לכבוד חג הסוכות ליקטנו כמה מתכוני שף שווים לקדירות מהבילות שאינן דורשות הכנה מסובכת, ויכולות להאכיל משפחה שלמה עם סיר אחד. בכתבה: מתכון ללשון עגל עם ערמונים והדרים, סופריטו עוף בבישול ארוך, תבשיל קטניות מונבטות ללא בשר, קדירת כתף עגל עם סילאן ולימון, ותבשיל מצוין של זנב שור.
תבשיל זנב שור / השף דויד גרוסמן, מסעדת LUCCA מצרכים:
4 יחידות של זנב שור, כל אחת במשקל של בין 300 ל- 400 גרם.
400 גרם בצל חתוך גס לקוביות
400 גרם גזר חתוך לקוביות גס
200 גרם סלרי חתוך לקוביות גסות
150 גרם של שיני שום שלמות
1.2 ליטר יין אדום טוב
250 גרם מייפל
50 גרם סוכר
ענף טימין
ענף רוזמרין
2 כפות שמן סויה
כף מלח גס
כף פלפל שחור
2 כוסות פרגולה (פתיתים איטלקים) מבושלים
>>
להמשך המתכון קטניות מונבטות עם ברוקולי, שרי, שאלוט ושמיר / שף יואב בר מצרכים:
200 גרם קטניות מונבטות (חומוס, שעועית לבנה, מאש, עדשים וכו')
5 בצלי שאלוט קלופים
1 כוס ציר ירקות
1 כפית כורכום
מלח
פלפל
שמן זית
100 גרם ברוקולי
10 עגבניות שרי שלמות
צרור שמיר
>>
להמשך המתכון קדירת כתף עגל עם סילאן ולימון / שף אבי שטייניץ מצרכים:
6 נתחים של 120 גר' חתוכים מכתף מרכזית של עגל טרי (ניתן להחליף בנתחים - צוואר / צלעות)
מלח
פלפל שחור גרוס
5 כפות שמן זית
2 ענפי רוזמרין טרי
250 גרם בצלצלי שאלוט קטנים קלופים
ראש ג'ינג'ר פרוס גס עם הקליפה
כוס יין לבן
כוס וחצי ציר עגל (ניתן להשתמש במשחה)
5-7 כפות סילאן
סרט קליפה של לימון צהוב
לעיטור
בצל ירוק
>>
להמשך המתכון סופריטו / שף אבי פרץ, מסעדת מודרן מצרכים:
900 גרם כתף בקר חתוך לקוביות
300 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך לטבעות עבות
300 גרם תפוח אדמה "דזירה" חתוך לקוביות
חופן ערמונים מקולפים
3 בצלים חתוכים לקוביות
ענף טימין /קורט בהרט/חצי כפית פלפל שחור גרוס/ מלח לפי טעם
ציר בקר
2 כוסות יין אדום
>>
להמשך המתכון לשון עגל עם ערמונים והדרים / שף יואב בר, CHEF TO GO
מצרכים ללשון:
800 גרם לשון עגל
1/2 ליטר חומץ
2 עלי דפנה
1 כפית פלפל אנגלי שלם
1 כפית ציפורן
1 בצל, חתוך ל-4 עם הקליפה
1 גזר, חתוך גס
2 גבעולי סלרי, חתוכים גס
1 ליטר מים
>>
להמשך המתכון >>
מתכוני שפים שווים למנות דגים חגיגיות >> עוד מתכוני קדירות
תמונה בעמוד הבית ובראש העמוד: סופריטו עוף. צילום: יח"צ
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת