כולם מדברים על מלונות בוטיק כחממה למסעדות גורמה. נכון שזה יפה ברזומה וכפריסטיז'ה, אבל מי שקורא את המפה יודע שהכסף הגדול נמצא במלונות גדולים או רשתיים.
ROOF TOP
איפה: מלון ממילא.
מה: עשרה קבין של נוף לקחה ירושלים, ותשעה מהם הלכו למסעדה על גג מלון ממילא. זה המקום שאליו לוקחים דודים מחו"ל או לחילופין תורמים עשירים, כי פשוט אי אפשר להישאר שווה נפש מול הפנורמה המרהיבה של חומות העיר העתיקה, מגדל דוד, מנזר דורמיציון ושאר שכיות חמדה היסטוריות-דתיות. השף קובי בכר הרכיב תפריט ישראלי-ירושלמי כשר שמתכתב עם שוק מחנה יהודה מצד אחד ועם מטבחי צרפת ואיטליה מצד שני. לדייט רומנטי בתקציב מוגבל אפשר להזמין פוקאצ'ה וכוס יין, ואת הנוף מקבלים בחינם.
ארוחה לדוגמה: מח עצם (74 ₪) – ברולה ארטישוק ירושלמי וכמהין לבן, נתח פילה, מח עגל ופטריות ברוטב קברנה; פילה בר (167 ₪) צלוי על מלח ים ומוגש עם קרם כרובית, קרוקט תפוח אדמה באטר ושום שחור; שמלי תורכי (50 ₪) – גלידת טחינה וחטיף בוטנים של פעם.
ROOF TOP
שעות פעילות: א' – ה' 18:00 – חצות, ו' 12:00 – שעה לפני כניסת השבת; שבת 12:00 - חצות.
כתובת: שלמה המלך 11, ירושלים, 057-6130223
סקאלה
איפה: מלון מצודת דוד
מה: מסעדה אלגנטית ומהודרת אך לא יותר מדי, כזו שאפשר להגיע אליה בחליפת ערב או בג'ינס ולהרגיש בסדר בשני המקרים. השף אורן ירושלמי יצר תפריט כשר שהוא פרשנות אישית לקולינריה הים תיכונית, ומשלב בחומרי גלם מקומיים טריים עם טכניקות בישול מתקדמות באופן שיוצר מנות מעניינות ולא שגרתיות. קונספט אכילה משותפת, ללא מחויבות לכללים נוקשים של סעודה, תורם לנגישות ולידידותיות של המסעדה, שנכנסה לרשימת 101 המסעדות הטובות בעולם בבתי מלון של הדיילי מייל מגזין.
ארוחה לדוגמה: דג באריסה ספרדית (80 ₪) על מצע תפוחי אדמה, עגבניות מרוסקות, לימונים כבושים וסלט כוסברה טרייה; אוסבוקו טלה בבישול ארוך (163 ₪) עם קרם ארטישוק ירושלמי, פלפל שושקה קלוי וסלט בורגול עם חציל ועגבניות קונפי; קרם אגוזי לוז וקפה (50 ₪) עם סבלה קקאו ואגוזי לוז מקורמלים, קרם שקדים וטוויל סוכר.
סקאלה
שעות פעילות: א'-ה' 17:30-23:00.
כתובת: המלך דוד 7, ירושלים, 057-9438396
לה רג'אנס
איפה: מלון המלך דוד של רשת מלונות דן.
מה: כחלון הראווה של ירושלים ומלון ששועי עולם מגיעים להתאכסן בו, ללה רג'אנס אין ברירה אלא להיות מצוינת. השף דוד ביטון בנה על כן תפריט יצירתי שמתבסס על מטבחי הים התיכון עם קריצה לצרפת מבחינת חומרי גלם וטכניקות ישנות וחדשות. כך ניתן למצוא תחת אותה קורת גג קונסומה עוף עם קרפלעך, הכי יהודי וישראלי שאפשר, ו-פוט או פה, קדרת בקר בסגנון צרפתי. כל אלה עומדים כמובן במגבלות הכשרות ונתמכים בעיצוב פנים מרשים ובגינה ירוקה שמשקיפה על נופי ירושלים וחומות העיר העתיקה.
ארוחה לדוגמה: ארטישוק ירושלמי: פלאן וקציפה (70 ₪); דג היום עם ירקות מאודים ורוטב הולנדייז שמן זית (140 ₪); גראטן תפוח פינק ליידי, סבלה קרמל וסורבה תפוחים (50 ₪).
לה רג'אנס
שעות פעילות: א' – ה' 18:30-22:30.
כתובת: המלך דוד 23, ירושלים, 057-9444152
קרדו
איפה: מלון לגאסי
מה: במרחק חמש דקות מהעיר העתיקה נמצאת מסעדה שמגדירה את עצמה כמתמחה בפיוז'ן. השף ג'וני גוריק, בישל עבור נכבדים בקנה מידה בין לאומי והיה השף הפרטי של מלך ירדן, מביא לתפריט מטבח ערבי, ארמני, טורקי, יווני וספרדי ומחבר עם טכניקות חדשניות מהמטבח המולקולרי. במקום צ'יפס רגיל מקבלים צ'יפס מחציל מיובש בתנור, ובמקום חומוס קלאסי - חומוס בטעמים עם סלק על מצע ביסקוטי כמון. הכיוון המודרני מתבטא גם בפרזנטציות ציוריות מוקפדות.
ארוחה לדוגמה: קרפצ'יו סלק על סלט גרני סמית' וגורגונזולה; שישברק - כיסונים תורכים ברוטב יוגורט עם נענע; שוקולד all the way - 4 צורות של שוקולד: טראפלס, מוס, עוגת שוקולד חמה ועוגיות שוקולד צ'יפס.
קרדו
שעות פעילות: א'-שבת 12:00 - חצות
כתובת: פיקוד מרכז 4, 057-9428697
ערבסק/ואל'ס בראסרי/החצר
איפה: מלון אמריקן קולוני
מה: בועה של חו"ל ושקט במזרח העיר. למלון אמריקן קולוני יש היסטוריה מפוארת, ולא מעט פגישות חשאיות התקיימו בו על ארוחות מפוארות. במלון שלוש מסעדות – ערבסק האלגנטית, ואל'ס בראסרי הפחות מעונבת והחצר, בית קפה-מסעדה מוקף צמחייה ירוקה ובמרכזו מזרקה. תפריט ערבי-ישראלי-ים תיכוני עם רמזים למטבחי אירופה הקלאסית תורם עוד יותר לתחושה החו"לית, במיוחד כאשר המחירים נקובים בדולרים.
ארוחה לדוגמה: פואה גרה תוצרת בית בצ'טני מנגו ויין פורט (22 $); חומוס עם כבש (23 $); רביולי מסקרפונה ברוטב וניל וקרם תותים (8 $).
ערבסק/ואל'ס בראסרי/החצר
כתובת: לואי ונסן 1, ירושלים, 057-9443014
תמונה בעמוד הבית: לה רג'אנס. צילום: יורם אשהיים
תמונה בראש העמוד: רופ טופ. צילום דן פרץ
כתבות נוספות של שרון בן דוד
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת