נגישות
נגישות

מסעדות מתחדשות בתל אביב

מסעדות שמבקשות לשרוד בג'ונגל הקולינרי התל אביבי שגדל ומשתכלל כל העת, חייבות להישאר בתנועה, גם אם נדמה שהן שוחות נגד הזרם. אספנו כמה מקומות שעשו מעשה וחזרו לכותרות. אפקטיבי? בטוח. מוצדק? את זה תחליטו לבד

מסעדות בתל אביב חדשות מהצלחת
לימור לבון
תאריך פרסום: 30/10/2014, 13:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

לפני מספר חודשים הביצה הקולינרית סערה כשננה שרייר, הבעלים והרוח החיה מאחורי ננוצ'קה, "טבענה" את המסעדה במהלך החלטי וחד משמעי. בפרספקטיבה של זמן הדעות חלוקות. יש שיאמרו שהמקום עדיין מצליח ונפתח לקהל חדש ואחרים יגידו שזה לא אותו דבר ושמשהו מהרוח הפרועה של המקום נעלם עם הבשר. כך או כך, מה שברור הוא שהמהפך החזיר את המסעדה הוותיקה לתודעה והשיב רוח במפרשים העייפים. ספין תקשורתי כמו של ננוצ'קה, ולא משנה מאיזו סיבה, הוא רק דרך יצירתית אחת "לנער" מוסד קולינרי אחרי שנים של פעילות. בשוק רעב לחידושים כמו בישראל, שבו תוחלת חיים ממוצעת של מסעדה עומדת על שלוש שנים ונאמנות הסועדים היא לא משהו שכדאי לסמוך עליו, אם רוצים להמשיך ולהרוויח אין ברירה אלא להכניס שינוי שיעשה מספיק רעש.

רוקח 73
רקע: המסעדה של השף איל לביא פועלת כבר שבע שנים במגרשי הטניס בגני התערוכה מחוץ לאזורי הבילוי הקלאסיים של תל אביב, מה שלא מנע ממנה להפוך למוסד. לביא, שיש עוד מי שזוכרים לו לטובה את פסטיס המנוחה ברוטשילד, התכוון לפתוח ביסטרו אבל מה שיצא בסוף הוא מסעדת שף שמבוססת על דגים ופירות ים וקורצת למטבחי צרפת וספרד. לפני כמה חודשים הוא החליט לערוך למקום מתיחת פנים אך בגלל אי הבנה התפרסמה ידיעה שהמסעדה נסגרת, שהתפשטה כאש בשדה קוצים. בפועל המסעדה רק נסגרה לשיפוצים ונפתחת ממש בימים אלה בגרסה צעירה, רעננה ורזה יותר, שמתכתבת עם הביסטרו שברעיון המקורי.  
מה נשתנה: קודם כל הלוק - המבנה עבר שינוי בתכנון ובעיצוב וכעת הוא קלאסי וידידותי יותר, לעומת השמרנות של פעם. החדר הפרטי הוסב לחצר פתוחה ובחלל הפנימי נעשה שימוש נרחב בעץ, תאורה חמה וצבעוניות נעימה לעין. גם התמחור נגיש יותר וכבר לא צריך לקחת משכנתא.
בתפריט: למנות הדגל המיתולוגיות (מי אמר ביסק סרטנים ולא קיבל) נוספו מנות חדשות בהשראת מטבחי אגן הים התיכון ופרובנס. "אני מביא למנות גישה חדשה שמתבטאת באופן הטיפול בחומרי הגלם ובמורכבות שיוצרת שילוב טעמים ועניין חדש ומרגש", אומר לביא. בין המנות החדשות: מול אל'אסקרגו – מולים מוקרמים בחמאת שום ועשבי תיבול, פירורי לחם ופרמז'ן (48 ₪), קלמארי במילוי רטטוי פלפלים וגבינה כחולה ברוטב עגבניות חריף (42 ₪), לינגוויני סארדה – פסטה טרייה עם מולים כחולים, כרישה, יין לבן, צימוקים וזעפרן (82 ₪), וריזוטו שרימפס מילנז  עם זעפרן, פול ירוק וגבינה כחולה (95 ₪).
בשורה התחתונה: שינוי אמיתי ולא ספין. רוקח 73 ידידותית ונעימה יותר והמנות החדשות קלילות ועדכניות.

>> הזמינו שולחן ברוקח 73 

רוקח 73. צילום: דניאל לילה>> לאינדקס מסעדות בתל אביב


טוטו
רקע: בחודש יוני השנה הסצנה הקולינרית בארץ רעשה כשירון שלו, השף שמלווה את טוטו מימיה הראשונים (למעט תקופה קצרה בתחילת הדרך שבה ניהל אותה השף מנה שטרום), הודיע על עזיבה. הסערה התגמדה לעומת מה שקרה כשהתברר שמי שעתיד להחליף את שלו הוא מושיק רוט, שף ישראלי שעשה חיל וכוכבי מישלן באמסטרדם והתחבב עלינו בזכות הריאליטי "משחקי השף".
מה נשתנה: התפאורה נותרה כשהייתה ושום דבר בעיצוב לא מעיד על השינוי מלבד התפריט. "אני בא ממקום אחר והחשיבה שלי אחרת ולכן המנות שונות", אומר רוט. "מי שמצפה למצוא בטוטו בישול מולקולרי כמו שאני עושה באמסטרדם יתאכזב, אם כי הבאתי כמה השראות משם".
בתפריט: הניוקי ערמונים וטורטליני זנב שור כבר אינם, ואת משבצת המנה המיתולוגית תופס מרק קרם שעועית לימה, כרובית שרופה, פטריות שמפיניון וקרם פרש (78 ₪) שמוגש כמעט פושר. קשה להישאר אדישים מול המרקם הקטיפתי, והמנה גדולה ועשירה כל כך עד שהיא יכולה לשמש ארוחה שלמה. צלופח מעושן עם קרם פרש ובצל סגול הוא מחווה נהדרת  למנת רחוב הולנדית, ורביולי חמוסטה מפתיע עם טעמים שמרפררים למטבח הפרסי והבוכרי.
בשורה התחתונה: המבקרים מתקשים להחליט אם חילופי השפים עשו לטוטו טוב. חלק מהללים ואומרים שרוט ממלא את הנעליים הגדולות בהצלחה ולעומתם יש שטוענים שהמסעדה לא מצליחה להבריק.

טוטו. צילום: אפיק גבאי

רפאל
רקע: מפעל החיים של רפי כהן עבר טלטלה כשלפני כ-5 חודשים אושפז השף המוכשר במפתיע. כמה חודשים קודם לכן התפרסמו ידיעות שהמסעדה לא מקבלת הזמנות, וכשהפרשה התפוצצה קשה היה לדעת מה אמת ומה בדיה. אמרו שכהן התמוטט על רקע מצב נפשי קשה, שהמעורבות במלון הבוטיק מנדלי 5 הייתה גדולה עליו ושרפאל קורסת בעקבות מעילה דרך תוכנת הניהול. בתכל'ס המסעדה שהוקמה בשנת 2001 נותרה בלי הנהגה.
מה נשתנה: למרבה השמחה כהן התאושש ורפאל שוב עומדת על הרגליים. העיצוב לא השתנה (בשנת 2011 נעשה שיפוץ בתקציב ענק של 6 מיליון ₪) ומסתמן שהשירות חוזר לעצמו. הסגנון של כהן נותר כשהיה - מטבח עממי משודרג שמתבסס על ביצוע מוקפד וחומרי גלם ללא פשרות.
בתפריט: הפוקאצ'ה המיתולוגית עדיין חיה ובועטת וכך גם הסיגרים במילוי חלקי פנים וטחינה אל ארז (68 ₪). לקולקציה הוותיקה נוספו מנות חדשות ועונתיות כמו סלט ראשי קלמארי ומנות טבעוניות. התמחור נושק לקצה הגבוה של הסקאלה, בעיקר העיקריות שעומדות על כ-150 ₪ למנה בממוצע. 
בשורה התחתונה: למרות שמתיחת הפנים הייתה לא מתוכננת ונולדה מתוך כורח, לפי הביקורות בתקשורת נראה שכהן עושה מהלימונים לימונדה, שלא לומר טארט לימון. 

עלמה לאונג'
רקע: כשמלון הבוטיק עלמה נפתח בשנת 2012, מסעדת עלמה לאונג' של המגה-שף יונתן רושפלד הייתה אמורה להיות הדובדבן שבקצפת. דובר על 30 מקומות ישיבה בסך הכל, חומרי גלם מיובאים מכל העולם ועיצוב שלטובתו גויסו מעצבי צמרת. התמחור המוצהר היה כזה שהמילה יקר קטנה עליו, כ-300 ₪ למנה עיקרית, אבל מי שמצפה שרושפלד בעצמו יבשל לו אמור להסכים לשלם כל מחיר.   
מה נשתנה: לאחר כחצי שנה שבה רוב האמור לעיל לא קרה (כי כמה אלפיון עליון כבר יש בארץ), המסעדה לא התרוממה ורושפלד נאלץ לחשב מסלול מחדש: המחירים נחתכו וכך גם הקונספט של תפריט מתחלף וחומרי גלם סופר יוקרתיים. כיום המחירים בעלמה נגישים הרבה יותר ולעתים קרובות אפשר למצוא ברשת קופונים לארוחה זוגית ב-349 ₪ בלבד.
בתפריט: דגים, בשר ופירות ים בסגנון הישיר והלא מתחכם שמאפיין את המגה שף. מי שעושה באזז היא דווקא ארוחת הבוקר שנחשבת לאחת והעשירות הטובות בתל אביב. תמורת 84 ₪ בלבד תוכלו לומר שגם אתם אכלתם אצל רושפלד. 
בשורה התחתונה: עלמה לאונג' עברה שנמוך שכנראה עשה לה טוב מבחינת תנועת לקוחות אך הפך אותה מהיהלום שבכתר לעוד לבנה בחומה. מומלץ כאמור להגיע לארוחת בוקר ובשאר המקרים למצוא את הפאן והסקסיות בטאפאס אחד העם (שחוגגת 5 שנים עם תפריט שעושה חשק לטעום את כולו).

עלמה לאונג'. צילום: איתי סיקולסקי


מועדון הקצינים
רקע היסטורי: מסעדת הדגל הפאן-אסייתית של קבוצת ג'ירף נפתחה בשנת 2007 בחלל אלגנטי ברחוב הארבעה. בפברואר 2014 בעקבות מחלוקת עם בעל הנכס הוחלט לעבור דירה ולאחר חיפושים נמצא לוקיישן בלב הסיטי של תל אביב, שאכלס בעבר את מסעדת יבנה מונטיפיורי (ועוד מי זוכר כמה מסעדות לפניה).
מה נשתנה: "מאחר שזה בניין אחר וסביבה אחרת, גם המסעדה נראית אחרת לגמרי. המקום החדש מעוצב בצורה קלה, פשוטה וצנועה. בעיני, זה עיצוב צעיר ונעים", אומר הבעלים רימון בן יקיר. 
 בתפריט: תמהיל של מנות מוכרות ואהובות (לא לדאוג, הפיליפינית החריפה והמנה הקיסרית עדיין כאו) לצד מנות חדשות. "המעבר היה הזדמנות עבורנו לשנות קצת את התפריט. רצינו לגוון, לחדש ולרענן אותו, לכן הוספנו כמה מנות מעניינות. למשל מנה של סלט מטוגן שבו לא רק הקלמארי מטוגן אלא גם גרגר הנחלים. הכנסנו מנה שנקראת סינגפור נודלס – אטריות אורז דקות עם עוף ושרימפס בקארי עדין. זאת מנה נפלאה, ששנים חיפשנו לה את האכסניה המתאימה, ועכשיו היא מצאה סופסוף בית. הוספנו מנה של קריספי ביף, שהיא שילוב של גפרורי בקר, קריספי נודלס ורוטב צ'ילי תפוז, ומנה של עוף קונג פאו, שיש בה תרד, פלפלים יבשים ובוטנים". מחירים: מנות ראשונות כ-40 ₪ בממוצע, עיקריות 51-98 ₪.
בשורה התחתונה: השינוי שנכפה על מועדון הקצינים שימש הזדמנות לכוונון מחדש של המסעדה. מעמדה כמסעדת הדגל של הרשת נשמר ואיתו נשמרו סממנים שאפיינו אותה, כדי לא לזעזע מדי את הספינה. מצד שני התפריט עבר עדכון ועכשיו רק נותר לקוות שהקללה הוסרה מעל הלוקיישן חסר המזל. 

מועדון הקצינים. סלט מטוגן. צילום: עודד מרום

>> הזמינו מקום במועדון הקצינים

 >> מסעדות מיוחדות לאירועים קטנים בתל אביב
 >> 10 המסעדות המומלצות בתל אביב
 >> טבעוני? אוכל טבעוני בת"א  

תמונה בראש העמוד: ננוצ'קה. צילום: אמיר אשל
תמונה בעמוד הבית: רוקח 73. צילום: דניאל לילה

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
זה שמיימי. זה מענג. זו מסעדת עלה גפן
Farm to Table הוא הטרנד הכי לוהט במסעדות
האירועים והטרנדים הקולינריים שעשו את השנה החולפת
מסכמים שנה קולינרית: אז מה היה לנו?
שגעת הראמן: המרק היפני שכבש את המסעדות
מסעדות מישלן מהעולם בדרך לתל אביב
המטבח הערבי החדש
שרונה מרקט פתוח לקהל
דרבי בר דגים: מסעדת הבית של חובבי הז'אנר
בוצ'רי דה ברילוצ'ה - עיירה ארגנטינאית בלב תל אביב
בית ויס התחדש: ברוכה הבאה פוזיטינו
ברונו מארס בפארק הירקון – איפה אוכלים?