אין רשימה של מסעדות בשר מומלצות, ובוודאי לא כאלה בתל אביב, שלא תמצאו בה את NG. אולי זה הוותק, אולי ההקפדה על חומרי הגלם ואולי פשוט כי במסעדת הבשרים שבנווה צדק לא מבלבלים את המוח לסועדים. לכאן מגיעים, מתיישבים, מקבלים כוס יין טוב וסטייק מצוין. כל השאר השטויות. והדוגמה המובהקת לגישה הזאת היא האופן שבו מגישים פה בשר. האנטריקוט שהזמנו הגיע על צלחת לבנה עירומה, בלי ירוקים קופצניים, מיני תפוחי אדמה או אפילו רטבים. אין פה מחבת לוהטת שתעשה קולות של רחש – רק אתם והבשר. על פניו, בעולם של צלחות מפונפן הבחירה הזאת הייתה יכולה להיות אמיצה מצד אחד או להיתפס כמיושנת מצד שני. בפועל זוהי הצהרה על האמון בחומרי הגלם, וביכולת לטפל בהם בצורה צנועה ומדויקת. אולי השינוי הכי דרמטי שנעשה כאן בחודשים האחרונים הן מפות לבנות שנפרשו על השולחנות, ומעניקים למסעדה הרבה יותר רוך.
מסעדת NG - לכל הפרטים
מסעדות הבשר הטובות בתל אביב
אבל שלב אחד אחורה, NG הוקמה ב-2003 בשכונה הדרומית, שכבר הייתה בשלב ההוא מוקד עלייה לרגל לחובבי מחול ונדל"ן במחירים מופקעים. המסעדה, הממוקמת בבניין אבן יפהפה (ולא פחות חשוב, מרחק הליכה מחניון רוטשילד 1), מתמקדת בנתחים שונים של בקר ולצידם יינות שנועדו להחמיא להם. שתי אפשרויות מעניינות של סעודה פתוחות לכם כאן: הראשונה היא ארוחת ברברים, המתקיימת ביום ראשון הראשון של כל חודש, ושנועדה לאנשים, ובכן ברברים. בעיקרה היא ארוחת טעימות עם נתחים משתנים, שהשף בוחר בהתאם להיצע של אותו יום. ניתן גם להזמינה מראש כחלק מאירוע פרטי למינימום 8 סועדים. האופציה השנייה היא מנות חלוקה, אותן כדי להזמין בטלפון מראש, ושבהן ברווז צלוי שלם, לובסטר צלוי (שימו לב שאתם בעונה המתאימה) או קארה צלעות טלה. כשאנחנו אומרים חלוקה אגב אנחנו מתכוונים ל-3 סועדים לכל הפחות, בהתאם לנתח.
איך תרצו את הבשר שלכם? נתח בשר של NG (צילום: באדיבות המקום)
ועכשיו לארוחה עצמה – רשימת הראשונות פה היא בסך הכל שגרתית, ואנחנו לא כותבים את זה בקטע רע. בחרנו בטרטר בקר שהגיע קצוץ גס, עם חלמון שלו טרי, קצת צ'ילי ורוטב ווסטרשייר (62 שקלים). זאת מנה לא מתחכמת, שבגלל איכות הבשר היינו שמחים לאכול אותה גם בלי כל התוספות האלה. כמוה גם מנת הקרפצ'ו סלק, שהותקנה ממש כאילו היו הסלקים דפי סינטה דקים (48 שקלים). אגב, גם הטעם היה דומה – עם רוקט, פרמז'ן ושמן זית. הגבעה הירוקה, אחת ממנות הדגל של המקום, היא אסופה של עשבי תיבול קצוצים דק, שגם עוקצת בחן את החיך. כדי להקל על הטעם האינטנסיבי של העשבים הוסיפו להם אגוזי מלך ו-ויניגרט צ'ילי-תפוז (48 שקלים). טיפ שלנו – תבקשו את הרוטב בצד, ותטעמו כל פעם קצת.
אחת ממנות הדגל. גבעה ירוקה. מנה של NG (צילום: באדיבות המקום)
וכעת דממה, האנטריקוט על הבמה – לשולחן הובא אחר כבוד נתח של 350-400 גרם (לא זוכרים, כי הוא נגמר תוך 2 דקות). במסעדות כמו NG כדאי להתמסר למידת העשייה שהשף ממליץ עליה, ולא לצאת פלצנים. במילים אחרות, אל תבקשו אנטריקוט מדיום-רר, כי כמות השומן בנתח צריכה צריבה קצת יותר אינטנסיבית. ליד הוגש גרטן של בטטות, שפלפל צ'יפוטלה עשה לו טעם של מאפה תפוחי אדמה מתקתק עם בייקון (רק בלי הבייקון). אחת ההברקות. התוספת כלולה פה במחיר הסטייק, שמוגש נכון לכתיבת שורות אלה במחיר של 55 שקלים ל-100 גרם. בחרנו גם ב-NG בורגר (82 שקלים), שמגיע עם כמה תוספות לבחירה, למרות שהוא לא באמת זקוק להן. פה דווקא הלכו על מידת עשייה יותר אדמדמה, ונהנינו מטעם הבשר העז. את הארוחה ליווה ריטון של אמפורה, בלנד של קברנה סוביניון, מרלו וקרבנה פרנק, שמתאים לסעודה מכובדת שכזאת.
הכוכב האמיתי של הארוחה. אנטריקוט של NG (צילום: טל לוין)
אז אם בשר הוא המרכז ברור למה ב-NG העדיפו להוציא את הקונדיטוריה מהמטבח, ולהביא את הקינוחים מבחוץ. לנו לא היו תלונות – קיבלנו קראק פאי (36 שקלים), אולי הקינוח המתוק ביותר ביקום, שמגיע עם מסקרופנה ופרות שמאזנים קצת את הסוכר. האמת שאם היה לנו אומץ היינו מבקשים נתח קצבים קטן לסיום. השוקולד הכי טעים תכלס.
חשבון בבקשה:
טרטר בקר – 62 שקלים
קרפצ'ו סלק – 48 שקלים
גבעה ירוקה – 48 שקלים
אנטריקוט 350 גרם – 192 שקלים
המבורגר NG – 82 שקלים
גרטן בטטה – במחיר המנה העיקרית
קראק פאי – 36 שקלים
כוס אמפורה ריטון – 52 שקלים
סה"כ: 520 שקלים (לא כולל שירות)
מאמינים בחומרי הגלם. מסעדת NG (צילום: באדיבות המקום)
מסעדת NG, אחד העם 6, נווה צדק, תל אביב. 053-9442896
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת