נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

בשקט בשקט מגייסת בחודשים האחרונים קבוצת שורשים, המטפלת בקשישים ובניצולי שואה, את מיטב השפים לפעילות התנדבותית יוצאת דופן - בישול משותף של מנות ייחודיות ומכירתן בשוק האיכרים בנמל תל אביב. במסגרת המיזם המבורך שהחל בחודש ספטמבר ויימשך עד סוף נובמבר, מבשלים זה לצד זה, הקשישים ושפים ידועי שם, מנות זכורות מבית אמא, כשכל ההכנסות ממכירת המנות עוברות במלואן לקשישים המבשלים.

השפים יארחו את הקשישים במטבחי המסעדות המובילות ותינתן להם יד חופשית בבחירת המנות, בעוד השפים יתפקדו כעוזריהם האישיים. במקביל, יכינו השפים מצדם, וריאציה עדכנית של המנה הנבחרת אותה יקבלו הקשישים לביתם.
שף אביב משה עם יהודה זילברשטרס. צילום: צור ריכטר לוין

מלאכת ברכה

בין השפים שהתגייסו לפרוייקט עד כה ואף תורמים לכך את חומרי הגלם, ניתן למצוא את שלום קדוש (לאונרדו פלאזה), עומר מילר (שולחן ), משה שגב (שגב אקספרס / שגב), אייל שני (הסלון / צפון אברקסס/ המזנון), ארז קומרובסקי (בית ספר לבישול גלילי), יוסי אלעד, אורי נבון ואסף גרניט (קבוצת מחניודה), הילה אלפרט (תבשל ב Feincook), יאיר פיינברג (Feincook), מנה שטרום (קמפנלו), ויקטור גלוגר (קלואליס), רימה אולברה (Oasis), עזרא קדם (ארקדיה), יואב בלימן (מטבח לילה), אוראל קמחי (פופינה), יורם ניצן (מול ים), אביב משה ( Messa), אייל לביא (רוקח 73, רוקח ים, רוקח שוק), תמר כהן צדק (קוצ'ינה תמר), דיוויד פרנקל (פרונטו) והקונדיטורים, גלית והנס ברטלה (גאיה ברטלה) ומיקי שמו ( הקונדיטוריה).

שף דויד פרנקל ונבילה ארונוביץ מבשלים בפרונטו. צילום: צור ריכטר לוין.
"מדי שנה אנו עושים את כל המאמצים להחזיר את הקשישים ניצולי השואה לאג'נדה ובזכות פעילויות מאוד עדכניות ויצירתיות אנחנו מצליחים", מספרת תמי שכנאי, המנהלת והרוח החיה מאחורי הפרויקט. במסגרת הפעילות הנוכחית, בה הקשישים מבשלים עם השפים ואף מוכרים את המנות שלהם במקום תוסס ומצליח, מקווה הקבוצה להחזיר את הקשישים לפעילות עבור עצמם ובמקביל לתת להם ההזדמנות להעניק לאחרים.
שף יורם ניצן עם רחל דיין במול ים מבשלים סרדינים ממולאים

מכל הלב
עד כמה שנורא לומר זאת, אנו נוטים להסתכל על אוכלוסיית הקשישים כאילו מאז ומעולם היו כאלו כשלמעשה, רבים וטובים מהם היו בצעירותם אנשים חשובים ומשפיעים. כך לדוגמא, ביום חמישי הקרוב יבשל השף שלום קדוש בלאונרדו פלאזה עם איציק יעקבי בן ה- 84, ניצול מלחמת העולם השנייה שעלה ארצה כשהוא שוקל 24 ק"ג בלבד. מיד לאחר עלייתו, התגייס יעקבי לצבא ואף נפצע במלחמת העצמאות ולימים, שימש כעוזרו האישי של דוד בן גוריון, סמנכ"ל ראש עיריית ירושלים דאז טדי קולק וסמנכ"ל משרד ראש הממשלה. גם מנת העופיון בפפריקש עם סלט מלפפונים הונגרי, אותה הוא זוכר מבית אמא, תוצע למכירה בשוק האיכרים ביום שישי הקרוב, בדוכן עמותת שורשים.
שף אוראל קמחי עם שושנה פרידריך. צילום: שונית וייס

מיותר לציין שהפרויקט כולו נעשה בהתנדבות מצד כלל הגורמים (חברי עמותה, שפים, ספקי מזון, ושוק האיכרים) ועיקרו בסיוע לאוכלוסייה הולכת וגדלה אך "שקופה" כמעט ברחבי הכרך. פרויקט זה אף נעשה בשיתוף עם הקרן לרווחת נפגעי השואה ועיריית תל אביב והוא פועל בעזרתם של מאות אנשים המקדישים את מיטב זמנם וכישוריהם לטובת מטרה נעלה מעין כמוה. אז למה אתם מחכים? צאו מהשוֹק ובואו לשוּק!

שושנה פרידריך וגולש הונגרי. צילום: שונית וייס
הוורסיה של שף אוראל קימחי לגולש הונגרי. צילום: שונית וייס
את כל המנות ניתן לרכוש בימי שישי בדוכן קבוצת שורשים בשוק האיכרים בנמל תל אביב.
www.kvuzat-shorashim.com  | 077-3485545

תמונה עליונה: שף אביב משה עם יהודה זילברשטרס ומנת הדגל שלו - עגבנייה ממולאת באורז ובשר.
צילום:  צור ריכטר לוין.


צילומים: שונית וייס.

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER

כתבות נוספות של טל פנחס

לשמוח, לא לפסוח
בין הטיפות
אחרי שתתאוששו...
סופגנייה בראש טוב
על צלחת שמחתנו
יש שבועות שפשוט מתחשק...
סילבסטר 2014 במסעדות
אילת, חגים ומה שביניהם
דרבי בר דגים: מסעדת הבית של חובבי הז'אנר
בוצ'רי דה ברילוצ'ה - עיירה ארגנטינאית בלב תל אביב
בית ויס התחדש: ברוכה הבאה פוזיטינו
ברונו מארס בפארק הירקון – איפה אוכלים?