נגישות
נגישות

צונאמי אסיאתי בתל אביב

לאחרונה אנו חווים פריחה של מסעדות אסיאתיות שעושות מאמץ כדי להיות כמה שיותר נאמנות למקור, ונראה כי תל אביב הופכת להיות מלוכסנת עיניים, לפחות מבחינה קולינרית. קבלו סקירה של האסיאתיות הכי שוות בעיר

מסעדות בתל אביב חדשות מהצלחת
לימור לבון
תאריך פרסום: 14/08/2014, 11:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

הלוח מראה על שנת 2014 אבל בואו נחזור רגע בזמן לשנות ה-80. מבחינה קולינרית ישראל הייתה סוג של מדבר או לחילופין ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות. על רקע זה אפשר להבין איך מסעדות כמו "ין יאנג" ו"הסינית האדומה" הצליחו לסחוף את עם ישראל עם תועפות של מונסודיום גלוטמט ורוטב חמוץ מתוק זרחני. הכל היה אקזוטי ומסעיר, משמות וטעמים ועד אכילה בצ'ופסטיקס ומנות למרכז השולחן.

זה היה מזמן ומאז התפתחנו והכרנו מטבחים נוספים ממזרח אסיה, אבל החיבה לעולם נשארת. אולי כי אלה טעמים שונים לחיך המקומי, אולי כי הוא נחשב בריא, קל ודל קלוריות וגם מתאים לאווירת בר בליווי אלכוהול ומוזיקה. זה לא ממש משנה, העיקר הוא שהטרנד הפך לתושב קבע ונראה כי הוא לא מפנה את מקומות לאף טרנד אחר. 

TOKO TLV
את ניצן רז, פיגורה טלוויזיונית מוכרת (שבקרוב מאוד תחזור למסך אך בשלב זה אנו מנועים מלהרחיב), אין צורך להכיר. האיש שניהל את סושי סמבה בימי הזוהר של "סקס והעיר הגדולה" שכפל את ההצלחה בארץ ופתח את UNO, איטלקייה כשרה שהקמתה תועדה בריאליטי "פותחים מסעדה". TOKO, מסעדה אסייתית שפתח ביס פלאנט בראשון לציון לפני כמעט שנתיים, זוכה להצלחה והסניף בתל אביב החליף את סושי סמבה. מבולבלים? אין סיבה. העיצוב נותר כשהיה ורק התפריט השתנה כמו שאומר רז: "הוצאנו את הדברים הפחות טובים והשארנו רק את הטובים, ועליהם הוספנו מנות חדשות". עם הרולים אי אפשר ליפול, ולא משנה אם מחליטים ללכת על קו קלאסי או על רולים ספיישל. לחמניות באו מאודות במילוי שורט ריבס מצוינות גם כן ונותנות עוד זווית של מטבחי אסיה. רשימת המנות החדשות כוללת בעיקר ניוקי ופסטה מהמטבח האיטלקי, סטייקים וקצת מהמטבח הפרואני מפעם.
TOKO TLV, הברזל 27, רמת החייל, תל אביב, 057-9440734
>>להזמנת משלוח מ- TOKO TLV
 

 
אובן קובן
אובן קובן, מבית אונמי וטפאו מרחוב הארבעה, התמקמה לפני מספר חודשים לא רחוק מאחיותיה ברחוב המסעדות ההומה. המקום הנראה כמסדרון ארוך וצר שאמור לייצג סמטה עירונית ביפן, מציע אוכל רחוב יפני מודרני שנשען על מתכונים ייחודיים. התפריט המגוון והלא מוכר פורץ הרבה מעבר לגבולות הסושי ומאפשר להרכיב ארוחה במחירים צנועים במיוחד: חמוצים יפניים (10 ₪), איצ'יבאן בורגר (26 ₪), בולונז אודון (48 ₪), כיסני גיוזה או שרימפס בפאנקו (36 ₪) .
אובן קובן, הארבעה 16, תל אביב, 057-9365722. שעות פעילות: ב'-שבת: 12:00-לקוח אחרון.
איצי'באן בורגר, אובן קובן. צילום: אפיק גבאי

 

מינה טומיי מרקט
החלל שפעם אייש את מסעדת ג'ירף ממשיך לשמור על צביון אסייתי. לא מזמן התמקמה בו מינה טומיי מרקט, מסעדת שוק אסייתית ששואבת השראה משווקים ומטבחים בחמש מדינות -  הודו, וייטנאם, קוריאה, יפן ותאילנד. אם השם מזכיר משהו הרי שזה לא מקרי, כי הבעלים מחזיקים גם ב"מינה טומיי" ו"מינה סטיישן" בחיפה. עיצוב פנים שמתכתב עם המזרח משתמש בעץ לא מעובד, בצילומי שווקים ובמדפים עמוסים כלי בישול מסורתיים שמעניקים אווירה אותנטית עד כמה שאפשר. מטבח פתוח רחב ידיים משגר לאוויר ניחוחות ורעשי בישול שפותחים את התיאבון, ולרגע אפשר לטעות ולחשוב שהגעתם לבנגקוק. התפריט הוא מסע פאן אסייתי בין ביראני קבב הודי, ביבימבאפ קוריאני, אודון יפני ומנות נוספות באווירה תל אביבית ובתמחור נוח (כ-50 ₪ בממוצע). 
מינה טומיי, הארבעה 17, תל אביב, 057-6130332
מינה טומיי מרקט. צילום: שרית גופן
TYO
ברחוב מונטיפיורי בתל אביב, ממש מאחורי מגדל שלום, נפתח לאונג'-בר יפני ששמו כבר עובר מפה לאוזן בקרב פודיז, סלבס ואנשים שמחפשים לראות ולהיראות. הבעלים הם קבוצת מסעדנים ואנשי חיי לילה שגייסו את יאמה סן, לשעבר הסושי מאסטר של רוקה בהרצליה פיתוח, שירכיב תפריט יפני קלאסי ומודרני. כך אפשר למצוא בין המנות אגה דאשי טופו קלאסי (37 ₪) לצד טונה פואה גרה – נתחי כבד אווז צלויים על ניגירי טונה עם טוביקו שחור ונענע ((62 ₪), טמפורה צמחוני, דגים ופירות ים (39-78 ₪), שפודי יקיטורי כולל קובה ביף (29 ₪) וכמובן רולים, ניגירי, סשימי וקומבינציות. המנות מוגשות  במגשי עץ ארוכים (סושי) ובצלחות קרמיקה אמנותיות (ראשונות ועיקריות), ותפריט קוקטיילים מקורי סוגר את פינת האלכוהול. בשעות הקטנות של הלילה יורד מסך על חלק מהחלל, ועם אורות מעומעמים ופלייליסט תואם המקום הופך לבר לכל דבר. בקרוב יותקר בר משקאות במרפסת החיצונית אבל גם בלעדיו נעים לשבת בה.
TYO, מונטיפיורי 7, תל אביב, 053-7934176
שעות פעילות: א'-שבת 19:00- 02:00
TYO. צילום: דרור כץ

VONG           
וונג הויאטנמית מרוטשילד שנפתחה לפני כשנה וחצי מציעה אוכל ויאטנמי שמשלב תבלינים כמו אניס, רוטב דגים, נענע, כוסברה ולימון ועשבי תיבול ריחניים המהווים בסיס למגוון רחב של מנות פתיחה, רולים, מרקים, מנות ווק ואש. לאחרונה הוסיפו בוונג מנות חדשות לתפריט שמקורן במטבח המסורתי ובמנות רחוב ויאטנמיות. תפריט המסעדה כולל מנות ראשונות וסלטים, מרקים ומנות ווק ואש. בין המנות המיוחדות: סלט מורנינג גלורי - עלי מורנינג גלורי (תרד מים) טריים, שרימפס מאודה, רצועות דקיקות של בצל סגול, עלי בזיליקום תאילנדי, נענע, בצל ירוק ובצלי שאלוט פריכים, שומשום קלוי ושבבי בוטנים ברוטב VONG ביתי (42 ₪), סלט טומו - סלט שרימפס מאודה, שבבי שרימפס מיובש, על מצע בצקיות שרימפס נימוחות ברוטב NEM ,למון גראס, בצל ירוק וכוסברה (39 ₪), Crazy Rau - אטריות תוצרת בית מוקפצות, נתחי טופו, עלי בוק צ'וי, כרישה ובצלי העונה, ברוטב הוי סין ארומאטי. (52 ₪). 
VONG, רוטשילד 15, תל אביב, 053-7102105
טום סאלד, VONG. צילום: בועז לביא
Nam
המטבח התאילנדי הוא מהבולטים במטבחי אסיה, לפחות בארץ, ואין מי שלא אוהב את מסעדת בית תאילנדי. נאם, תאילנדית חדשה בצפון דיזינגוף, מנסה להציע אלטרנטיבה ומנגישה את אוכל הרחוב המקומי באווירה לא מחייבת. חומרי הגלם והמתכונים מקוריים ואת הירקות התאים מגדלים במיוחד עבור המסעדה. התפריט אינו גדול ביחס למסעדה תאילנדית מתוך מטרה להציע את המנות האהובות ביותר ולגוון באמצעות ספיישל יומי מתחלף. בינתיים אפשר למצוא בו סלט סום טאם (31 שקלים) ופאד תאי (49 שקלים) לצד גנג קי וואן – תבשיל חלב קוקוס בקארי וחצילים תאילנדים (59 שקלים), מרקים שהם ארוחה מלאה (49-52 שקלים), קינוחים ושייקים. הבעלים הם איל לנגליב - מסעדן וותיק שברזומה שלו המסעדות ׳טוקטוק׳, ׳סאטורי׳ ו׳טייגר לילי'; שניהל מוסדות קולינריים כמו "עד העצם" ו"פסטה מיה" והשחקן אורי הוכמן, אושיית לילה ותיקה. בימים אלה, לאחר סיום ההרצה, הרחיבה המסעדה את שעות הפתיחה והיא פתוחה כבר משעות הצהריים המוקדמות.
נאם, דיזנגוף 275, תל אביב, 057-9367347. שעות פעילות: א'-שבת 12:00-חצות.
נאם טוק, NAM. צילום: בני אדם

צ'ופ צ'ופ
מסעדת מזון מהיר אסייתית שנפתחה ברחוב אבן גבירול על ידי בעלי הטאפאס בר "פליקנו" שברעננה. הקונספט נשען על רשת walk to wok המוכרת מאמסטרדם וברלין ותורגם על ידי השף משה בדישי (מינה טומיי) לטעמים ישראלים. בתפריט אפשר למצוא מנות כמו באן במילוי עוף או ירקות קלויים, מרקים וסלטים אסיאתיים. המנות העיקריות (כ- 40 ₪ בממוצע) מתבצעות בהרכבה אישית בשלושה שלבים: בחירת בסיס (אטריות אודון, אטריות זכוכית, אורז יסמין, אורז מלא וכדומה), תוספות ב-30 סוגים הכוללות ירקות, עוף, פירות ים, בקר ועוד, והחלטה על רוטב – וייטנאמי, קארי, טריאקי וכך הלאה. יש גם קומבינציות של מנות קבועות  והתייחסות לטבעונים עם מנות ללא חומרים מהחי כגון LITTLE INDIA  - טופו, פטריות, נבטי במבוק, ברוקולי, כוסברה, נענע וצימוקים שמוגשים על אורז עם רוטב הודי מסורתי.
צ'ופ צ'ופ, אבן גבירול 20, תל אביב, 057-9367156. שעות פעילות: א'-שבת 11:00-01:00

>> כל המסעדות האסייאתיות בתל אביב

תמונה בראש העמוד: טוקו. צילום: אנטולי מיכאלו
תמונה בעמוד הבית: אובן קובן. צילום: אפיק גבאי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
זה שמיימי. זה מענג. זו מסעדת עלה גפן
Farm to Table הוא הטרנד הכי לוהט במסעדות
האירועים והטרנדים הקולינריים שעשו את השנה החולפת
מסכמים שנה קולינרית: אז מה היה לנו?
שגעת הראמן: המרק היפני שכבש את המסעדות
מסעדות מישלן מהעולם בדרך לתל אביב
המטבח הערבי החדש
שרונה מרקט פתוח לקהל
דרבי בר דגים: מסעדת הבית של חובבי הז'אנר
בוצ'רי דה ברילוצ'ה - עיירה ארגנטינאית בלב תל אביב
בית ויס התחדש: ברוכה הבאה פוזיטינו
ברונו מארס בפארק הירקון – איפה אוכלים?