לברק צלוי בסגנון אסיאתי / שף יונתן רושפלד להרברט סמואל
מצרכים:
60 גרם ג'ינג'ר חתוך ל"שערות" (רצועות דקות במיוחד)
60 גרם בצל סגול חצוי ופרוס דק מאוד
60 גרם צ'ילי אדום חתוך ל"שערות"
5 עגבניות קלופות, מנוקות מזרעים וקצוצות
צרור כוסברה מפורק לעלים
לרוטב:
בזיליקום 20 גרם
סויה 200 גרם
שמן סומסום 60 גרם
ג'ינגר 100 גרם
צ'ילי אדום אחד
מיץ לימון 200 גרם
סוכר 500 גרם
מים 500 גרם
קורנפלור 40 גרם
למון גראס 20 גרם
>> להמשך המתכון
סלמון בשומשום וירקות מוקפצים / שף נדב מרום, קפה גרג
מצרכים:
2 יחידות סטייק סלמון של 250 גרם
כוס שומשום שחור ולבן
מעט טריאקי
1/4 כרוב לבן חתוך לרצועות דקות
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
חופן שעועית ירוקה
6 פטריות חתוכות לרבעים
חופן עלי פטרוזיליה ושני שיני שום קצוצים היטב
מעט שמן קנולה
מעט מלח ופלפל
>> להמשך המתכון
קציצות דגים וסלט קוסקוס עבה / סמדר וקנין (סמדי בומבה)
מצרכים לקציצות:
200 גר' דג נילוס
100 גר' דג בקלה
1/2 חב' כוסברה
1/2 בצל
1 ביצה
1/2 כוס פירורי לחם
1 קופסא של רסק עגבניות
5-6 שיני שום
תבלינים
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה
מלח
מצרכים לסלט משווי:
2 עגבניות
1 פלפל חריף
2 לימון כבוש (ננסיים, או 2 פרוסות)
7 שיני שום
שמן
מלח
>> להמשך המתכון
נסיכת הנילוס בסלרי, אפונה ושמיר / שף אבי שטייניץ
מצרכים:
אריזה של נסיכת הנילוס
כרישה חתוכה לפרוסות
ראש סלרי אמריקאי
גבעולי סלרי קצוצים
כוס וחצי אפונה ירוקה סנפרוסט
1/2 פלפל ירוק חריף פרוס
צרור שמיר קצוץ
1/2 כוס מיץ לימון
6 כפות שמן זית עדין
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית מלח ים
לעיטור - אגוזי בונדוק קלויים קצוצים גס
>> להמשך המתכון
>> עוד מאות מתכוני דגים
תמונה בעמוד הבית: נסיכת הנילוס. צילום: דניאל לילה
תמונה בראש העמוד: מסעדת הרברט סמואל. צילום: יח"צ
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת