לאזור ים המלח מגיעים כדי לטייל בנחלים, לרבוץ על החוף או על שפת הבריכה ובעיקר כדי ליהנות מקצת שקט ושלווה באחד המקומות היחודיים בעולם. אבל מה עושים כשהבטן מקרקרת והרעב לא נותן מנוח? הנה לכם שבעה רעיונות מצוינים למסעדות מומלצות ומנות שיוסיפו עוד קצת לחוויה. אז איפה אוכלים בים המלח?
מסעדת אנין – בשר ויין מול ים המלח
אם אתם מחובבי הקלאסיקות, תתאהבו כמונו במסעדת אנין. כי מה יכול להיות טוב יותר מבשר משובח ויין איכותי המספקים חוויה קולינרית מענגת אל מול נוף עוצר נשימה. שימו בוויז את מסעדת אנין בעין בוקק. שם, בלב הנוף הצחיח והקסום של ים המלח, תוכלו לפתוח את הסעודה עם מגוון פתיחים קלאסיים מחומרי גלם טריים או עם סלטים מרעננים וקלילים, להמשיך עם מנות בשר עשירות ומפנקות – סטייקים מיושנים, פילה בקר עסיסי, צלעות טלה או קדירות בבישול ארוך. כל המנות מטופלות בקפידה בידי הצוות המיומן והמסור. לצד הבשרים, תוכלו ליהנות גם מדגים טריים ומנות צמחוניות ואם נשאר לכם מקום – אל תפספסו את הקינוחים.
אסור לפספס – סטייק פילה בקר ויין סובב עולם – סטייק הפילה במסעדת אנין הוא אחד מהטובים שטעמנו. והוא מוכן בטכניקות צלייה ייחודיות. השלימו את החוויה עם בקבוק יין מתפריט היינות המיוחד שנוצר בשיתוף עם מומחי יין מחברת אנוטקה, ומציע טעמים בינלאומיים חדשים המותאמים לאקלים החם ולחך הישראלי. מומלץ לשבת במרפסת הענקית עם הנוף המרהיב של השקיעות הכי יפות בעולם ופשוט להתענג. חוויה קסומה שתלווה אתכם הרבה אחרי שתסיימו לאכול.
באדיבות המסעדה
מסעדת אנין, עין בוקק, טלפון: 053-6853874
המעשנה של יואל
אם אתם מחובבי הניחוחות המעושנים והנוף המדברי עושה אתכם רעבים במיוחד, שימו בוויז את המעשנה של יואל, בכפר אדומים. שם, בלב מדבר יהודה ובסמוך לואדי קלט תוכלו לפתוח את הסעודה שלכם עם מגוון סלטי הבית המשובחים, לדגום פלטת מעושנים שמוגשת מהבילה ונקניקיות מעושנות ביתיות לצד דגים טריים, אנטריקוט על הגריל שפיסות ממנו תוכלו לתחוב אל תוך לחם כפרי אותנטי. ואם נשאר לכם מקום, אל תפספסו את הקינוח היצירתי והמושחת של המסעדה – סופלה שוקולד עם סיגר חלבה.
אסור לפספס – כלום! אבל אם חייבים לבחור משהו לכו על מיקס הבשרים, המוגש על פלטת עץ לצד מטבלים ובה סטייק פרגית מתובל, קבב מבשר מובחר ותיבול ים תיכוני, אנטריקוט מיושן ואיכולתי, פילה בקר, סינטה משוישת, אסאדו בצלייה ארוכה ונקניקיות מרגז. אה, ויש גם תפריטי קבוצות לפלטות בשר ללא הגבלה.
המעשנה של יואל, כפר אדומים 053-9414953
מלח בטוח לא חסר.. מסעדת עין בוקק. צילום: דרור ורשבסקי.
אסאדו במדבר
במקום בו המדבר פוגש את המים הכחולים של ים המלח, מחכה לכם חוויה קולינרית יוצאת דופן - "אסאדו במדבר". ממוקמת בכניסה ליישוב אבנת, מול צפון ים המלח, המסעדה מציעה הרבה יותר מסתם ארוחה טובה; היא מזמינה אתכם למסע חושי מרגש בלב הנוף המדברי המרהיב.
תחת ניצוחם של השף אליהו פישקל, בעל מומחיות קולינרית ארגנטינאית, ונתנאל שלזינגר, איש תיירות מנוסה, "אסאדו במדבר" מביאה את הטעמים העשירים והעמוקים של בשרים מעושנים איכותיים אל לב השממה. כאן, רק חצי שעה מירושלים, תמצאו את עצמכם בעולם אחר - עולם של טעמים עזים, ריחות משכרים ונופים עוצרי נשימה.
התפריט הבשרי העשיר והכשר מציע מגוון אפשרויות שיגרמו לכם להתענג: מסטייק אנטריקוט מעושן ועסיסי, דרך ספריבס טלה רך שנמס בפה, ועד לנקניקיות צ'וריסוס אותנטיות. כל מנה מוכנה בקפידה על ידי השף הארגנטינאי, שמביא איתו את הטעמים והניחוחות של דרום אמריקה. בתפריט תמצאו גם כריכים, מנות ילדים ואפילו מנות צמחוניות.
אבל "אסאדו במדבר" הוא הרבה יותר ממסעדה - זו חוויה שלמה בטבע. אתם מוזמנים ליהנות מארוחה מפנקת בפודטראק הייחודי של המקום, כשאתם מוקפים בשקט המדברי ובנוף המרהיב של ים המלח. זה המקום המושלם לדייט רומנטי, לארוחה משפחתית או לבילוי עם החברים - האווירה הפסטורלית והשקט האינסופי יהפכו כל ארוחה לחוויה בלתי נשכחת.
למי שמחפש חוויה ייחודית עוד יותר, המקום מציע אפשרות לארוחות בטבע. דמיינו את עצמכם יושבים מול השקיעה המדברית, נהנים מפלטת בשרים עשירה ומיין משובח, רק אתם וים המלח.
אסור לפספס: את פלטת הבשרים המפוארת, שמגיעה עם מבחר נתחים מעושנים ועסיסיים כמו אנטריקוט, אסאדו וספריבס טלה. השלימו את החוויה עם כוס יין מול השקיעה המדברית המרהיבה, וגלו מחדש את הקסם של ים המלח.
בין אם אתם מטיילים באזור, מחפשים מקום לארוחה מיוחדת, או רוצים לחגוג אירוע קטן עד בינוני (המקום יכול לארח עד 100 איש), "אסאדו במדבר" מבטיח חוויה שלא תשכחו במהרה. כאן תמצאו את השילוב המושלם של טעמים עשירים, נופים מרהיבים ואווירה קסומה - כל זה במרחק נגיעה מירושלים, אבל בעולם אחר לגמרי.
אסאדו במדבר - כניסה ליישוב אבנת, מול צפון ים המלח. להזמנות: 054-3316613
מסעדת אסאדו במדבר (צילום: באדיבות המקום)
עין בוקק
מסעדת עין בוקק ממוקמת במתחם תחנת הדלק החדשה (מאחורי מלון דייוויד) והיא נפתחה לפני זמן קצר במטרה להפריח את השממה הקולינרית באזור הנמוך בעולם אך מאוד גבוה מבחינת האווירה השקטה והיוקרתית, נופים מטריפים של מדבר והמון סגולות מרפא. רק תוסיפו לזה סצנה קולינרית משובחת ובאמת שאין מה להתעצב על העובדה שנשארנו השנה לנפוש בארץ.
תפריט המסעדה כולל מגוון ארוחות בוקר שמוגשות מידי יום עד השעה 15:00, מנות עיקריות של בשר ודגים לצד סלטים, תוספות ונשנושים שמתאימים לכל שלב ביום. העיצוב האלגנטי של המקום משתלב עם ההוואי הכללי של האזור, כך שאם סיימתם מסלול מתיש או השתכשכתם באחד המעיינות החמים באזור, תדעו שיש לכם איפה לנחות, להירגע ולהתאושש כמו שצריך.
אסור לפספס: מגוון ארוחות בוקר שמוגשות עד השעה 15:00 – צ'ק! אחת האופציות הבולטות היא שקשוקה בסגנון יווני מוגשת עם ביצי עין, חצילים, בולגרית, זעתר ורטבים לצד לחם הבית.
מסעדת עין בוקק - עין בוקק, 053-9379949
להזמנת שולחן במסעדת עין בוקק
5 כוכבים במדבר! עין בוקק. צילום: דרור ורשבסקי.
מול הים
30 מטרים בלבד מפרידים בין ים המלח למסעדת מול הים, שנפתחה לפני מספר שבועות בלבד בקניון עין התכלת שבעין בוקק. במסעדה הצעירה, שפתוחה 24 שעות ביממה (שבעה ימים בשבוע), תוכלו לשטוף את העיניים בנוף המרהיב של ים המלח, ללגום קוקטייל משובח ולעשן נרגילה כאילו אין צרות בעולם ומעולם לא היו. כדי להטעין את המצברים כמו שצריך, נמליץ לכם ללכת על מיקס בשרים שכולל פרגית, קבב, אנטריקוט ומרגז ומוגש עם מבחר סלטים, חומוס, צ'יפס, פלאפל, אורז ומג'דרה (110 לסועד, מינימום זוג סועדים).
אסור לפספס: אל תוותרו על אחד הקינוחים של מול הים, בדגש על הכנאפה (30 שקלים), המלבי (34 שקלים) ועוגת השוקולד (34 שקלים).
מול הים - עין בוקק, 053-7105946
מסעדת מול הים (צילום: באדיבות המקום)
טאג' מאהל
סגנון האירוח הבדואי, הנוף הקסום של ים המלח, האווירה האותנטית ומובן שגם האוכל המצוין, הפכו את טאג' מאהל לאחד המקומות הפופולריים ביותר בסביבה. בטאג' מאהל אפשר לעצור כדי לחטוף משהו בדרך למלון, לשבת לארוחה משפחתית בצהריים או לבילוי רומנטי לעת ערב ואפילו אפשר להפיק אירועים מכל הסוגים בהיקף של עד 300 סועדים.
אסור לפספס: שיפודים מגוונים, סלטים בכל הצבעים ושקשוקה מרגז טובה - יש כאן כל מה שאתם צריכים כדי לקבל מספיק אנרגיה בשביל לטייל לאורך כל היום מבלי לחוש רעב. באחריות!
טאג' מאהל - עין בוקק, 053-9367990
יעד פופולרי. טאג' מאהל (צילום: באדיבות המקום)
פונדק הלידו
פונדק לידו שבקיבוץ בית הערבה מהווה עבור רבים נקודת עצירה הכרחית בדרך לים המלח. המקום המיוחד שפתוח 24 שעות ביממה מגיש מגוון מנות פשוטות וטעימות כמו מעורב ירושלמי שמוגש בצלחת, בפיתה או בפיתה בדואית (!), חומוס בשר וארוחות בוקר עשירות. בנוסף לכל זה ניתן לרכוש בסופרמרקט הקטן שפועל במבנה מגוון מוצרי צריכה.
אסור לפספס: לכו על מעורב ירושלמי בפיתה בדואית וקחו לדרך תמרים מקומיים, שיהיה מה לנשנש במהלך הטיול.
פונדק הלידו - בית הערבה, 053-9438758
ראנץ' האוס
מסעדת ראנץ' האוס, שפועלת ליד הלובי של מלון ישרוטל, מציעה תפריט מהודק ואיכותי הכולל בעיקר מנות בשריות שמפתיע מאוד להיתקל בהן באזור ים המלח. נתחי הבשר המוגשים במקום מגיעים הישר מנברסקה הרחוקה, הנחשבת למדינת הבקר בשל העובדה שיש בה כ-180 מיליון דונם של שטחי מרעה. את הנתחים שמגיעים מנברסקה מיישנים במקום ומדי יום מציעים לאורחים את הנתחים שהגיעו לדרגת היישון האופטימלית. מלבד זאת מגישים במקום גם יופי של מנות ראשונות כמו סלט מיסיסיפי הכולל עלים ירוקים, ירקות גינה, נאגטס עוף קריספיים ואיולי צ'יפוטלה מקסיקני, קרפצ'יו סינטה (העונה לשם קולורדו) משובח עם קרם שום קונפי ועגבניות צלויות ומנה של כנפי עוף ברוטב ראנץ' מסורתי.
אסור לפספס: סטייק סינטה "נברסקה" מפרה שמנה הוא תענוג קרניבורי במשקל 500 גרם שתמיד נעים (וטעים) לפגוש בצלחת.
ראנץ' האוס - מלון ישרוטל ים המלח, עין בוקק, 053-7103535
תענוג קרניבורי שכיף לפגוש בצלחת. ראנץ' האוס (צילום: באדיבות המקום)
חוות שדה בר
בחוות שדה בר, הממוקמת למרגלות ההרודיון, תוכלו ליהנות מאווירה כפרית ושלווה ומגבינות בוטיק מופלאות באיכותן. מסעדת הבית של החווה, הממוקמת בחצר המחלבה, מציעה תפריט המבוסס על התוצרת המקומית. מדובר ביופי של מסעדה לעצור בה בדרך לים המלח ואם כבר הגעתם לחווה, נמליץ לכם להתעניין באחד הסיורים המרתקים המוצעים במקום.
אסור לפספס: השחקנית הראשית בתפריט היא ללא ספק ארוחת הגבינות, הכוללת מגוון גבינות קשות וגבינות עובש, לחם כפרי, סלט עגבניות שרי, זיתים בכבישה ביתית ועוד מגוון פינוקים טעימים.
חוות שדה בר, נוקדים, 053-7106860
ביאנקיני
ביאנקיני היא מסעדה מרוקאית אותנטית הפועלת בלב כפר הנופש ביאנקיני שבצפון ים המלח, המשתרע על שטח של 20 דונם. בביאנקיני הצבעונית (הנחשבת בעיני רבים לגולת הכותרת של מסעדות ים המלח), המשקיפה על הנוף המרהיב של הרי יהודה, מגישים מבחר מנות מהמטבח המרוקאי בכלי הגשה אותנטיים ובאווירה שאין שנייה לה. בין היתר מדובר בטאג'ין מקלובה, טאג'ין מפרום ממולא בשר וטאג'ין חציל ממולא. את האווירה המרוקאית משלימה התפאורה המהממת של ביאנקיני, המורכבת משלל פריטים שיובאו במיוחד ממרוקו.
אסור לפספס: טאג'ין קוסקוס עם פירות יבשים ברוטב סילאן, או טאג'ין בשר ראש עסיסי ומנחם. רק תבחרו.
ביאנקיני, צפון ים המלח. טלפון: 053-9365949
טעימה ממרוקו. ביאנקיני (צילום: איתמר גרינברג)
מחפשים עוד מסעדות מומלצות? כנסו לעמוד מסעדות בים המלח, צפו בתפריטים והזמינו שולחן.