלה, ויניגרט הדרים; צזיקי יוגורט כבשים, זוקיני נא, גרנולה מלוחה, שום, נענע; הרינג, תפוחי עץ, סלרי, צימוקים וקארי; סלמון בכבישה ביתית, צלפים, חמוצים, קרם פרש, ומנת בראנץ' לבחירה: רחובות יפו - שקשוקה משלוש ביצים, עגבניות מעושנות, צ'ילי, שום קונפי, אריסה, טחינת הר ברכה, אורגנו, גבינת טולום טורקית; ניחוח חורפי - אומלט במילוי פטריות, גבינות, תרד, בצל ירוק, עגבניות מיובשות, עשבים. מגיע עם סלט פטריות, קוביות תפו"א, בצל; זיכרונות מבריסל - וופל בלגי, שתי ביצים עלומות, אבוקדו טרי, גבינת שמנת, רוקט, בצל, הולנדייז, צלפים; בוקר בפריז - חביתת עין, קרפ שיפון במילוי פטריות, גבינת גאודה, תרד, כרישה ואגוזים; עונג ממילאנו - ביצים עלומות, פולנטה רכה, פרמזן, פטריות, אספרגוס בחמאה. הבראנץ' יעלה 120 ש"ח לאדם כולל שתייה קלה וחמה, ויכלול גם ורסיה טבעונית.
Tailor Made חוגג שנתיים
הטיילור מייד, חוגג שנתיים להיווסדו ומשיק במבנה הנחשק של הפרוון הידוע סטפן בראון , תפריט חורפי חדש המשלב בין קוקטיילים שנרקחו בידי דניאל ויינשטיין ואוכל טוב, מידי השף בני אזולאי. בין הפתיחות - מקבץ פלפלים מתקתקים; דומינו קפריזה - עגבניות, מוצרלה, ויניגרט בלסמי ועלי בזיליקום; סיגרים עבודת יד במילוי כבד קצוץ; קרפצ'יו קלאסי או פוקצ'ת הבית האפויה במקום. מהמנגל: חציל קלוי על האש; נתחי שייטל צרובים; זוג המבורגרים ביתי ורצועות סינטה צרובות על מקבץ פטריות העונה. מהשדה: כרובית אפויה בתנור אבן בפרמז'ן; לבבות חסה ברוטב קיסר; קוקטייל שרי - עם טחינה בליווי צנוברים, בזיליקום וזיתי קלמנטה ועוד.
ספיישל חורפי בפטריק'ס
השף אבי נעמני מבר המסעדה האירי פטריק'ס משיק עם השף ירון קסנבוים תפריט ספיישלים הכולל: קבב על איולי סחוג, חציל שרוף ועגבניות; נקניקיית עגל ופיסטוק, תפוחי אדמה וכרוב כבוש; תבשיל שפונדרה בקר במעטה בצק עלים פריך; פיש אנד צ'יפס בבלילת בירה.
דו קיום אצל רושפלד
במסגרת חגיגות חמש שנים למסעדת טאפאס אחד העם, יארח השף יונתן רושפלד את זוכת התכנית מאסטר שף - נוף עתאמנה אסמעיל, לחגוג עמו את חצי העשור למסעדה. בערב אחד בלבד יגישו השניים תפריט חד פעמי השואב את השראתו מחומרי גלם, ריחות וטעמים מספרד, איטליה, לבנון ומצרים ומציע מנות חדשות, בגודל טאפאס, בלי שיוך גיאוגרפי מוגדר ככור היתוך גסטרונומי. בתפריט: קובה מברומה וקובה לוקוס, ריזוטו פריקי ופורצ'יני, פילה מוסר צלוי על פריקי ועולש ברוטב עגבניות חריף, כיסוני זעתר וגבינה ערבית, קישואים ממולאים ברוטב יוגורט ונענע חם, בצל ממולא בפריקי מבושל במיץ סלק, טבולה קישואים ויוגורט. לקינוח, בקלאווה ברוטב אנגלז, כנאפה סולת, מלבי ברוטב היביסקוס ומי ורדים עם פרלינה פיסטוק. לצד התפריט החגיגי, שלל מנות הטאפאס המסורתיות והאהובות של המסעדה בשילוב אלכוהול משובח ומוזיקה איכותית מאת אביטל ברק, דיג'יי הבית. הערב יתקיים ביום א' 21.12 , החל מהשעה 18:30. מומלץ להזמין מקום מראש.
תמונה בעמוד הבית: טאפאס אחד העם. צילום: אסף אמברם
תמונה בראש העמוד: קפה נטו. צילום: בועז לביא
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת