נגישות
נגישות

מתכוני בשר ודגים ליום העצמאות

יום העצמאות הוא חג המנגלים, אך יש מי שמעדיף לא להצטופף על פיסת דשא בחוץ ומעדיף למנגל בבית. קבלו מתכונים שווים של בשרים ודגים ממסעדות מובילות, כאלה שאפשר לתפעל גם בבית

חגים וימים מיוחדים חדשות מהצלחת
מערכת  zap rest
תאריך פרסום: 05/05/2015, 12:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

חג העצמאות זכה לתואר "חג המנגלים", אך לא כל מי שתשוקת הבשר בוערת בו, אוהב לנפנף אותה בפארק. למי שמעדיף את הבשר שלו על המנגל הביתי אספנו מתכוני מסעדות לסינטה מעושנת בתנור, המבורגר מבית BBB, דגים שלמים על הגריל ופרגיות משובחות.

סינטה מעושנת בתנור עם שבבי עץ / מועדון באקארו
מצרכים:
נתח סינטה במשקל של 3 קילוגרם
שבבי עץ לעישון בטעם היקורי, דובדבן או אלון
שמן זית
חרדל
שום פרוס
פלפל שחור גרוס

>> למתכון המלא
הסינטה של מועדון באקארו. צילום: יחסי ציבור

>> TOP10 - מיהן 10 מסעדות הבשרים הכי טובות שנבחרו על ידי גולשי רסט?

המבורגר / רשת BBB

מצרכים:
300 גרם שייטל טחון גס
450 גרם אונטריב טחון גס
250 גרם שפונדרה טחון גס
10 גרם (2 כפיות מלח)
15 גרם (3 כפיות) פלפל שחור טחון דק
200 מ"ל (כוס) משקה סודה
1 בצל קצוץ מטוגן עד להזהבה
5 לחמניות המבורגר
1 עגבנייה פרוסה
5 עלי חסה רעננים
1 בצל פרוס
2 מלפפונים חמוצים פרוסים
רוטב איולי ציפוטלה

>> למתכון המלא
ההמבורגר של BBB. צילום: קונספטיק
דגים במרינדה / ביסטרו מצדה

מצרכים:
דגים שלמים לבחירתכם
כוס וחצי שמן זית
100 גרם חמאה מומסת
6 שיני שום כתושות
חצי כף פפריקה
חצי כף כמון
חצי כף כורכום
חופן פטרוזיליה

>> למתכון המלא
דגים במרינדה, ביסטרו מצדה. צילום: ניר ביטון

פרגיות בעשבי תיבול עם חציל על האש / שף צ'רלי פדידה ל"סוגת"

מצרכים:
4 כרעי עוף מפורקות מעצמות
1 חציל
1.5 כף סומק
10 כפות חומץ בן יין אדום
3/4 כוס שמן זית
30 ג' אגוזי מלך של "סוגת"
2 שיני שום קצוצות
2 ענפי טימין קצוצים
2 חופנים של עלי בייבי
מיץ מחצי לימון
מעט שמן זית עבור סלט עלי הבייבי
מלח ופלפל לפי הטעם

>> למתכון המלא
פרגיות בעשבי תיבול. שף צ'רלי פדידה
ולמי שבכל זאת חוגג על המנגל - כמה טיפים ממוטי חי ומשה גלקופ - 'הבשרים של זלמן'

  • להדליק את המנגל חצי שעה מראש.
  • להבריש במברשת ברזל היטב את הרשת.
  • לשמן במעט שמן או שומן.
  • לדאוג שהפחמים יהיו מפוזרים שווה בכל שטח המנגל.
  • להוציא את הבשר שעה לפני ההכנה.
  • מומלץ לא לתבל את הבשר מראש.
  • להניח את הבשר על הרשת החמה ברגע שנראה טיפות נוזל, נהפוך ושוב נמתין להיווצרות טיפות. נהפוך שוב לצד הראשון.
  • לצלייה בדרגת מדיום - לתבל במלח דק, וברגע שהמלח נספג נהפוך, וכך נעשה גם בצד השני. לדרגה גבוהה יותר – נהפוך שוב פעמיים.
  • כאשר מתבלים במרינדה מומלץ לצרוב את הבשר בצידו הראשון ולהפוך ובעזרת מברשת להבריש את המרינדה.


תמונה חיצונית ובראש העמוד: הבשרים של זלמן. צילום: שרית גופן

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
עיראקי בלב חולון: טעמים עתיקים בקונספט מודרני
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
גורילה בר קפה – תמצאו פה את מנת החלומות הכשרה שלכם
ים, מלח וטעם: אנין ממשיכה להפתיע
בני הדייג בתל אביב (צילום: אלירן אביטל)
NOTO: סיפור אהבה איטלקי
וולנטיין דיי 2024 – מסעדות מומלצות לדייט ראשון
יום הפלאפל הבינלאומי – עשרת הפלאפליות הכי שוות שיש
מנות האורז הכי שוות שאסור לפספס!
פורים 2023 - איפה אוכלים אחרי העדלאידע?