נגישות
נגישות

אוכלים בירושלים: מסעדות באזור שלומציון

אזור הרחובות שלומציון, יפו ושמעון בן שטח הוא אחד ממרכזיה הקולינריים השוקקים של ירושלים. אספנו 10 מסעדות מסגנונות שונים שמבטיחות חוויה חושית כמו שרק ירושלים יודעת להעניק

מסעדות בירושלים חדשות מהצלחת
שרון שגב
תאריך פרסום: 01/01/2015, 11:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

רחוב שלומציון על נגזרותיו - יפו ושמעון בן שטח הוא ללא ספק מוקד עלייה לרגל למטיילים וגם למי שמחפש סעודה קלה או ארוחה באירוע מיוחד. עשרות מסעדות במבני אבן עתיקים קורצות מכל עבר ומציעות ארוחות שף וארוחות עסקיות באותה הנשימה. לפניכם 10 מסעדות מצוינות עם דוגמאות קטנות מהתפריט.

נויה
מסעדת שף (השף גינדי) שנמצאת בבניין עתיק ומעוגל ממש בפינה. אי אפשר לפספס אותה. המסעדה כשרה למהדרין ומציעה תפריט בסגנון צרפתי וים-תיכוני שכולל דגים, בשרים וקינוחים מצוינים. יש עסקיות צהריים ועסקיות ערב.
טעימה מהתפריט: שווארמה עגל על מצע חציל אפוי, עגבניות בלדי, בצלצלים מושחמים וסומק (50 ₪); טריו בשרים - אסאדו, צלע, אנטריקוט, ברוטב ערמונים וארטישוק ירושלמי בליווי סלט ירוק (120 ₪).
נויה, שלומציון המלכה 3, ירושלים. 053-9443403
נויה. צילום: סטודיו דרור כץ

קנלה
מסעדת שף בעלת שתי קומות. תפריט מגוון שמשלב גם טאפאסים ותפריט יין עשיר. עסקיות ב-79 ₪ או 99 ₪ מוגשות בין השעות 12:00-17:00.
טעימה מהתפריט: צלעות על מצע של קוסקוס עם צימוקים ושקדים ברוטב יין אדום (120 ₪); כבד אווז צרוב ברוטב מרטיני תפוזים ותפוז מקורמל (95 ₪).
קנלה, שלומציון 8, ירושלים. 053-9443636
קנלה. צילום: יחסי ציבור

דוניא dunya
בית קפה – בר מסעדה עם תפריט חלבי וכשר. בלילה המקום הופך לבר ומציע תפריט אלכוהול ותפריט לילה. בהזמנת מנה מתפריט הלילה תקבלו פיינט מהחבית ב-17 ₪. בכל צהריים יש עסקית ב-58 ₪ שכוללת מנה ראשונה, עיקרית ושתייה קלה.
דגימה מהתפריט: שקשוקה מקסיקנית (45 ₪); הזיטי של כרמלה (בהשראת הסופרנוס כמובן) - פנה, קוביות בטטה, זיתים שחורים ברוטב רוזה מוקרם במוצרלה ואורגנו (58 ₪).
דוניא, שלומציון המלכה 1, ירושלים. 053-9367886
דוניא. צילום: סטודיו דרור כץ
קבלייר
מסעדת גורמה צרפתית שנוסדה בשנת 1993. בצהריים יש "שעת ביסטרו" -  מנות מהתפריט במחירים מיוחדים, ויש גם עסקיות. ישנו תפריט ערב קבוע עם ספיישלים מתחלפים. השף דידי בנארוש רוקח מנות עם ניחוח צרפתי קלאסי.
דגימה מהתפריט: רביולי סרטנים - בשר סרטנים טרי, גבינת ריקוטה, עלי מרווה וצנוברים קלויים (74 ₪); אסקלופ עגל חלב - עגבניות קונקסה, עלי רוקט, שמן זית ולימון, פרמזן וקרם תפו"א (92 ₪).
קבלייר, בן סירא 1, ירושלים. 053-9345535

רוזה
מסעדת רוזה שוכנת במבנה בן 100 שנים מעוטר בקשתות ציוריות ובכל מה שיגרום לכם להרגיש בירושלים של פעם. התפריט בסגנון ירושלמי, איטלקי ומקסיקני. יש בר יינות עשיר וקוקטיילים שלא היו מביישים אף בר.
דגימה מהתפריט: פוקאצ'ה חזה אווז - חזה אווז מעושן בליווי פטריות שמפיניון, פלפל קלוי וממרח דיז׳ונז (58 ש"ח); פרגיות עשבי תיבול - על מצע אורז ירוק בתוספת פלפלים קלויים (59 ש"ח).
רוזה, יפו 31, ירושלים. 053-8093284

סאקורה
את סאקורה באמת שאין צורך להציג. סושי בר קלאסי שממוקם במבנה עתיק ומרשים, ובו שלושה מפלסי ישיבה. העיצוב יפני והתפריט – כמובן שיפני.
דגימה מהתפריט: סלט היג'יקי - מלפפון, גזר, ואצות היג'יקי עם שקדים קלויים (19 ₪); סלמון טריאקי - פילה סלמון צרוב ברוטב טריאקי, מוגש בליווי סלט וואקמה/הרוסמה/ היג׳יקי (64 ₪).
סאקורה, יפו 31, ירושלים. 053-8093829
סאקורה. צילום: סטודיו דרור כץ

דולפין ים
מסעדת דגים ופירות ים מיתולוגית, שמקפידה על טריות וחומרי גלם משובחים. הוקמה לפני 40 שנים ומאז פשוט לא מפסיקה. יש עסקיות בין השעות 12:00-17:00 בימי ראשון עד שישי.
דגימה מהתפריט: מולים ברוטב יין לבן, שום ופטרוזיליה (78 ₪); פילה פרידה ברוטב בשר סרטנים ושמנת (98 ₪).
דולפין ים, שמעון בן שטח 9, ירושלים. 053 -9443529
דולפין ים. צילום: באדיבות המסעדה
גבריאל
מסעדת גורמה כשרה למהדרין – בד"צ בית יוסף. המטבח הוא פיוז'ן צרפתי עם נגיעות של מטבח מודרני. בית ירושלמי אותנטי משלים את האווירה. מתאים מאוד לארוחה זוגית רומנטית. תפריט העסקיות מוצע בכל יום בין השעות 12:00-17:00.
דגימה מהתפריט: סטייק סצ'ואן מוקפץ - רצועות אנטריקוט, ירקות ג'וליאן וניוקי בניחוח סצ'ואן (89 ₪); פטה כבד עוף מצופה בקראסט פסטוקים בליווי קונפיטורת עגבניות שרי-נענע וטוסטונים עם קינמון (40 ₪)
גבריאל, שמעון בן שטח 7, ירושלים. 053-9443882
גבריאל. צילום: סטודיו דרור כץ 
גבריאלה
מסעדת שף איטלקית מרוהטת בקפידה ומצטיינת באווירה חמימה וביתית. השף ז'אק דיין יצר תפריט איטלקי כשר למהדרין, שכולו מנות חלביות.
דגימה מהתפריט: ברוסקטה סלמונה - ברוסקטה עם גבינת שמנת, נתחי סלמון נא וגוואקמולי (51 ₪); דג פורל ממולא בגבינת פטה ובצל ירוק עטוף בבצק פילו, מוגש עם זוקיני, עגבניות שרי, זיתי קלמטה ובזיליקום (94 ₪).
גבריאלה, שמעון בן שטח 5, ירושלים. 053-9443699
גבריאלה. צילום: יחסי ציבור
לארא
ביסטרו ירושלמי, מאחוריו עומד השף ליאור חפצדי, שהוביל כמה מסעדות, ביניהן מסעדה איטלקית עטורה כוכבי משלן. לארא כשרה למהדרין ומציעה תפריט בשרי ובר יין מרשים.
דגימה מהתפריט: סופלקי של טלה צעיר, מוגש על מיני פוקאצ'ה בליווי קרם יוגורט (72 ₪); מחבת חמה של קונפי תפוחי אדמה עם נתחי בשר מוקפצים, חלמון ביצה ושמן כמהין (112 ₪).
לארא, שמעון בן שטח 3, ירושלים. 053-9443666
 לארא. צילום: סטודיו דרור כץ
>> אינדקס מסעדות בירושלים
>> מסעדות מומלצות בירושלים
>> מקומות לאירועים באזור הכותל - מתחם ממילא

תמונה בראש העמוד: מסעדת נויה. צילום: סטודיו דרור כץ
תמונה בעמוד הבית: מסעדת גבריאלה. צילום: סטודיו דרור כץ

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
עכשיו אילת. איפה הארוחות הכי משתלמות?
שיראטויה: יפנית אמיתית בתל אביב
מסעדות חדשות בתל אביב
פסטיבל סרי לנקה באוליב ליף ועוד חדשות קולינריות
פסטיבל פרו באוליב ליף ועוד חדשות קולינריות
ארבעה בראנצ'ים שווים באזור המרכז
לא חייבים בבית: אוכלים בחוץ בחוה"מ פסח
ארוחת החלומות בסנטה רוזה
מסעדת מונא – פריז בירושלים
סטיקיית צדקיהו – לפעמים האוכל הוא רק תירוץ
בראסרי עין כרם – הבילוי המושלם