נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

כשבן גוריון דיבר על להפריח את הנגב, לא בטוח שפרחי צמח הכשות היו בראש מעיניו, אבל מהפכת מבשלות הבוטיק בארץ הגיעה גם לשם, כאשר הראשונה שהוקמה בחלקה הדרומי של ישראל היתה מבשלה עם שם שלא משאיר הרבה מקום לדמיון בכל הנוגע למיקומה – מבשלת נגב. 

 

עבר:

השורשים של מבשלת הנגב נמצאים עמוק בחלק זה של הארץ, בקיבוץ אורים אשר במערב הנגב, בו חי וגדל יוחאי קודלר – בחור צעיר אשר טיול לארה"ב בתחילת שנות ה- 2000 הוביל אותו להחשף לתחביב בישול בירה ביתית ולהקמה של מבשלה ביתית עטורת פרסים בקיבוץ. שתי זכיות רצופות בתואר Best In Show בתחרות הלונגשוט של 2007 ו- 2008 (תחרות ישראלית בה מציגים מבשלי בירה ביתיים) יחד עם שלל פרסים נוספים שמו את יוחאי חזק על המפה של יצרני הבירה החובבים המובילים בישראל ונתנו לו את הפוש הדרוש על מנת לרצות להפוך את התחביב למקצוע. יוחאי יצר את 'בירה בשור' במבשלת הנגב הלא רשמית שלו, בישל כבר אז חלק מהבירות הטובות והמעניינות ביותר שהיה אפשר לשתות בישראל והמוניטין שלו הלך והשתפר עם השנים עד שב- 2009 התאפשר לו סוף סוף להקים מבשלה של ממש ביחד עם שותפו חיים בן עשור.

יוחאי – אשר במהלך השנים כיצרן בירה חובב יצא להתלמדויות בארה"ב וגרמניה, וחיים אשר הגיע עם נסיון טכני ותפעולי ממבשלת קרלסברג הקימו את מבשלת הנגב באזור התעשיה של קרית גת והחלו לשווק את בירת הבוטיק שלהם באופן מסחרי.                                                      

הווה:

שלוש בירות מרכיבות את תפריט הבירות של מבשלת הנגב, שלושתן וריאציות של בירות שיוחאי היה מייצר באופן קבוע במבשלתו בקיבוץ בנפחים קטנים. את הרביעית הקבועה של יוחאי (בסגנון IPA) הוחלט שלא לייצר בשלב הראשון. חיים ויוחאי היו העובדים היחידים של המבשלה והיו אחראים באופן מלא על על תהליך היצור, השיווק, המכירה והניהול. המבשלה הגיעה תוך שנה לתפוצה יפה ורחבה של מאות נקודות מכירה ונוכחות קבועה באירועי ופסטיבלי בירה. שלוש הבירות מצאו כל אחת את קהל היעד שלה והפכו לשמות השגורים בפי כל חובב בירה.

מערכת הבישול של מבשלת הנגב מסוגלת לייצר כאלף ליטרים בכל בישול, ולמרות שהרבה ממנה מאולתר ומשופצר (לרבות קו מילוי בקבוקים ישן שפעילותו התקינה היא בגדר נס ותוצאה של עבודת כפיים מדהימה של חיים ויוחאי), היא מייצרת בירות משובחות ומגוונות.

נגב אמבר (4.9%) היא בירת אייל נגישה בסגנון אהוב מאוד על מבשלות בוטיק בארץ ובעולם. היא מאוזנת ונעימה, מתקתקה עם מרירות נמוכה, קלה לשתיה ומאוד מתאימה לטעם הישראלי.

נגב פורטר אלון (5%) היא אייל כהה ועשיר אשר במהלך תהליך היצור מוסיפים לה שבבים של עץ אלון המעניקים לה מורכבות וטעמים המרמזים לוניל.

נגב פסיפלורה (4.9%) היא הפחות סטנדרטית מכולן, ומכילה פסיפלורה טריה אשר הופכת את הבירה לקייצית ומרעננת במיוחד ולעשירה בטעם פירותי.  

עתיד:


ההווה העדכני ביותר של מבשלת הנגב (והעתיד שלה) טומן בחובו שינוי משמעותי בדמות רכישתה של המבשלה ע"י נורמן פרמיום – חברה המתמחה ביבוא ושיווק של בירות מיוחדות. רכישה טריה זו (יוני 2011) אמורה להוות קרש קפיצה אדיר לבירות של מבשלת הנגב, אשר צפויות לזכות להפצה רחבה יותר ותמיכה שיווקית נרחבת יחד עם סל המוצרים של נורמן פרמיום. למאות נקודות המכירה הקיימות יתווספו עוד, ואנחנו צפויים למצוא את הבירות גם בחביות תוך זמן קצר. עדיין לא ברור עם שלוש הבירות הקיימות ישארו כמו שהן, ואם יתווספו בירות חדשות (זוכרים את ה-IPA מתחילת הדרך?), אבל מה שבטוח הוא שהמבשלה נמצאת על הדרך הנכונה לביסוס מעמדה כאחת ממבשלות הבוטיק המובילות בישראל.

טלפון:  08-6886070

אתר: www.negevbrewery.co.il

כתובת: כסלו 27 קרית גת.

 

שחר הרץ הוא מומחה בירה ובעל המיזם Beer & Beyond    

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER

כתבות נוספות של שחר הרץ

שותים מסביב לשעון
מא' ועד ת' מלתת ועד כשות
נוף במסעדת ביאנקיני (צילום: איתמר גרינברג)
פורטונה כולא פיצה בר - היפיפייה הנחבאת בסמטאות אילת
חוף ציון - המסעדה מאילת שממציאה את עצמה מחדש
ריבר באר שבע – להתאהב בטעמים האסיאתיים