מיתוס
על המקום: שלושה מפלסים, מרפסת ומקום לישיבת "פאסט פוד" מרכיבים יחדיו את מסעדת מיתוס. המטבח מוציא מנות בשרים ללא הפסקה, ובערב המקום פועל כבר-מסעדה עם תפריט אלכוהול גדול ומוסיקה עד השעות הקטנות של הלילה.
דגימה מהתפריט: סינטה אנגוס 300 גרם על מצע של פירה ובצלי שאלוט; קרפצ'יו לוקוס בתיבול שמן זית, ליים וצ'ילי אדום.
מיתוס, ויצמן 2, בית אמות השקעות, תל אביב. 03-6932002
אוברג'ין
על המקום: מקשטת את מלון דייויד אינטרקונטיננטל, ונחשבת למסעדת גורמה מהשורה הראשונה. ביסטרו ים תיכוני שמגיש מבחר גדול של יינות בוטיק ישראלים, ומתגאה בארסנל מרשים של קינוחי פרווה שווים. מתאים במיוחד לארוחה רומנטית.
דגימה מהתפריט: קרפצ'יו כבד אווז בסגנון ברולה (85 ₪); צלעות טלה עם פולנטה מטוגנת (120 ₪).
אוברג'ין, קאופמן 12, מלון דייויד אינטרקונטיננטל, תל אביב. 053-9443132
לחם בשר
על המקום: הקונספט הוא חיבור בין עולם הבשר לעולם הלחמים. במרכז המסעדה טאבון גדול שמוציא לחמים מיוחדים, המשתלבים במנות מיוחדות כמו: סינייה בלחם, המבורגרים ומנות עוף המוגשות. האווירה אורבנית, אך מתחברת עם הים והנמל. במסעדה תוכלו לבחור איך לשבת: על ספסלים, על שולחנות רגילים או שולחנות בר. יש גם מקומות שקטים לבילוי זוגי.
דגימה מהתפריט: לחמעג'ון כבש (42 ₪); פרגית בגריל (89 ₪).
לחם בשר, יורדי הסירה 1, האנגר 14, נמל תל אביב. 053-9427409
הטאבון והמנגל
על המקום: מסעדת גריל שמגישה מנות בשרים על האש, פלוס סלטים טריים ולאפות שנאפות בטאבון. מקום שמתאים במיוחד לזלילה משפחתית, ולמי שאוהב את הקונספט של צלחת סלטים בתחילת הארוחה, ובשרים טובים בהמשך. יש גם אוכל מוכן לקחת הביתה בימי שישי, וגם שירות משלוחים.
דגימה מהתפריט: מיקס גריל (110 ₪); שיפוד כבד אווז (59 ₪).
הטאבון והמנגל, יהודה המכבי 65, תל אביב. 053-7106928
West Side
על המקום: גיא מלכה, השף של מסעדת ווסט סייד, יצר תפריט ים תיכוני באחת המסעדות עם הנוף הכי יפה בתל אביב. המסעדה שוכנת במלון רויאל ביץ', ויש לה נוף מטריף אל הים. למסעדה יש מרפסת ענקית ובר מרשים.
דגימה מהתפריט: שקדי עגל צלויים על הפלאנצ'ה עם ריזוטו אפונה וסלסת ירקות (65 ₪); פילה מוסר בקרם יין לבן ועגבניות (110 ₪).
West Side, רחוב הירקון 19, מלון רויאל ביץ', תל אביב. 053-7104537
פאשה על המקום: לא תמצאו עוד מסעדה טורקית אסלית כמו פאשה, וזה קורה ממש בלב תל אביב. המאכלים בהשראת הקהילה היהודית שהתגוררה בטורקיה לרגלי הרי האורפה בגבול דרום – מזרח, עם השפעות מהמטבח הסורי-חאלבי.
דגימה מהתפריט: קציצות אורז ותרד במילוי בשר (28 ₪); תבשיל במיה ובשר (78 ₪); פאשה בטינג'אן (38 ₪).
פאשה, הארבעה 8, תל אביב. 057-9428685
2C על המקום: את הנוף שנשקף ממסעדת 2C לא תראו משום מסעדה בארץ. בצד הטוב של מגדלי עזריאלי שפונה אל הים נמצאת לה המסעדה, בקומה ה-49, וצופה אל כל תל אביב, וכמובן אל הים התיכון. רומנטיקה במיטבה, עם או בלי קינוח. תפריט הגורמה של השף ארתור בילדר מצליח לעשות פלאים במטבח כשר.
דגימה מהתפריט: סלט אנדיב, בייבי תרד וסלק צלוי בויניגרט מייפל (48 ₪); שוק אווז קונפי על מצע ניוקי בטטה מוקפץ עם אווז מעושן ,פטריות ותרד (125 ₪).
2C דרך מנחם בגין 132, קומה 49 במגדל עזריאלי העגול, תל אביב
פאפאגאיו על המקום: כל מי שאכל בפאפאגאיו שמע על "השולחן הברזילאי" – ארוחה שמוגשת למרכז השולחן וכוללת מנות ראשות, מבחר של בשרים שמגיעים בכמה סבבים ותוספות. יש גם ארוחת "ג'ונטוס" – ארוחה שבה אפשר לחלוק את הבשר, שמגיע על פלטה לוהטת. יש גם ארוחות ילדים ועסקיות.
דגימה מהתפריט: ארוחת "שולחן ברזילאי" (184 ₪ לסועד); ארוחת "ג'ונטוס" (244 ₪ לזוג).
פאפאגאיו, קניון עזריאלי, קומה 2, תל אביב. 053-9442972
גֹשן על המקום: סימן ההיכר הכי מובהק של המסעדה הוא מקרר היישון שניצב בפתחה. בשרים טריים מתיישנים במקום ומוגשים רק כשהם מרגישים מוכנים לכך. תפריט כשר, שמצליח להתחרות עם מנות בשר לא כשרות.
דגימה מהתפריט: קבב טלה על פיתה מדורה (38 ₪); סינטה עם גרידת כבד אווז על פירה ירקות (135 ₪).
גשן, נחלת בנימין 30, תל אביב. 03-5600766
לאנטריקוט על המקום: מסעדה צרפתית שמתמחה בבשר. ממוקמת במבנה מקסים שהוקם בשנת 1926, ובו שכן פעם אולם קונצרטים. אין ספק שמדובר במסעדה עם אווירה מיוחדת ושיק פריזאי.
דגימה מהתפריט: כבד אווז חם עם פלחי תפוח וקלבדוס ורוטב תותים (60 ₪); פילה בקר ברוטב יין אדום ונתחוני חזה אווז מעושן (132 ₪).
לאנטריקוט, אחד העם 28, פינת נחלת בנימין, תל אביב. 052-9788823
>>
כל המסעדות בתל אביב >>
למסעדות בשריות כשרות בת"א >>
מסעדות כשרות ברחבי הארץ תמונה בראש העמוד: מסעדת מיתוס. צילום: סטודיו דרור כץ
תמונה בעמוד הבית: מסעדת אוברג'ין. צילום: סטודיו דרור כץ
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת