נגישות
נגישות

סופשבוע של חוויה קולינרית באילת

ביקור ביקבים, טעימות, מפגשים עם שפים, ארוחת מלכים על יאכטה עם השף עומר מילר, סדנת קינוחים עם השף-קונדיטור אורן בקר ועוד. אילת מבשלת לכם סוף שבוע קולינרי - 12-14 במרץ

מסעדות באילת חדשות מהצלחת
מערכת  zap rest
תאריך פרסום: 27/02/2015, 14:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

הדרום מתעורר לחיים ומבריק את הסכו"ם לקראת סוף שבוע של ארוחות שף, טעימות, סדנאות ומפגשים עם שפים מובילים, ייננים, עיתונאים ומומחים. סוף השבוע הקולינרי הוא יוזמה של תאגיד התיירות העירוני אילת בשיתוף מרכז היין "יינות אילת" ובהשתתפות מלון הילטון מלכת שבא אילת, חנויות היין ומסעדות העיר. סיור טעימות מודרך יעבור בין מסעדות העיר, וחובבי היין יוכלו לפגוש מקרוב את ויקטור שונפלד מיקב רמת הגולן, את איתי גלייטמן מ'הארץ', את דורון רב הון מיקב ספרה ועוד.

בסיור יתקיימו טעימות של דגים ובשרים, פירות ים, פסטות, קינוחים ועוד. בין המסעדות שישתתפו בסיור: שוק דגים, פסטורי, ברזיל הקטנה ועוד. תתקיים גם סדנת מתוקים וקינוחים עם השף אורן בקר.

חנויות היין והמסעדות יארחו מפגשי יין עם ייננים, מומחים ועיתונאים, יכירו יינות ישראליים מצליחים בעולם, ילמדו על שנות בציר, טרוארים (סביבת גידול) ייחודיים, ויטעמו יינות מכל הסוגים. סוף השבוע ייחתם בהפלגה עם השף עומר מילר על היאכטה "הרמוני", שם תוגש ארוחת שף, שגם תצולם לערוץ החיים הטובים. 
סדנת מתוקים עם השף אורן בקר. צילום: דרור הופמן
לפרטים ולהרשמה: יינות אילת בטלפון 08-6330155 ובאתר תאגיד התיירות העירוני או בפייסבוק אילת+פלוס

פירוט האירועים:

יום חמישי 12/3/15
16:30 – 19:00 מסע טעימות במסעדות: סיור מאורגן עם שאטל ומדריך בין מסעדות העיר - שוק דגים, פסטורי, ברזיל הקטנה ועוד. הסיור בהרשמה מראש. עלות למשתתף - 30 ₪.

17:00 – 18:30  טעימת יין מקצועית לפאנל טועמים: מבקרי יין ועיתונאים שיתבקש להחליט מהו היין הנכון ביותר לאילת ב-4 קטגוריות: מבעבע, לבן, רוזה ואדום. המיקום: חדר הטעימות במרכז המבקרים של יינות אילת.

20:30  חוויה קולינרית במסעדת שיקאגו, מלון הילטון.

יום שישי  13/3/15
09:30-13:00  סדנת מתוקים וקינוחים עם השף  קונדיטור אורן בקר . הסדנא מתקיימת בקמפוס בן גוריון ומצולמת לערוץ החיים הטובים. אחד מהמשתתפים יכין את המנות הבאות: מוס שוקולד מריר עם פרנג'ליקו ואגוזי לוז מסוכרים, קרם תותים ושמפנייה בליווי מרנג אדום ותותים טריים, בווריה שוקולד חלב עם אגסים מבושלים ביין אדום ותבלינים, קרם שוקולד לבן פסטיס עם מיני עוגיות ג'ינג'ר, כדורי פררו רושה. הסדנה בתשלום ובהרשמה מוקדמת - 150 ₪ לאדם.

15:00  קבלת שבת בטברנה אצל YANS .

יין בשישי - מפגשי יין Free Style עם מומחים ועיתונאים:
10:30 – איתי גלייטמן – מפגש בנושא "יין ביקורת ועיתונות" ביינות אילת.
11:30 – גבי סדן, כרם שבו – מפגש בנושא "הכרם והיקר" בריף הדולפינים.
12:00 – טל גל כהן – מפגש בנושא "האם היין הישראלי כובש את העולם?"  בחנות היין סלובטיק, שדרות התמרים.
12:30 – דורון רב הון – מפגש בנושא "ספרה WHITE CONCEPT " במסעדת פדרו.
13:00 – אבירם כץ – מפגש בנושא "אבולוציית היין בישראל". ביקב הים האדום.
13:30 – ויקטור שונפלד – מפגש בנושא "בציר 2011 והטרואר בגולן" ביינות אילת.

יום שבת  14/03/15
10:30-13:00 שייט עם השף עומר מילר על היאכטה הרמוני – ארוחת שף המתבשלת לעיני המשתתפים, בשיתוף ערוץ החיים הטובים. בהרשמה מראש ובתשלום 170 ₪ לאדם. מספר המקומות מוגבל.

13:30 פאנל מומחים בנושא "היין הישראלי מאיין ולאן" בהשתתפות: גבי סדן, אבירם כץ, טל גל כהן, דורון רב הון,  ערן לס  בהנחיית שי טובלי וסטלי סלומונוב. הפאנל יתקיים במלון הילטון מלכת שבא – הכניסה חינם אך מותנית בהרשמה מראש בטלפון: 08-6330155.

סיורי יין וטעימות. צילום: רוני בלחסן
צילום תמונה בראש העמוד: איתן סוויסה
תמונה בעמוד הבית: השף עומר מילר. צילום: דרור הופמן

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
גורילה בר קפה – תמצאו פה את מנת החלומות הכשרה שלכם
ים, מלח וטעם: אנין ממשיכה להפתיע
בני הדייג בתל אביב (צילום: אלירן אביטל)
NOTO: סיפור אהבה איטלקי
כולנו אוהבים את מסעדת כולנו באשקלון
חוף ציון - המסעדה מאילת שממציאה את עצמה מחדש
רובינזון קרוזינג – פז רובינזון טועם את אילת
קרנבל בשרים ססגוני כל השנה: 'ברזיל הקטנה'
10 מסעדות פירות ים לאורכו של הים התיכון