לקראת יום ירושלים המתקיים השנה ב-29/5 יצאנו לשיטוט קולינארי בין המסעדות הכי ירושלמיות שיש, אלו שהכי מזוהות עם ירושלים, כאלה שאמרת ירושלים – אמרת אותן! המסעדות שהן המהות והפנים של העיר המגישות שנים רבות אוכל משובח, מנחם, טעים ומלא בגעגוע. כולן וותיקות, כולן כבר הפכו מזמן למוקד עלייה לרגל וכולן לגמרי שוות את זה – אמא, סימה, צדקיהו, עזורה, רחמו, קדוש, כולן ירושלמיות בנשמה ומול כולן משתרך תור ארוך על בסיס יומי!
סימה – סיפורן של קציצות בקר מופלאות!
סימה כבר הפכה מזמן למעצמה ולמקום עלייה לרגל כמסעדת בשרים המציעה אוכל ביתי, תבשילים ובשרים על האש עם למעלה מ- 50 שנות הגשה של אוכל ביתי ומצוין. התפריט מורכב ממנות ראשונות כמו קובה נבלוסיה המוצלח, חומוס, אורז עם שעועית, שלל מרקים מושלמים כמו שעועית, עדשים, ירקות, רגל ומנות עיקריות הכוללות בשרים מכל הסוגים – לבבות, כבד, סטייק, פילה, שקדים, שווארמה ועוד וגולת הכותרת של סימה היא הקובות שלה – מטוגנות או במרק הן תמיד משובחות ואסור לפספס אותן.
פתיחה – שלא תעזו לעזוב את המקום מבלי לטעום את קציצות הבקר האפויות (טורשנה) ולקחת גם את מרק הקובה חמוסטה החמצמץ והטעים.
עיקרית – מומלץ להזמין את המעורב הירושלמי עם סוגי הבשר השונים והבצל המטוגן לצד קציצות בקר ברוטב עגבניות.
סימה, אגריפס 82 ירושלים. 02-6233002
צילום: שאטרסטוק
רחמו - מלך החומוס הירושלמי הבלתי מעורער מאז ועד עולם
רחמו היא אולי המסעדה הכי 'אולד סקול' שתפגשו בשוק מחנה יהודה!
הוקמה בשנות ה-50 כמסעדה ירושלמית אסלית ואותנטית עם מאכלים המתבשלים על פתיליות ונראית כאילו קפאה בזמן ומכאן גם קסמה. האוכל עדיין מושלם בטעמו ונאמן לעבר והחומוס שלו הוא גאווה לדורות, הוא בעל גוף מלא בטעם, וכמובן עסיסי וטרי. הבעיה היא שכדי לטעום ממנו, אתם חייבים להגיע בזמן כיוון שאחרת הוא פשוט ייגמר, כי רחמו ממש כמו פעם, פתוח ממש עד שנגמר האוכל והוא תמיד נגמר!
פתיחה – חומוס טחינה המלך של החומוסים עם פיתות טריות וחמות
עיקרית – קציצות רחמו או גולאש בשר שתי מנות טעימות להפליא!
רחמו, האשכול 5, ירושלים. 02-6234595
צילום: שאטרסטוק
אמא – אמאל'ה איזה קבב מושלם, על ממלכת הקבב של ירושלים
אחת מהמסעדות הוותיקות והמשובחות של העיר ירושלים שקמה ב- 1981 ומביאה לקהל הסועדים את מיטב האוכל הירושלמי האותנטי, בניצוחה של האמא מרים בנימין שבשלה את המנות בעצמה. במשך השנים חברו אליה בשלניות נוספות שהביאו עמן מסורת של אוכל אותנטי - לשמחתנו, הסועדים. במקום יש תפריט מגוון ביותר הכולל עשרות סלטים הנעשים מדי יום בעבודת יד, תבשילי קדירה, מגוון קובות מטורפות ומטריפות וכל הבשרים שרק תרצו – קבב, שניצל, חזה עוף, קציצות, פרגיות, ואיך אפשר בלי מעורב עם שלל של תוספות טעימות.
פתיחה – אסור לפספס את הקובה חאלב עם בשר וצנוברים במעטפת אורז פריך ואת היפרח המושלם הזה שעטוף בלימון ורכז רימונים.
עיקרית – מרק קובה מטפונייה – בשר ובצלים שנעטפו בסולת וג'ריש במרק דלעת כתמתם ומיד אחריו מיקס גריל זוגי לקרניבורים שבכם הכולל: פרגית, קבב, צלעות, אנטרקוט וקבב טלה אדום.
אמא, שמואל ברוך 55, ירושלים. 053-8096388
צילום: מסעדת אמא
עזורה – מעצמת העל של תבשילים וממולאים
עזורה הוקמה ב- 1952 ע"י עזרא שרפלד ובמרוצת השנים הפכה מתפריט של אורז ושעועית, חומוס ומג'דרה למגוון עצום של תבשילים על פתיליות וכן, מומלץ לבקש ולראות מה בסירים במיוחד אם זו העזורה הראשונה שלכם.
פתיחה - לפתיחה מומלץ לקחת את מנת הממולאים הנפלאה – בצל, עלי גפן וכרוב.
עיקרית – חובה לקחת את תבשיל סופריטו הבקר (תפו"א עם בשר בקר), תבשיל מנחם וטעים להפליא יחד עם מנת המוסקה המדהימה של המקום!
עזורה, האשכול 4, ירושלים. 02-6235204
קפה קדוש – הקינוחים הכי אירופאים וירושלמים והכי בלתי נשכחים!
הקונדיטוריה המושלמת של ירושלים - מי שלא טעם את קינוחי קדוש לא יודע מהו קינוח מושלם כהלכתו ולא סתם הוא כבר הפך מזמן למוקד עליה לרגל לישראלים ותיירים כאחד שבאים 'לדגום' מקינוחי המקום המופלאים. קפה קדוש הוקם ב- 1967 ע"י מאיר קדוש ובשנים האחרונות הוא מנוהל ע"י בנו איציק ובת זוגו קרן שממשיכים להנדס לנו קינוחי גורמה שמשנים את תודעת הקינוחים הירושלמית – קרואסונים ממולאים, פחזניות, אקלייר, סופגניות, עוגת מוצרט, היער השחור, סברינות מטורפות ומה לא בעצם? ו'קדוש' מועמדת כמובן בקטגוריית המסעדה עם הקינוחים הכי טובים בארץ.
פתיחה – שטרודל תפוחים וינאי כהלכתו!
עיקרית – סברינה בליווי של שני אקלרים ופשוט לתקלט בין הקינוחים עד שתהיו שבעים כי זה הרבה יותר שווה מאוכל.
קפה קדוש. המלכה 6, ירושלים, 02-625-4210
**חלק מהמסעדות המופיעות בכתבה הינן לקוחות rest, אך נבחרו ללא שיקולים מסחריים
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת