את שוק הפשפשים באמת שאין צורך להציג. מדובר באחד המתחמים המדהימים בארצנו הקטנה. שילוב נדיר של היסטוריה, ארכיטקטורה, ים, שופינג, תרבות וכמובן אוכל. בסמטאות הקטנות שוכנות להן חנויות עיצוב חדשות לצד באסטות המציעות פיסה של נוסטלגיה. כלי מטבח משנות ה-60, סיפולוקסים ישנים, מנורות מורנו, כלי עבודה שהחלידו ואין לזה סוף.
אם פעם היינו עומדים בתור לסמבוסק באבולעפיה, כיום אנחנו יכולים לבחור מתוך מגוון מאוד גדול של מסעדות ובתי קפה, שרק הולכות ומתרבות עם הזמן. לצד מקומות מתוחכמים כמו אורבנו וייחו, פונדק דה לוקס ואיטלקיה בפשפשים, תוכלו למצוא גם מקומות ותיקים – חומוסיות, בתי אוכל יווניים, ד"ר שקשוקה ובתי קפה קטנים שמוקפים בעתיקות ורהיטי וינטג' מהחנות הסמוכה.
מבלבל? בהחלט. ולכן מיפינו את אזור שוק הפשפשים ויצרנו רשימה מכובדת של מסעדות ובתי קפה ששווה לבקר בהם.
אל ג'מילה היא מסעדה מודרנית בבעלותו של השף סלאח כורדי, שמגיע משכונת עג'מי. התפריט כולו מורכב בהשראת זיכרונות ילדות של בישולי חצרות יפו. אחת ממנות הדגל של המסעדה היא התעשימה – מעטפת בצק שחומה ופריכה, משוחה בשמן זית בעיטור של קצח, וכאשר בוקעים אותה מתפשט בחדר ניחוח האניס. בתפריט מאכלים ששורשיהם במטבח הפלסטיני והיפואי.
עולי ציון 4, יפו. 057-9365735
אורבנו וייחו הוא בר-מסעדה המתמחה בהמבורגרים, אך מציע מנות מגוונות. על התפריט באורבנו וייחו מנצח יענקל'ה שיין, כאשר כיוון החשיבה היה לפנות לקהל מאוד רחב – תיירים, משפחות וגם זוגות צעירים המגיעים בשעות לילה מאוחרות. המסעדה ממוקמות במבנה אבן מרשים, שעבר שיפוץ ועיצוב, אך שמר על האותנטיות.
יפת 11, יפו. 057-6130216
ג'יבריש הוא בית קפה-מסעדה בלב שוק הפשפשים. במקום ארוחות בוקר, צהריים וערב, והמסעדה פתוחה עד השעות הקטנות.
עמיעד 14, יפו. 053-7102651
סיפו היא מסעדת מאכלי ים המגישה סוגים רבים של מנות ים מתוחכמות. נמצאת בלב שוק הפשפשים ומוקפת בחנויות רבות. עיקר מקומות הישיבה נמצאים בחוץ, ומאפשרים מבט אל הרחוב המרתק.
נחמן 3, פינת עמיעד 16, יפו. 057-9345580
איטלקיה בפשפשים נוסדה על ידי בעלי בר המרגוזה והשף פז רוטנברג. היא ממוקמת במבנה באוהאוס בפינת הרחובות עולי ציון ומרגוזה, ומציעה תפריט איטלקי המורכב מפסטות, בשרים, פיצות מיוחדות עם בצק דק-דק, סלטים ועוד. מתאים מאוד לבילוי משפחתי או רומנטי.
עולי ציון 16, יפו. 057-9443711
את פלי מרקט, ביסטרו יפואי באווירה ים תיכונית, הקים שי גורביץ' וקבוצה של מסעדנים. העיצוב אקלקטי ומורכב בעיקר מפריטים המגיעים משוקי פשפשים בעולם, וכמובן גם מהשוק המקומי. בתפריט תוכלו למצוא שווארמה אוסובוקו, סלטים, צלעות טלה, ריזוטו סגול ועוד.
רבי יוחנן 8, יפו. 057-9441971
אונזה בר היא מסעדתם של השף שטרית והמסעדן אסף ליס. התפריט כולל פירות ים, בשרים וספיישלים מתחלפים.
רבי חנינא 3, יפו. 057-6130235
פספרטו הוא בר יין הפתוח עד השעות הקטנות של הלילה. מציע מגוון רחב של אלכוהול, ומקרין באופן קבוע משחקי כדורגל.
רבי חנינא 7, יפו. 057-9367155
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת