נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

מרתון תל אביב ממשיך במסורת ויתקיים השנה ב-28.2, וכמו בכל שנה מדובר באירוע מרשים ורב משתתפים, שמספרם רק הולך וגדל מדי שנה. בין אם אתם נמנים על משתתפי המרתון, ובין אם לא, אתם וודאי יודעים כי רופאים ממליצים על אכילת כמות גדולה של פחמימות לפני פעילות גופנית, ובמיוחד  לפני ריצה ארוכה, וזאת בכדי לייצר רמה גבוהה של אנרגיה. בכל פינת רחוב בתל אביב תוכלו למצוא מסעדות המציעות תפריט עתיר בפחמימות, וכל שעליכם לעשות הוא לבחור בין ניוקי, רביולי, פוקאצ'ה, אורז מוקפץ או כל מנה אחרת שתכין אתכם היטב ל-42 (או ליתר דיוק – 42.195, אבל מי סופר) קילומטרים שעליכם לצלוח. וגם אם רק תבואו לעודד חברים – גלו קצת סולידריות וקחו אותם לארוחה משביעה.

ערב פסטה באספרסו בר
ברשת אספרסו בר מזמינים את המשתתפים לחסוך את הבישול בבית ולהתארח באחד מסניפי הרשת בתל אביב לערב פסטה ופחמימות. הערב יתקיים יום לפני המרתון (יום ה', 27.2), החל מהשעה 12:00 ועד סגירת הסניף. בתפריט המבצע תמצאו ארוחה של מנה ראשונה לבחירה מהתפריט, מנת פסטה ושתייה. תקף בסניפי דיזנגוף, מכבי ורוטשילד בתל אביב. בין הפסטות שבתפריט: פנה, ספגטי או פסטה מחיטה מלאה עם רטבים כמו אליו אוליו, פומודורו, רוזה פטריות ושמנת בטטה. למנה ראשונה ניתן לבחור בין: קרפצ'יו סלק, טבולה קינואה, קרם חצילים, סלט קצוץ או ירוק ומרק. מחיר הארוחה יחושב על פי מחיר מנת הפסטה בתוספת 10 ₪.

אם בכל זאת תעדיפו להישאר בבית לפני האירוע הגדול, אתם מוזמנים לנסות שני מתכונים פשוטים של פסטות מענגות. פטוצ'יני ירוק של השף ניצן רז מ- UNO ולינגוויני עוף של השף יהודה אמסלם מג'ויה סינימטק.

אונו. פטוצ'יני ירוק. צילום: יח

פטוצ'יני ירוק / שף ניצן רז, אונו

מצרכים:
500 גרם פסטה פטוצ'יני טרייה (ניתן להשתמש בכל סוג פסטה אחרת ולהתייחס לזמני הבישול של היצרן)
80 גר' גבינת פטה חתוכה לקוביות
50 גר' אגוזי מלך

לפסטו רוקט:
500 גרם עלי רוקט שטופים
75 גרם פרמז'ן
חצי שן שום
75 גרם אגוזי קשיו
200 מ"ל שמן זית
מלח
פלפל

לרוטב:
שן שום פרוסה דק
קוביות פלפל קלוי (מיחידה אחת)
חופן עלי רוקט
20 גרם שעועית רחבה חתוכה לקוביות
20 גרם שעועית תורכית
30 גרם אפונה טרייה וחלוטה
20 גרם פול ירוק חלוט
2 כפות שמן זית
2 כפות ציר ירקות

אופן ההכנה:
1. קולים את אגוזי הקשיו וטוחנים במעבד מזון לפרקים קצרים, עד לקבלת פירורים אחידים.
2. מוסיפים את הגבינה, עלי רוקט, שום וטוחנים תוך כדי הזלפת השמן.
3. מבשלים את הפטוצ'יני במים רותחים עם מעט מלח למשך שתי דקות, ובמקביל מתחילים לבנות את המנה.
4. מחממים שתי כפות שמן זית במחבת גדולה ועמוקה.
5. מוסיפים את השום והשעועית הרחבה, שעועית תורכית, פול ירוק, אפונה והפלפל הקלוי. מטגנים קלות ומוסיפים שלוש כפות פסטו רוקט ואת ציר הירקות.
6. מוסיפים את הפסטה ואת עלי הרוקט, מערבבים, מוסיפים מלח פלפל לפי הטעם, ומגישים בצלחת גדולה מקשטים בקוביות הגבינה ואגוזי המלך.

>> להזמנת שולחן במסעדת אונו 

ג'ויה. לינגוויני עוף. צילום: בועז לביא

לינגוויני עוף / שף יהודה אמסלם, ג'ויה סינמטק

מצרכים:
3 עגבניות אדומות בשלות קלופות, וחתוכות לקוביות קטנות
1 קופסה רסק עגבניות 100 גרם
1 קופסה עגבניות מרוסקות
צרור עלי בזיליקום
1 בצל בינוני
500 גרם פרגית חתוכה לקוביות של 2 ס"מ
1 בצל קצוץ
1 כפית שום כתוש
50 גרם חמאה
100 גרם פרמז'ן
50 גרם עגבניות מוקפצות
מלח, פלפל
500 גרם לינגוויני

אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל עם 2 כפות שמן זית, מוספים את העגבניות הטריות
2. מבשלים על אש קטנה למשך 5 דקות.
3. מוסיפים את הרסק מערבבים ומטגנים עוד דקה.
4. מוסיפים את קופסת העגבניות, המרוסקות מתבלים במלח פלפל וקצת סוכר. מוסיפים כוס מים, צרור בזיליקום ונותנים לרוטב לרתוח כרבע שעה. לאחר רבע שעה מורידים מהאש ומצננים.
5. מחממים סיר עם מים רותחים וכף מלח.
6. מבשלים את הפסטה למשך 10 דקות לרמת אל דנטה.
7. לאחר הבישול מסננים ומוסיפים מעט שמן זית למנוע הידבקות של הפסטה.
8. במחבת חמה מחממים מעט שמן זית, מטגנים את הבצל והשום מוסיפים את קוביות העוף. מתבלים במלח ופלפל ומטגנים כשלוש דקות עד להשחמת הפרגיות.
9. לוקחים מצקת מהרוטב ומוסיפים למחבת, מערבבים את הפסטה עם הרוטב ומכבים את האש.
10. מוסיפים חמאה ופרמז'ן, מערבבים היטב. מעטרים בעלי בזיליקום טריים ומגישים.

>> להזמנת שולחן בג'ויה סינימטק

תמונה בראש העמוד ובעמוד הבית: אספרסו בר, פסטה אליו אוליו.
צילום: כפיר חרבי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
עכשיו אילת. איפה הארוחות הכי משתלמות?
שיראטויה: יפנית אמיתית בתל אביב
מסעדות חדשות בתל אביב
פסטיבל סרי לנקה באוליב ליף ועוד חדשות קולינריות
פסטיבל פרו באוליב ליף ועוד חדשות קולינריות
ארבעה בראנצ'ים שווים באזור המרכז
לא חייבים בבית: אוכלים בחוץ בחוה"מ פסח
ארוחת החלומות בסנטה רוזה
דרבי בר דגים: מסעדת הבית של חובבי הז'אנר
בוצ'רי דה ברילוצ'ה - עיירה ארגנטינאית בלב תל אביב
בית ויס התחדש: ברוכה הבאה פוזיטינו
ברונו מארס בפארק הירקון – איפה אוכלים?