כמה שבועות לפני ט"ו בשבט צצים להם עשרות סוגים של פירות מיובשים וממותקים על המדפים. אם פעם זה היה רק פפאיה, אננס, תאנים וצימוקים - היום אפשר למצוא גם מנגו, גויאבה ועוד פירות אקזוטיים שעברו הסבה לפירות ט"ו בשבט קלאסיים. אספנו לכם כמה מתכוני שף מיוחדים עם פירות יבשים. להכין מהר מהר, לפני שהחג ייגמר.
סיגרים ממולאים בפסטייה עוף עם אגוזים וחמוציות
קפה גרג
מצרכים:
20 גרם שמן זית
60 גרם בצל קצוץ
30 גרם פטריות קצוצות היטב
300 גרם חזה עוף מבושל וקצוץ
35 גרם חמוציות מיובשות
30 גרם אגוזי מלך שבורים
20 גרם פטרוזיליה
1 כפית שטוחה קינמון
1 כפית שטוחה כמון
1 כף סילאן
1 כפית מלח
1 חבילת עלי סיגר
>> להמשך המתכון
סושי פירות יבשים
שף מאיר רוזנברג, מלון רימונים
מצרכים:
200 גרם שזיפים יבשים
200 גרם קיווי מיובש
200 גרם משמש
100 גרם פפאיה יבש
100 גרם פיסטוקים
>> להמשך המתכון
עוגת אינגליש קייק
רן בן דוד - קונדיטור ראשי רשת ביגה
מצרכים:
150 גרם חמאה רכה
240 גרם סוכר
קורט מלח
120 גרם סוכר
2 ביצים
200 גרם קמח
1 כפית אבקת אפיה
240 גרם יוגורט
1 כפית קינמון
1/4 כפית תבלין הל טחון
30 גרם פירות יבשים מעורבבים לפי הטעם
20 גרם אגוזי מלך
50 גרם שקדים לבנים פרוסים
>> להמשך המתכון
עוגת שוקולד ופירות יבשים ביין
שף עמיר לוליאן ממסעדת ליליות BAKERY
מצרכים:
100 גרם חמאה
כוס וחצי סוכר
3 ביצים גדולות
100 גר' שוקולד מריר
2.5 כוסות קמח
כפית אבקת אפיה
רבע כוס חלב
כוס יין אדום
כוס מים
מקל קינמון
כוס פירות יבשים (מה שאוהבים)
>> להמשך המתכון
>> לכל המתכונים
תמונה בראש העמוד: www.vegkitchen.com
תמונה בעמוד הבית: קפה גרג. צילום: אסף לוי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת