פסח הוא חג המצות, אבל חמץ זו לא מילה גסה, ורבים מאיתנו מחפשים בחול המועד אופציות למנות רגילות במסעדות, והזדמנות לטעום פוקאצ'ה או פסטה רגילה. בדקנו כמה מסעדות שהחליטו להמשיך עם התפריט הרגיל גם בחול המועד.
צפון
תפריט האביב של מסעדת טיבי'ס בחוות ורד הגליל יכלול נקניקיות תוצרת בית, המבורגרים וגם מוצרי מאפה וקונדיטוריה מהמאפייה שבמקום. יהיו גם סלטים ומנות צמחוניות. בין מנות הבשר המיוחדות – בשר המיושן כשלושה שבועות במקום; פורטרהאוס; חזה ברווז צלוי וקונפי שוק ברוטב פירות יער. כל זה לצד תפריט יינות עשיר.
תפריט הפסח במסעדת מרינדו בעין גב יכלול מנות כמו קרפצ'יו פילה עגל, פטה כבד עוף, המבורגר טלה, סטייק טיבון טלה, שווארמה טלה ועוד. תוספות: תוחי אדמה אפויים, שעועית ירוקה, פירה וצ'יפס, ויש גם ארוחת בשרים זוגות או ארוחה לארבעה סועדים. המסעדה סגורה בערב ליל הסדר, ובשאר ימי החג, כולל ערב חג שני, פתוחה כל יום מהשעה 12:00 ועד אחרון הסועדים.
גם טרנטינו בחיפה יגישו תפריט רגיל, עם אפשרות למנות על בסיס בצק כשר לפסח.
ירושלים ודרום
קבוצת מחניודה, שכוללת את המסעדות מחניודה (בית יעקב 10), יודל'ה בר (שנמצא ממש ממול), טלביה (שופן 5) והסדנא (דרך חברון 28) מגישים את התפריט הרגיל. במחניודה ויודל'ה יגישו מצות במקום לחם, אך בטלביה והסדנא יהיו גם לחמים ומאפים.
באזור השפלה תמצאו תפריטים רגילים במסעדת מו ומו ברחובות (הרצל 177), בצ'אנג מאי באשקלון (אלי כהן 21), ובאילת במסעדת חוף ממן יגישו תפריט רגיל וגם מנות כשרות לפסח.
תל אביב והמרכז
באזור השרון - מסעדת קליפטו בביתן אהרון, אסיה מוניקה בהוד השרון (הרקון 2), שולה קיסריה ורעננה, ומסעדת נונו בהוד השרון (ז'בוטינסקי 2).
באזור תל אביב - ביסטרו מצדה (הירקון 83), גוסטו האיטלקיה (שדרות חן 59), אוליברי אבן גבירול ומרכז שוסטר.
כל הארץ
ברשת ריבר יפעלו חלק מהסניפים במתכונת שאינה כשרה לפסח. הסניפים הם: פתח תקווה, רחובות, ראשון לציון סחרוב, דיזנגוף סנטר, אבן גבירול תל אביב, וייצמן תל אביב, רמת השרון וכפר סבא. הסניפים יהיו פתוחים בכל ימות החג, מלבד ערבי החג. גם בטמפל בר יוגש תפריט רגיל.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת