נגישות
נגישות

מקציצות ועד סינייה: מתכונים טבעונים שכל מארח צריך

כרובית וצנוברים בטחינה, קציצות חצילים אפויות בתנור, פאי רועים עם פטריות ומאפינס אווריריים עם תרד – מי אמר שחייבים בשר כדי להרגיש חג?

ראש השנה וחגי תשרי חדשות מהצלחת
מערכת  zap rest
תאריך פרסום: 22/09/2019, 0:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

אם בעבר האורח הטבעוני היה יוצא הדופן במשפחה, הרי שהיום המגמה רחבה ומושרשת מתמיד. מעבר למניעים המוסריים, אוכל טבעוני יכול גם להיות בריא יותר ושילובו בתפריט הקבוע מוסיף לתזונה חיונית יותר. אם גם אתם מארחים בחגים, ודאי תרצו להניח על השולחן כמה אפשרויות למנות נטולות מוצרים מהחי, שגם מיטב הקרניבורים במשפחה לא יפסיקו לזלול. לפניכם 4 מתכונים טבעוניים למנות חגיגיות ברוח חגי תשרי.

עוגת "דבש" טבעונית? ככה עושים את זה
3 סלטים ירוקים שירעננו את שולחן החג
חוגגים את סוכות 2019 במסעדות
המסעדות הטבעוניות הטובות בתל אביב

סנייה ברוקולי/כרובית וצנוברים
באדיבות מסעדת משק ברזילי מנווה צדק בתל אביב

סינייה ירקות של משק ברזילי (צילום: אנטולי מיכאלו) בריא, טרי וטעים לכולם. סינייה ירקות של משק ברזילי (צילום: טנטולי מיכאלו)

מצרכים:
ברוקולי או כרובית, מפורקת לפרחים
2 בצלים פרוסים לרצועות עבות
כרוב לבן חתוך לקוביות גסות
עלי טימין טרי
עלי זעתר טריים
8 שיני שום קונפי (שיני שום מבושלים בשמן)
צנוברים קלויים
חצי כוס טחינה משומשום מלא אורגני
לימון שלם

אופן הכנה:
1. בתבנית מכוסה אופים את הירקות עם מעט שמן זית, מלח ים אטלנטי ועלי טימין וזעתר.
2. כשהירקות מתרככים מורידים את המכסה, מוסיפים את השום קונפי ואופים עוד מספר דקות עד להזהבה של הירקות.
3. מערבבים את הטחינה בהדרגה עם מים קרים עד לקבלת סמיכות המזכירה יוגורט.
4. מוסיפים את הטחינה לתבנית ואופים עד להזהבה של הטחינה והתקשות סביב קצוות התבנית.
5. מוציאים מהתנור וסוחטים מיד את הלימון מעל הכל, מפזרים צנוברים קלויים ומגישים

פאי רועים חגיגי ללא גלוטן
באדיבות השף מוטי ראמה נגר ממסעדת אלגריה תל אביב

פאי רועים של אלגריה (צילום: באדיבות המקום)  גם טבעוני וגם ללא גלוטן. פאי רועים של אלגריה (צילום: באדיבות המקום)

מצרכים לבסיס פולנטה:
1.5 ליטר חלב שקדים
500 גרם פולנטה
מעט גבעולי טימין
קמצוץ מלח
כפית שמן זית

מצרכים למלית פטריות:
3 בצלצלי שאלוט קצוצים
2 שיני שום מגורדים
400 גרם פטריות פרוסות
1 כף חרדל
3 עגבניות קצוצות
2 כוסות יין אדום
צרור קטן של פטרוזיליה

מצרכים לפירה:
4 תפוחי אדמה
מעט שמן זית
צרור טימין
רבע כוס חלב שקדים

הוראות הכנה:
1. מתחילים בבסיסי הפולנטה – מכניסים לסיר את כלל המרכיבים של הבסיס, מלבד קמח הפולנטה, ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מוסיפים את הפולנטה וטורפים היטב עד למרקם חצי קשה.
2. מכינים את המלית: מטגנים את הבצל עד שהופך שקוף, מגרדים פנימה את השום ומטגנים מעט. מוסיפים את היין ונותנים לנוזל להתבשל עד התאדות כל האלכוהול.
3. מוסיפים את שאר מרכיבי המלית: כף חרדל, פטריות, עגבניות, מלח ופלפל לפי הטעם. מבשלים עד צמצום. בסוף הבישול מקפלים פנימה פטרוזיליה קצוצה.
4. מכינים את הפירה: מבשלים את תפוחי האדמה במים עד לריכוך, ולאחר מכן מכניסים לתנור לייבוש. לאחר שהתייבשו מוערכים ביחד עם שמן זית, טימין, מלח ונגיעה של חלב שקדים.
5. מרכיבים את הפאי בשכבות: ראשית משטיחים את בסיס הפולנטה, מעליו מניחים את מלית הפטריות ולבסוף את הפירה. מכניסים לתנור ב-180 מעלות ואופים במשך כ-40 דקות. בתיאבון.

קציצות חציל ותפוחי אדמה
באדיבות שף אבישי לוי רשת קפה נטו

קציצות חציל של קפה נטו (צילום: דניאל לילה) שילוב יצירתי של חצילים בארוחה. קציצות טבעוניות של קפה נטו (צילום: דניאל לילה)

מצרכים:
3 חצילים גדולים שרופים, ללא נוזלים.
2 תפוחי אדמה גדולים מגורדים
6-7 כפות טחינה גולמית
2 בצלים לבנים קצוצים
1/4 כוס שמן קנולה לטיגון
5-6 שיני שום קצוצות
1/4 כפית אבקת קארי
1/4 כפית כמון
כוס בצל ירוק חתוך לטבעות
צרור קטן של פטרוזיליה קצוצה
2 כפיות שטוחות מלח
1/4 כפית פלפל שחור טחון
3 כפות גדושות קורנפלור
מעט שמן זית

לשמן נענע (לא חובה):
1/2 כוס שמן זית
20 עלי נענע קצוצים דק
1/2 שן שום קצוצה דק
מעט מלח

מכינים את הקציצות:
1. מחממים מחבת, יוצקים לתוכה שמן קנולה, ומטגנים את הבצל בעוצמה בינונית עד להשחמה קלה.
מוסיפים שום כתוש, כמון וקארי ומטגנים כחצי דקה נוספת. מסירים את המחבת מהאש ומצננים.
2. מעבירים את הבצל המטוגן לקערה ומוסיפים את שאר מרכיבי הקציצה, מערבבים היטב ומעבירים למקרר למשך כחצי שעה.
3. בעזרת ידיים רטובות יש לקרוץ מהמסה כדורים בגודל של כדור פינג פונג, ולשטח אותם ליצירת קציצות עגולות ושטוחות.
4. מחממים תנור ל- 180 מעלות, מסדרים את הקציצות במרווחים של 2 ס"מ על מגש עם נייר אפייה.
5. בעזרת מברשת מורחים מעט שמן זית מעל לקציצות ומכניסים לתנור למשך כ- 25 דקות עד שהקציצות משחימות ומתייצבות.
6. מכינים שמן נענע: בעזרת מטרפה מערבבים היטב את כלל החומרים.
7. הצעת הגשה: מערבבים מעט יוגורט ולבנה ביחס של 1/1 ויוצקים על צלחת הגשה (למתכון טבעוני יש להחליף את רוטב הלבנה בטחינה). מוסיפים כמה פרוסות מלפפון, 3-4 קציצות ומזלפים קצת מהשמן נענע. בתיאבון.

מאפינס תרד
באדיבות מותג אלפרו

מאפינס תרד של מותג אלפרו (צילום: באדיבות יח"צ) תוספת קלילה לשולחן העמוס. מאפינס תרד באדיבות מותג אלפרו (צילום: באדיבות יח"צ)

מצרכים:
200 מ"ל משקה שקדים אורגני ללא תוספת סוכר
230 גרם קמח תופח
300 גרם תרד
1 שן שום כתושה
3 ביצים או 1 תפוח אדמה מבושל, מעוך לפירה
60 גרם גבינת פטה, חתוכה לקוביות או תחליף גבינה טבעוני
1 כף עשבי תיבול קצוצים
שמן זית
מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה:
1. מאדים את התרד עם השום עד שהעלים מתרככים ומתכווצים. מסננים את הנוזלים.
2. מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים מעט תבנית שקעים.
3. בקערה גדולה טורפים ביצים (או פירה תפוחי אדמה) עם משקה השקדים, ומוסיפים בהדרגה את הקמח.
4. בקערה נפרדת מערבבים את התרד עם הפטה (או הגבינה הטבעונית) ועשבי התיבול, מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את תערובת הביצים והקמח לתרד ומערבבים היטב.
5. מעבירים את התערובת לתבנית השקעים ומכניסים לתנור ל-30-40 דקות, עד שהמאפים מזהיבים.

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
גורילה בר קפה – תמצאו פה את מנת החלומות הכשרה שלכם
ים, מלח וטעם: אנין ממשיכה להפתיע
בני הדייג בתל אביב (צילום: אלירן אביטל)
NOTO: סיפור אהבה איטלקי
כולנו אוהבים את מסעדת כולנו באשקלון
המסעדות הכי מסקרנות לסתיו 2023
נויפלד במזרח הרחוק – פנינים מהמטבח ההודי
מאסטר שף – מנת המישלן שהטריפה את המתמודדים
משחקי השף: על מקועקעים ועלעלים