נגישות
נגישות

7 סופגניות מנצחות שחייבים לטעום בחנוכה הקרוב

קולקציה בהשראת חטיפים כמו קרמבו ובמבה, שערות קדאיף או צ'ייסרים שימלאו לכם את הסופגניה עוד טיפ-טיפה. בחנוכה הקרוב לא לוקחים סיכונים, ובוחרים סופגניות מעולות שעושות את זה הכי טוב שאפשר

חגים וימים מיוחדים חדשות מהצלחת
מערכת  zap rest
תאריך פרסום: 22/12/2019, 0:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

קולקציית הסופגניות של ביסקוטי לחנוכה 2019 (צילום: בועז לביא)קולקציית הסופגניות של ביסקוטי לחנוכה 2019 (צילום: בועז לביא)

ממולאות בקרם ברולה, מצופות בקרמל, עם עוגיות מקרון, ציפויי מרנג, טבולות בסוכריות קופצות, מוזהבות וצבועות בשלל צבעי הקשת. בכל חנוכה הסופגניות הופכות לנועזות יותר, מופרכות יותר, מתוקות יותר ומוטרפות הרבה יותר. ובגלל שחגיגת הסוכר הזו עולה לנו בארגזים של קלוריות, חשבנו למפות עבורכם את הסופגניות שממש שוות את זה. אין מה לומר, זו עבודה שחורה, אבל מישהו היה צריך ללכת ופשוט לעשות אותה. אז הנה, הרגע לו חיכיתם – מצעד הסופגניות השנתי של REST. 

איפה אוכלים בחנוכה 2019? כל הדילים והמסעדות המומלצות
לא חייבים לטגן: מתכון לסופגניות אפויות
מתכונים מנצחים לסופגניות אשל ודונאטס בסגנון אמריקאי

סופגניית כנאפה של תושה

תושה היא קונדיטוריה חדשה יחסית שנפתחה בקיבוץ ראש הנקרה ומיד סחפה את תושבי הצפון בסערה, עם המוני מבקרים שפוקדים אותה מדיי יום, ובעיקר בסופי השבוע. בחנוכה הזה, בתושה מציעים קולקציית סופגניות שכוללת, בנוסף לסופגניות הרגילות, גם סופגניית מלבי עם פטל מיובש, סירופ ורדים וקוקוס קלוי; סופגניית לוז עם נוגט, גנאש שוקולד מריר ושוקולד לוז; סופגניית קרם גבינה בעיטור אננס צלוי ואוכמניות טריות; סופגניית הדרים שמלאה בקרם לימון, עם קולי הדרים ומרנג ואת גולת הכותרת - סופגניית הכנאפה המרשימה, שעמוסה בקרם גבינה ומעוטרת בשיערות קדאיף, סירופ סוכר ופיסטוקים קצוצים.

ובשורה התחתונה: לכו על סופגניית הכנאפה! אז נכון, זה אולי לא השילוב הכי אינטואיטיבי בעולם, אבל הקראנצ'יות של שיערות הקדאיף, בשילוב קרם הגבינה הקטיפתי שבה אותנו לגמרי, והכתיר אותה בתור הברקת החג. אף על פי שהיא גדושה בטעמים היא לא תוקפנית או מתוקה מדיי, ונגיעת הפיסטוקים הקצוצים מרימה אותה עוד רמה אחת למעלה.
תושה בייקרי - ראש הנקרה. 053-9367379

סופגניית כנאפה של תושה בייקרי (צילום: באדיבות המקום)סופגניית כנאפה של תושה בייקרי (צילום: באדיבות המקום)

סופגניית קרמל מלוח של מילק

מה לא נכתב על הקונדיטוריה היפואית שמדיי שנה מייצרת סופגניות רכות כמו עננים, שעשויות מבצק בריוש מתקתק. הסופגניות מיוצרות בכמות מצומצמת, כך שצריך לדאוג להזמין אותן מראש, ובימי החג אפשר לראות תור ארוך של אנשים שמשתרך אל מעבר לחנות, בציפייה לנגוס באותו הפלא. השנה תוכלו למצוא במילק מילויים כמו קונפיטורת תות, קרם פטיסייר וקרמו שוקולד וגם טעמים חדשים כמו ריבת חלב, מסקרפונה-לימון וקרמל מלוח. 

ובשורה התחתונה: יש משהו, דווקא בסופגניות הבסיסיות של מילק, אלו שממולאות בקונפיטורת התות, שהופך אותן למצטיינות. כי האמת הפשוטה היא, שכשבצק הסופגניה כל כך טוב - לא צריך הרבה מעבר. ועדיין, השנה עשתה לנו את זה דווקא סופגניית הקרמל המלוח. הקרמל המלוח, שהפך טרנדי במיוחד בשנים האחרונות וכבר מוצא את עצמו כתושב קבע בקינוחי המסעדות הנחשבות, נכנס השנה כשחקן מרכזי במילויי הסופגניות ברוב הקונדיטוריות שמכבדות את עצמן. ועדיין, מבין כל הקונדיטוריות שהפכו את הקרמל המלוח לכוכב החג, מילק קלעה באיזון המדויק בין הטעמים ולכן, בעינינו, היא הטובה מכולן. 
מילק אספרסו בר - יחזקאל חקלאי, ירושלים. 053-9380806

ריבת תות קלאסית של דלאל

האווירה בדלאל בימי החג שונה מאשר בימים הרגילים. הקונדיטוריה השקטה, ששוכנת בלב שכונת נווה צדק התל אביבית, משרתת ביומיום בעיקר את תושבי השכונה והתיירים שמגיעים לאזור. לעומת זאת, בימי החג, היא הופכת למוקד עליה לרגל של קהל חוזר של מבקרים, שמגיעים עד אליה דווקא בשביל טעמי הסופגניות המסורתיים שהיא מציעה כמו ריבת תות, ריבת חלב, שוקולד, וניל ופיסטוק. השנה, בנוסף לאלה, דלאל מציעה גם דונאטס בריוש אפוי עם ציפוי ורוד, פיסטוק וגנאש פטל, ודונאטס נוסף עם צ'יפס קוקוס לא מסוכר, שלג קוקוס וקרם פטיסייר. 

ובשורה התחתונה: בכנות, אנחנו אהבנו את דלאל עוד הרבה לפני שהיא הפכה למיינסטרים, דווקא בזכות הטעמים המסורתיים של הסופגניות שלה. ריבת התות שמייצרים בקונדיטוריה מדויקת, כשהתות הוא הכוכב הבלתי מעורער בה, והיא משתלבת בסופגניות הקטנות והעגלגלות באופן מושלם וחד פעמי. לכן, כשזה מגיע לטעמים המסורתיים, הסופגניות של דלאל מנצחות בגדול. 
דלאל -לכל הסניפים

דונאטס של דלאל (צילום: באדיבות המקום)דונאטס של דלאל (צילום: באדיבות המקום)

סופגניית מאריטוצי של שמו

אם יש קונדיטוריה שמיד כשנכנסים אליה מרגישים את אווירת החג – זוהי הקונדיטוריה של מיקי שמו. כבר מתחילת דצמבר, הוויטרינה של שמו הפכה לעמוסה בכל סופגניה שרק תוכלו לחשוב עליה. בשמו מוכרים סופגניות שוקולד וסופגניות עם שיערות קדאיף. סופגניות קלאסיות, סופגניות עוקץ הדבורה, סופגניות מילפיי, סופגניות אלפחורס וקרמשניט, סופגניות אפויות ואפילו סופגניות אקלר. כולן צבעוניות, כולן משגעות, כולן צבעוניות, כולן מגרות להפליא, וקצרה היריעה מלהכיל את כל ההיצע הנהדר הזה. ובכלל, נראה שבכל חג מיקי שמו מתעלה על עצמו, והופך את הסופגניה כבסיס נהדר לקינוחי גורמה שעומדים בפני עצמם, ושנראה שרק הוא יכול היה לחשוב עליהם. 

ובשורה התחתונה: הסופגניה שעשתה לנו את זה השנה במיוחד הייתה סופגניית המאריטוצי, שהיא חלק מקולקציית הסופגניות ששמו השיק בהשראת הפטיסרי האירופאי. המאריטוצי מבוססת על מאפה בוקר איטלקי שמורכב מסופגניית ענן אובאלית, עשויה מבצק בריוש אפוי ועמוסה לעייפה בקצפת וניל, אליה שמו הוסיף מי זהר מתקתקים. הטעם שלה מדויק, ובנימה אישית – חבל שהיא נמכרת רק בחג החנוכה, ולא בכל השנה. ההמלצה שלנו היא להגיע לקונדיטוריה ולחטוף אותה, כל עוד היא איתנו כאן. 

סופגניית פקאן וניל של קונדיטורית שמו (צילום: דניאל לילה)סופגניית פקאן וניל של קונדיטורית שמו (צילום: דניאל לילה)

סופגניית לוטוס וקינמון של מונייר

קונדיטוריית הבוטיק שמובלת על ידי השף מוריס מונייה ומתמחה במשלוחים של מגשי אירוח ביתיים, יצרה בחנוכה הזה שיתוף פעולה מעניין עם הקונדיטור ערן שוורצברד, כך שבנוסף לסופגניות בטעמים הקלאסיים שכוללים ריבה, שוקולד אגוזי לוז בציפוי פונדט שוקולד מריר ופירורי עוגיות וסופגניה שממולאת בקרם וניל פטיסייר בציפוי פונדט וניל, תוכלו למצוא שם גם סופגניות מיני בגודל ביס בטעמים מיוחדים של לוטוס וקינמון בציפוי פונדט קרמל ופירורי עוגיות, פטיסייר קוקוס בציפוי מנגו ופסיפלורה בתוספת ג'ל אננס ובזיליקום, ומלבי –וניל בציפוי פונדט שוקולד ורוד וסוכר גבישי.

ובשורה התחתונה: מה שאהבנו במיוחד בסופגניות של מונייר הוא שכולן מוגשות בגודל ביס, מה שמאפשר לטעום הכל מהכל, ואז עוד קצת. הסופגניות האלו ממכרות, מוגשות בדיוק בפרופורציות הנכונות ומלאות בהמון קרם עשיר. ועדיין, זו שבלטה מעל כולן היא סופגניית הלוטוס והקינמון. ממרח הלוטוס בטעם הקרמל האהוב, שתוך שנים ספורות הפך לאחד מהממרחים הפופולריים כאן בארץ, משתלב באופן מושלם עם טעמי הקינמון, נותן חמימות נוספת לסופגניה ומתאים במיוחד לימי חנוכה הקרירים. 
מונייר -ההגנה 25, ראשון לציון. 053-9368795

סופגניית קצפת של רולדין

הרשימה הזו לא הייתה מלאה אם לא היינו מציינים את רולדין, שמדיי שנה מתעלה על עצמה ומגדירה את הסופגניה העברית מחדש. רולדין, שמזמן מכתיבה את הטרנדים הבולטים לחג, יצרה השנה קולקציית סופגניות גרנדיוזית במיוחד, שכוללת, בין השאר, את סופגניית הונילה קוקי קרים עם קרם פטיסייר, גלאסז' נואר, קרמבל עוגיות, קצפת ושברי OREO, סופגניית באבא או רום בסירופ סוכר, קצפת ודובדבני אמרנה ובתוספת צ'ייסר רום כהה, סופגניית בנופי פקאן עם קרמו דולצ'ה בננה, גלאסז' קרמל, פקאן מקורמל, קצפת וצ'ייסר טופי, ואפילו סופגניית סנט הונורה עם מסקרפונה פירות יער וקולי פירות אדומים , תחרת קצפת ופרופיטרולים. 

ובשורה התחתונה: הסופגניות הגרנדיוזיות של רולדין מפתות מאוד, אבל לעיתים הן מפתות מדיי, עד כדי שחיתות שמעט כבדה עלינו, בטח אם אנחנו רוצים להנות מכמה סופגניות שונות בחג. לכן, מבחינתנו, הסופגניה המצטיינת של רולדין היא סופגניית הקצפת, שמשלבת בין בצק הסופגנייה המתקתק והדביק מעט שכל כך מזוהה עם הרשת, במילוי קצפת הוניל המעודנת וגלסאז' הנואר. 
רולדין - לכל סניפי הרשת

סופגניות של רולדין (צילום: באדיבות המקום)סופגניות של רולדין (צילום: באדיבות המקום)

סופגניית קרמבו של ביסקוטי

קונדיטוריית ביסקוטי הגשימה לנו חלום שמעולם לא סיפרנו עליו לאף אדם – לאכול את החטיפים האהובים עלינו, רק בחנוכה – ובתוך סופגניה. בקונדיטוריה התעלו על עצמם ובחג הזה יצרו עבור כולנו את סופגניית הבמבה – שמלאה בקרם חמאת בוטנים ומצופה בשוקולד לבן וקראמבל במבה, סופגניית בפלה שמלאה בגנאש שוקולד בלגי עם ציפוי נוגט ובעיטור שברי וופל וטוויל שוקולד, ואפילו סופגניית באצ'י במילוי מוס שוקולד ובציפוי שוקולד מריר ואגוזי לוז. זאת בנוסף לסופגניות הקלאסיות שמלאות בריבת תות, קרם שוקולד בלגי, קרם פטיסייר וקרם ריבת חלב.

ובשורה התחתונה: כל אלה טובים ויפים, אבל הסופגנייה ששבתה את ליבנו היא סופגניית הקרמבו, שמבחינתנו היא יציאת השנה. מלאה בקרם קרמבו, מצופה בשוקולד מריר ומעוטרת במקלות מרנג וזילופי שוקולד – הסופגנייה הזו היא כל מה שיכולנו לקוות לו, ואז עוד קצת. 
ביסקוטי - לכל הסניפים

סופגניית קרמבו של ביסקוטי (צילום: בועז לביא)סופגניית קרמבו של ביסקוטי (צילום: בועז לביא)

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
ביסקוטי  בתל מונד
053-9443809
ביסקוטי בפתח תקווה
053-9369177
דלאל בתל אביב
053-9439499
דלאל בתל אביב
053--9384006
דלאל בתל אביב
053-9386121
תושה בייקרי בראש הנקרה
053-9367379
מונייר בראשון לציון
053-9368795
מילק אספרסו בר בירושלים
053-9380806

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
עיראקי בלב חולון: טעמים עתיקים בקונספט מודרני
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
גורילה בר קפה – תמצאו פה את מנת החלומות הכשרה שלכם
ים, מלח וטעם: אנין ממשיכה להפתיע
בני הדייג בתל אביב (צילום: אלירן אביטל)
NOTO: סיפור אהבה איטלקי
וולנטיין דיי 2024 – מסעדות מומלצות לדייט ראשון
יום הפלאפל הבינלאומי – עשרת הפלאפליות הכי שוות שיש
מנות האורז הכי שוות שאסור לפספס!
פורים 2023 - איפה אוכלים אחרי העדלאידע?