חייבים גם להתרענן. מרק קוקוס קר של מסעדת טאיה (צילום: באדיבות יחצ)
תסכימו איתנו שמאכלים נטולי מוצרים מהחי הם ממזמן לא מנת חלקם של טבעונים בלבד. תחליפי גבינות, טופו ומנות מבוססי ירקות, הם דבר מבורך בכל שולחן, בטח ובטח בארוחת שבועות שידועה כעשירה ועמוסה במוצרי חלב. בין אם אתם מארחים השנה, או שאתם בדרך לחברים ועליכם להגיע מצויידים - לפניכם ארבעה מתכונים טבעונים שיוסיפו טעם ויצבעו כל שולחן.
מתכון לגבינת קשיו, מומלצת במיוחד לפיצה ביתית
באדיבות מסעדת משק ברזילי
כמות לכ-8 פיצות
גבינה, רק קצת אחרת. פיצה עם גבינת קשיו של משק ברזילי (צילום: בן יוסטר)
מצרכים
200 גרם קשיו מושרה לילה
2 שיני שום קונפי (שום קלוף מבושל על אש נמוכה בתוך שמן זית למשך כשעה)
קמצוץ מלח ים אטלנטי
קמצוץ כורכום
20 גרם שמרי בירה
הוראות הכנה
1. טוחנים את הקשיו עם מעט מים - מתחילים בכמות קטנה ומוסיפים מים באיטיות עד שמגיעים למרקם משחתי חלק.
2. מוסיפים את השום והתבלינים.
3. מעבירים לקערה, מוסיפים את שמרי הבירה ומערבבים עם מטרפה בעדינות עד לקבלת מרקם חלק.
4. מעבירים לשק זילוף ומאחסנים במקרר. לפני האפייה מזליפים בנדיבות על בצק פתוח כמות רצויה ואופים עד למרקם גבינתי מבעבע ושזוף.
פאקורה ירקות - חטיף ירקות מטוגן מצופה בלילת קמח חומוס
באדיבות מסעדת אינדירה
מתכון לכ-5-6 מנות
פריכות שישמעו עד הקצה השני של השולחן. פאקורה ירקות של אינדירה (צילום: גיא הכט)
מצרכים
כוס וחצי קמח חומוס (140 גרם)
חצי כפית אבקת צ'ילי
כפית זרעי כוסברה טחונים
כפית זרעי כמון
חצי כפית כורכום
כפית מלח
2 כפות כוסברה קצוצה
3/4 כוס מים במידת הצורך (ניתן להוסיף לבלילה על מנת שלא תהיה סמיכה, אך עם זאת גם לא דלילה מדי)
3 כפות קמח אורז (לא חובה, מוסיף פריכות לבלילה הסופית)
ירקות
תפוח אדמה - פרוסות בעובי של כחצי ס"מ
בטטה בינונית - פרוסות בעובי של כחצי ס"מ
כוס פרחי כרובית
בצל פרוס לטבעות
רצועות פלפל אדום
שמן עמוק לטיגון
הוראות הכנה
1. מערבבים את קמח החומוס יחד עם הצ'ילי והתבלינים. מוסיפים מים בהדרגה תוך כדי ערבוב. הבלילה צריכה להיות משחתית וחלקה - אם צריך מוסיפים עוד מעט מים. מוסיפים את הכוסברה ומערבבים שוב. 2. מחממים שמן לטיגון עמוק - על מנת שהפאקורה תתקבל פריכה, השמן אמור להיות חם אך לא רותח. על מנת לבדוק האם השמן חם דיו מטפטפים טיפה מהבלילה - אם היא צפה על פני השמן סימן שהשמן חם מספיק.
2. טובלים ירק בבלילה ומטגנים כ 3-4 דקות מכל צד עד שמתקבל צבע חום זהוב.
3. יש לטגן את הירקות בהדרגה אחד-אחד או בקבוצות קטנות. מניחים על נייר סופג ומגישים חם.
שיפודי טנדורי
באדיבות מסעדת אלגריה
מתכון לכ- 3 שיפודים
פשוט, מנצח ותמיד רלוונטי. שיפוד טופו במרינדה של מסעדת אלגריה (צילום: באדיבות המקום)
מצרכים
חבילת טופו (300 גרם) חתוך לקוביות בינוניות (שניתן לשפד)
למרינדה
500 מ"ל יוגורט קשיו
2 סלקים מבושלים
3 שיני שום
15 גרם ג'ינג'ר
חופן עלי חילבה
כף כמון
כף פפריקה מעושנת
כפית פלפל שחור
30 גרם מסאלה (רצוי להשתמש בתערובת המקומית שמנכרת במסעדה)
רבע כוס מיץ לימון
1 כוס מים
קורט מלח ההימלייה
הוראות הכנה
1. טוחנים את כל המצרכים של המרינדה ומניחים בפנים את קוביות הטופו
2. משרים את הטופו במרינדה למשך 24 שעות
3. משפדים 4 חתיכות קוביות טופו על כל שיפוד
4. צורבים בתנור שחיממנו מראש על חום בינוני (170-190 מעלות) כ- 10 דקות
5. מומלץ להגיש על סלט מרענן. בתיאבון.
מרק קוקוס קר ומרענן
באדיבות השף ירון שנבל ממסעדת טאיה בקדימה
להזמנת שולחן במסעדת טאיה
להכנת המרק (מרכיבים ל – 5 סועדים)
1 ליטר חלב קוקוס עם אחוז שומן גבוה (20% לפחות)
150 גרם סוכר לבן
1 גבעול לימון גראס
1 מקל קינמון
2-3 עלי קפיר ליים או קליפת למון מגורדת מחצי לימון
2 תרמילי הל
100 גרם שבבי קוקוס קלויים
לתוספת הפירות
1/4 אבטיח חתוך לקוביות בגודל 1*1 ס"מ
2 תפוחי עץ חתוכים לקוביות בגודל 1*1 ס"מ
חצי מלון חתוך לקוביות בגודל 1*1 ס"מ
2-3 אפרסקים/שזיפים/פרי העונה חתוך לקוביות בגודל 1*1 ס"מ
(ניתן גם לשלב מפירות העונה לפי העדפתכם האישית)
אופן ההכנה
1. מכינים את המרק: מכניסים את כל המרכיבים לסיר ומבשלים על אש נמוכה כרבע שעה, עד שהטעמים מתמזגים היטב בחלב הקוקוס. מסננים את החלב המבושל ומקררים בטמפרטורת החדר.
2. מרכיבים ומגישים את המנה: יוצקים את מרק הקוקוס ל-4 קערות הגשה, ולתוך כל מנה מוזגים כוס פירות חתוכים וטריים. מפזרים מעל שבבי קוקוס קלויים ומגישים.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת