סטיישן 9
מתחם התחנה הראשונה בירושלים חותר בנחישות תחת מחנה יהודה ומאיים לכבוש את תואר המתחם הקולינרי הכי חם בעיר. סטיישן 9, מסעדה אסייתית חדשה, מתכתבת עם טרנד המסעדות האסייתיות שהתחיל בתל אביב ושוטף את המדינה. התפריט, שמופיע תחת הכותרת "מזללה אסייתית", מבוסס על מטבחי וייטנאם, אינדונזיה ותאילנד ומחולק למספר תחנות שמחברות באופן אופטימלי מנות עם אלכוהול תואם: קוקטיילים לפתיחה, ראשונות, סאקה, תחנת מרקים, יינות מבעבעים, צ'ופ צ'ופ (סלטים), יינות לבנים, באו, בירות, מוקפצים, יינות אדומים ו-station 9 – מנות עיקריות על בסיס בקר, פרגיות ודגים. מחירים: ראשונות וסלטים כ-40 ₪, מרקים 56-68 ₪, מוקפצים כ-60 ₪ ועיקריות 68-95 ₪.
סטיישן 9
ככר דוד רמז, מתחם התחנה הראשונה, 053-7933450
שעות פעילות: א' – ה' 11:00 – 01:00, ו' 11:00 – שעה לפני כניסת השבת, שבת מצאת השבת – 01:00
נגילה
שוק מחנה יהודה הוא כבר מזמן זירה קולינרית לכל דבר ועניין. נגילה, ביסטרו בריא וכשר, נפתח לאחרונה בפאתי השוק במרחק הליכה ממסעדת המוציא. השף גיל רותם התמחה במסעדות לה רג'נס שבמלון המלך דוד ובקבלייר הוותיקה ולמד באיטליה. במטבח של נגילה הוא מבשל על בסיס חומרי גלם עונתיים מהדוכנים הסמוכים, דגי ים טריים, שמני זית מבתי בד בדרום וגבינות ממחלבות בוטיק בצפון – כל ארץ ישראל בצלחת אחת. בין המנות ניתן למצוא פלאפל דגים (38 ₪), פרחי כרובית מטוגנת (25 ₪) Fish&ships עדכני עם טחינה וצ'יפס מתוצרת בית (68 ₪) ועוד. צמחונים לא מוכרחים להסתפק בסלט ובטח ישמחו לקבל המבורגר בלק איי פיז על בסיס לובייה, מנגולד, בצל, פטריות וטחינה בתוספת צ'יפס (48 ₪) ופסטת מחנה יהודה - קרעי פסטה עם קישואים, מגוון עשיר של ירקות בשיטות בישול שונות, שמן זית, עלי רוקט ופרמזן (56 ₪). המסעדה שוכנת במבנה אבן עתיק עם קשתות ציוריות ותקרות אבן מצוירות. על העיצוב חתומים הבעלים גילה פולדס ויונתן פולדס שיצרו אווירה חמימה וייחודית בעזרת עבודות של אמנים ירושלמיים. החלק האחורי של המסעדה פונה לגינה ושקטה שמספקת מפלט מהבלגן הסמוך.
נגילה
משיח ברוכוף 5, ירושלים, 057-6130919
שעות פעילות: א'-ה' 11:00 עד אחרון הסועדים, ו' 9:00-שעה לפני כניסת השבת, מוצ"ש סגור
>> להזמנת שולחן בנגילה
דוניא
עוד מתחם ירושלמי בולט נמצא ברחוב שלומציון המלכה במרכז העיר. לאחרונה נפתחה בו דוניא (העולם בערבית), מקום שהוא קצת יותר ממסעדה. השף תומר אבלס (אוליב ורסטו בר לשעבר) מתמחה בדגים ובמטבחי איטליה והים התיכון והרכיב תפריט חלבי מגוון. ברשימת המנות ניתן למצוא ניוקי ערמונים בשני צבעים, טורטליני סלק, קבב דג מוסר, רול אבוקדו ומנות דגים נוספות לצד פסטות, פוקצ'ות חמות מהתנור, סלטים וכריכים. מחלקת הקינוחים מושקעת במיוחד ואף קצת מושחתת עם מנות כמו הצנצנת הלוהטת - מרנג שוקולד ופקאן, קרם חלבה, קריספי נוגט שערות חלבה וסילאן.
בשעות הבוקר מוגשות ארוחות בוקר שנמשכות לאורך כל היום, ובין השעות 11:30-17:00 מוצע תפריט עסקי הכולל מנה ראשונה ועיקרית וכוס מיץ סחוט טבעי ב-58 ₪. ולמה קצת יותר ממסעדה? בגלל העיצוב שעליו חתום איציק עזריאל, הבעלים, בהשראת אתרים מהעולם בשילוב פריטי וינטאג' ייחודיים - כגון דלתות שירותים שנראות כמו תא טלפון לונדוני, נברשות וכלים משווקים שונים ברחבי העולם, קיר בובות גבס ועוד. בשעות היום האווירה חמימה וביתית ובערב היא משתנה לאווירת בר תוססת עד לשעות הקטנות של הלילה.
דוניא
שלומציון המלכה 1, ירושלים, 057-9367886
שעות פעילות: א' – ה' 07:30 - 2:00, ו' 7:30 עד כניסת שבת, שבת מיציאת שבת - 02:00
>> להזמנת שולחן בדוניא
LEO
במתחם הסינמה סיטי בירושלים נפתחה מסעדה שמחברת את שוק מחנה יהודה, אחד הסמלים המובהקים של ירושלים, והמטבח הצרפתי. השף ערן בן ארוש למד בקורדון בלו בקליפורניה והתמחה במסעדות יוקרה בלוס אנג'לס, כולל הקמת מסעדת שף כשרה. בנוסף הוא עבד כשף במסעדות שונות בירושלים ובנה תפריטים כיועץ קולינרי, עד שהחליט שהגיע הזמן לפתוח מקום משלו. התפריט של LEO משלב מטבח עכשווי ומטבח ישראלי – ירושלמי עם טכניקות שבן ארוש הביא מסיוריו בעולם. הוא מתבסס על חומרי גלם טריים מהשווקים השונים בירושלים ויוצר מנות פיוז'ן כגון סלט ברווז פריך, סלט פטריות חמות ופרנץ' טוסט וריזוטו אדמה (48 ₪ כל אחד) בראשונות; פילה דג ים צרוב וקרם ליים (58 ₪) ומעדן כבדי עוף ואווז (74 ₪) במנות הביניים; ומחבת דג ים שלם צלוי עם ירקות (125 ₪) ומעורב ירושלמי עכשווי עם כבד אווז, קרם חציל שרוף ועמבה (94 ₪) בעיקריות. באגף הקינוחים כדאי לא לפספס את אום עלי - חלת בריוש אפויה בפודינג הדרים עם שוקולד, אגוזים ובננות מקורמלות (48 ₪).
LEO
יצחק רבין 10, ירושלים, 057-6130928
שעות פעילות: א'-ה' 11:00-02:00, ו' 9:00 – כניסת השבת, שבת מיציאת השבת – 02:00
>> להזמנת שולחן ב-LEO
פאלאס
מסעדה צרפתית כשרה במלון וולדורף אסטוריה מתכתבת בעיצוב עם היוקרה הכללית של המלון ועם הקונספט במסעדות שף כשרות שנפתחו לאחרונה בתל אביב. התפריט נמצא עדיין בהרצה וכולל מנות ברוח עדכנית כגון מרק ארטישוק ירושלמי עם פטריות שימג'י מוחמצות לצד מרק עוף מסורתי, סלט וולדורף (32 ₪) שמתפקד כסמל המסחרי הקולינרי של הרשת, סביצ'ה טונה, לברק וסלמון (62 ₪), רביולי במילוי לחי עגל (72 ₪) וטריו ברווז (110 ₪). ראוי לציין את כלי ההגשה היפהפיים שמשדרגים כל מנה בכמה רמות.
פאלאס
אגרון 26-28, ירושלים, 057-9367264
UPSTAIRS
מסעדה חדשה נוספת במתחם התחנה הראשונה, והפעם בפורמט של לאונג' וקוקטייל בר במיוחד לעונת הקיץ. אפסטיירס ממוקמת על גג רחב ידיים שבמרכזו בר ענק מוקף פינות ישיבה מפנקות. התפריט מציע מנות טאפאס כמנות ראשונות וביניהן פלטת גבינות בתוספת ריבת הבית וטוסטונים (69 ₪), טוסט פתוח עם גאודה וחזה אווז בתוספת סלט ירוק (47 ₪), קרפצ'יו דג ים שעלה באותו יום בחכה (49 ₪), סלטים (48-64 ₪) ומנה למינימום זוג של מזאטים עם לחם הבית (37 ₪ לאדם). קוקטיילים מקוריים משלימים את החוויה שתימשך רק עד סוף הקיץ.
UPSTAIRS
מתחם התחנה הראשונה, ירושלים, 053-7934183
שעות פעילות: א'-ה' 18:00 עד אחרון הלקוחות, ו'- שבת מ-11:00 עד אחרון הלקוחות
>> לאינדקס מסעדות בירושלים
>> המסעדות הכשרות הכי טובות בירושלים
>> מסעדות שף במלונות בירושלים
אודות המחברת: שרון בן דוד
תמונה בראש העמוד: סטיישן 9. צילום: מאיה אטינגר, יואב גורין והודיה טולדנו
תמנוה בעמוד הבית: LEO. צילום: אנטולי מיכאלו
כתבות נוספות של שרון בן דוד
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת