הלוח מראה על שנת 2014 אבל בואו נחזור רגע בזמן לשנות ה-80. מבחינה קולינרית ישראל הייתה סוג של מדבר או לחילופין ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות. על רקע זה אפשר להבין איך מסעדות כמו "ין יאנג" ו"הסינית האדומה" הצליחו לסחוף את עם ישראל עם תועפות של מונסודיום גלוטמט ורוטב חמוץ מתוק זרחני. הכל היה אקזוטי ומסעיר, משמות וטעמים ועד אכילה בצ'ופסטיקס ומנות למרכז השולחן.
זה היה מזמן ומאז התפתחנו והכרנו מטבחים נוספים ממזרח אסיה, אבל החיבה לעולם נשארת. אולי כי אלה טעמים שונים לחיך המקומי, אולי כי הוא נחשב בריא, קל ודל קלוריות וגם מתאים לאווירת בר בליווי אלכוהול ומוזיקה. זה לא ממש משנה, העיקר הוא שהטרנד הפך לתושב קבע ונראה כי הוא לא מפנה את מקומות לאף טרנד אחר.
TOKO TLV
את ניצן רז, פיגורה טלוויזיונית מוכרת (שבקרוב מאוד תחזור למסך אך בשלב זה אנו מנועים מלהרחיב), אין צורך להכיר. האיש שניהל את סושי סמבה בימי הזוהר של "סקס והעיר הגדולה" שכפל את ההצלחה בארץ ופתח את UNO, איטלקייה כשרה שהקמתה תועדה בריאליטי "פותחים מסעדה". TOKO, מסעדה אסייתית שפתח ביס פלאנט בראשון לציון לפני כמעט שנתיים, זוכה להצלחה והסניף בתל אביב החליף את סושי סמבה. מבולבלים? אין סיבה. העיצוב נותר כשהיה ורק התפריט השתנה כמו שאומר רז: "הוצאנו את הדברים הפחות טובים והשארנו רק את הטובים, ועליהם הוספנו מנות חדשות". עם הרולים אי אפשר ליפול, ולא משנה אם מחליטים ללכת על קו קלאסי או על רולים ספיישל. לחמניות באו מאודות במילוי שורט ריבס מצוינות גם כן ונותנות עוד זווית של מטבחי אסיה. רשימת המנות החדשות כוללת בעיקר ניוקי ופסטה מהמטבח האיטלקי, סטייקים וקצת מהמטבח הפרואני מפעם.
TOKO TLV, הברזל 27, רמת החייל, תל אביב, 057-9440734
>>להזמנת משלוח מ- TOKO TLV
מינה טומיי מרקט
החלל שפעם אייש את מסעדת ג'ירף ממשיך לשמור על צביון אסייתי. לא מזמן התמקמה בו מינה טומיי מרקט, מסעדת שוק אסייתית ששואבת השראה משווקים ומטבחים בחמש מדינות - הודו, וייטנאם, קוריאה, יפן ותאילנד. אם השם מזכיר משהו הרי שזה לא מקרי, כי הבעלים מחזיקים גם ב"מינה טומיי" ו"מינה סטיישן" בחיפה. עיצוב פנים שמתכתב עם המזרח משתמש בעץ לא מעובד, בצילומי שווקים ובמדפים עמוסים כלי בישול מסורתיים שמעניקים אווירה אותנטית עד כמה שאפשר. מטבח פתוח רחב ידיים משגר לאוויר ניחוחות ורעשי בישול שפותחים את התיאבון, ולרגע אפשר לטעות ולחשוב שהגעתם לבנגקוק. התפריט הוא מסע פאן אסייתי בין ביראני קבב הודי, ביבימבאפ קוריאני, אודון יפני ומנות נוספות באווירה תל אביבית ובתמחור נוח (כ-50 ₪ בממוצע).
מינה טומיי, הארבעה 17, תל אביב, 057-6130332
TYO
ברחוב מונטיפיורי בתל אביב, ממש מאחורי מגדל שלום, נפתח לאונג'-בר יפני ששמו כבר עובר מפה לאוזן בקרב פודיז, סלבס ואנשים שמחפשים לראות ולהיראות. הבעלים הם קבוצת מסעדנים ואנשי חיי לילה שגייסו את יאמה סן, לשעבר הסושי מאסטר של רוקה בהרצליה פיתוח, שירכיב תפריט יפני קלאסי ומודרני. כך אפשר למצוא בין המנות אגה דאשי טופו קלאסי (37 ₪) לצד טונה פואה גרה – נתחי כבד אווז צלויים על ניגירי טונה עם טוביקו שחור ונענע ((62 ₪), טמפורה צמחוני, דגים ופירות ים (39-78 ₪), שפודי יקיטורי כולל קובה ביף (29 ₪) וכמובן רולים, ניגירי, סשימי וקומבינציות. המנות מוגשות במגשי עץ ארוכים (סושי) ובצלחות קרמיקה אמנותיות (ראשונות ועיקריות), ותפריט קוקטיילים מקורי סוגר את פינת האלכוהול. בשעות הקטנות של הלילה יורד מסך על חלק מהחלל, ועם אורות מעומעמים ופלייליסט תואם המקום הופך לבר לכל דבר. בקרוב יותקר בר משקאות במרפסת החיצונית אבל גם בלעדיו נעים לשבת בה.
TYO, מונטיפיורי 7, תל אביב, 053-7934176
שעות פעילות: א'-שבת 19:00- 02:00
VONG
וונג הויאטנמית מרוטשילד שנפתחה לפני כשנה וחצי מציעה אוכל ויאטנמי שמשלב תבלינים כמו אניס, רוטב דגים, נענע, כוסברה ולימון ועשבי תיבול ריחניים המהווים בסיס למגוון רחב של מנות פתיחה, רולים, מרקים, מנות ווק ואש. לאחרונה הוסיפו בוונג מנות חדשות לתפריט שמקורן במטבח המסורתי ובמנות רחוב ויאטנמיות. תפריט המסעדה כולל מנות ראשונות וסלטים, מרקים ומנות ווק ואש. בין המנות המיוחדות: סלט מורנינג גלורי - עלי מורנינג גלורי (תרד מים) טריים, שרימפס מאודה, רצועות דקיקות של בצל סגול, עלי בזיליקום תאילנדי, נענע, בצל ירוק ובצלי שאלוט פריכים, שומשום קלוי ושבבי בוטנים ברוטב VONG ביתי (42 ₪), סלט טומו - סלט שרימפס מאודה, שבבי שרימפס מיובש, על מצע בצקיות שרימפס נימוחות ברוטב NEM ,למון גראס, בצל ירוק וכוסברה (39 ₪), Crazy Rau - אטריות תוצרת בית מוקפצות, נתחי טופו, עלי בוק צ'וי, כרישה ובצלי העונה, ברוטב הוי סין ארומאטי. (52 ₪).
VONG, רוטשילד 15, תל אביב, 053-7102105
Nam
המטבח התאילנדי הוא מהבולטים במטבחי אסיה, לפחות בארץ, ואין מי שלא אוהב את מסעדת בית תאילנדי. נאם, תאילנדית חדשה בצפון דיזינגוף, מנסה להציע אלטרנטיבה ומנגישה את אוכל הרחוב המקומי באווירה לא מחייבת. חומרי הגלם והמתכונים מקוריים ואת הירקות התאים מגדלים במיוחד עבור המסעדה. התפריט אינו גדול ביחס למסעדה תאילנדית מתוך מטרה להציע את המנות האהובות ביותר ולגוון באמצעות ספיישל יומי מתחלף. בינתיים אפשר למצוא בו סלט סום טאם (31 שקלים) ופאד תאי (49 שקלים) לצד גנג קי וואן – תבשיל חלב קוקוס בקארי וחצילים תאילנדים (59 שקלים), מרקים שהם ארוחה מלאה (49-52 שקלים), קינוחים ושייקים. הבעלים הם איל לנגליב - מסעדן וותיק שברזומה שלו המסעדות ׳טוקטוק׳, ׳סאטורי׳ ו׳טייגר לילי'; שניהל מוסדות קולינריים כמו "עד העצם" ו"פסטה מיה" והשחקן אורי הוכמן, אושיית לילה ותיקה. בימים אלה, לאחר סיום ההרצה, הרחיבה המסעדה את שעות הפתיחה והיא פתוחה כבר משעות הצהריים המוקדמות.
נאם, דיזנגוף 275, תל אביב, 057-9367347. שעות פעילות: א'-שבת 12:00-חצות.
צ'ופ צ'ופ
מסעדת מזון מהיר אסייתית שנפתחה ברחוב אבן גבירול על ידי בעלי הטאפאס בר "פליקנו" שברעננה. הקונספט נשען על רשת walk to wok המוכרת מאמסטרדם וברלין ותורגם על ידי השף משה בדישי (מינה טומיי) לטעמים ישראלים. בתפריט אפשר למצוא מנות כמו באן במילוי עוף או ירקות קלויים, מרקים וסלטים אסיאתיים. המנות העיקריות (כ- 40 ₪ בממוצע) מתבצעות בהרכבה אישית בשלושה שלבים: בחירת בסיס (אטריות אודון, אטריות זכוכית, אורז יסמין, אורז מלא וכדומה), תוספות ב-30 סוגים הכוללות ירקות, עוף, פירות ים, בקר ועוד, והחלטה על רוטב – וייטנאמי, קארי, טריאקי וכך הלאה. יש גם קומבינציות של מנות קבועות והתייחסות לטבעונים עם מנות ללא חומרים מהחי כגון LITTLE INDIA - טופו, פטריות, נבטי במבוק, ברוקולי, כוסברה, נענע וצימוקים שמוגשים על אורז עם רוטב הודי מסורתי.
צ'ופ צ'ופ, אבן גבירול 20, תל אביב, 057-9367156. שעות פעילות: א'-שבת 11:00-01:00
>> כל המסעדות האסייאתיות בתל אביב
תמונה בראש העמוד: טוקו. צילום: אנטולי מיכאלו
תמונה בעמוד הבית: אובן קובן. צילום: אפיק גבאי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת