הנגב כבר מזמן לא עוד 'כביש גישה' לאילת, או המקום בו ניתן לחוש את רוחות המדבר. הנגב הוא ללא ספק אחד האזורים הכי מתפתחים ואף מסומן כפינה תיירותית ישראלית עם אופי ייחודי המשלב אטרקציות, מסעדות גורמה, מחלבות, מבשלות, צימרים, סיורים חקלאיים מרתקים ועוד.עם או בלי הילדים – את שבתות הסתיו נשלב עם ארוחות (וכמה שיותר, יותר טוב), אספנו לכם מגוון המלצות בהם חושי הריח והטעם מתעוררים לחיים חדשים.
על המקום: Chez Eugene
היכן נמצאים: בלב איזור התעשייה במצפה רמון
רק שלנו: במקום מלון בוטיק אינטימי ומעוצב ומסעדת שף שהוקמו לפני כשנה ע"י שותפים מצרפת שרצו להשקיע בישראל מתוך ציונות ואהבה למדינה.
עניין של טעם: על המסעדה מנצח השף יאיר פיינברג שיהפוך את הארוחה ליצירה קולינארית מקומית. אל תפספסו את מנת החזה אווז צרוב על קרם אפונה, בטטות וקרמל תפוז
על המקום: שביל החלב
היכן נמצאים: קיבוץ בארי
רק שלנו: טיול לדרום עם עצירה לארוחת בוקר או צהריים במחלבה הוא כבר לא טרנד חולף עניין של טעם: עם קטלוג של יותר מעשר גבינות שונות ואפילו קייטרינג, עצירה בבארי היא ההפסקה המושלמת.
על המקום : הניסים של השף
היכן נמצאים: מושב צוחר
רק שלנו: במקום מסעדת שף וצימרים כפריים לאירוח. השילוב בין השניים הופך את המתחם לחוויית אירוח מושלמת הטובלת בצמחייה עשירה וירוקה והמון שקט מסביב. מסעדת השף ממוקמת בסלון ביתם של ניסים ושוש וניתן להגיע כמה זוגות/משפחות בתיאום מראש.
עניין של טעם: אל תפספסו את מנת האנטרקוט המיושן ואת הרביולי המיוצר במקום.
על המקום: מחלבת צאלה
היכן נמצאים: סמוך למושב עין הבשור
רק שלנו: במקום מגדלים כבר משנת 1967 כבשים, תפו"א, שעורה וחיטה. צאלה, דור ממשיך של המשק שומרת על המקורות ואף והקימה את המחלבה המקומית בה ניתן להזמין ארוחת גבינות ומארזי פיקניק לצד חנות בה ניתן לרכוש במקום ממגוון היצור המקומי. בנוסף ניתן לקיים סיורים מודרכים וסדנאות להכנת גבינות.
עניין של טעם: אל תפספסו את הגלידה מגבינת כבשים ואת הגבינה ה'מקומית' בסגנון פיקורינו.
להשלמת החוויה הקולינרית והנופש, אטרקציות בדרום הן אפשרות נוספת לחוויה מקומית באווירה מדברית.
כתבות נוספות של דנה נמדר
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת