נגישות
נגישות

ללא בשר: בין המצרים במסעדות

מסעדות רבות נערכות לתקופה בת שלושה שבועות, שאסור בה, לפי ההלכה והמנהג היהודי, לאכול בשר או לשתות יין. בדקנו אילו תפריטים מיוחדים מוצעים לסועדים על טהרת הדגים והמטבח הצמחוני

חגים וימים מיוחדים חדשות מהצלחת
מערכת  zap rest
תאריך פרסום: 24/07/2014, 10:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

גם אם אינכם מתחתנים השנה, בוודאי נתקלתם במושג "בֵּין הַמְּצָרִים". בתקופה זו, הנמשכת שלושה שבועות, בין 17 בתמוז (היום שבו הובקעה חומת ירושלים) ל-9 באב (היום שבו חרב בית המקדש), מתנהגים כמו בתקופת אבל, ויש איסור על עריכת חתונות, טיפוח עצמי כמו תספורות, וגם איסור על אכילת בשר ושתיית יין.

מסעדות רבות מציעות בתקופה זו תפריטים מיוחדים הכוללים דגים ותחליפי בשר, ואספנו עבורכם מקבץ שווה של מסעדות עם תפריטים לבין המצרים. 

מסעדת השף דקא (DECA) מציעה לסועדים תפריט מאכלי ים כשרים למהדרין. המטבח חלבי ומתבסס על סגנון ים תיכוני בטוויסט עכשווי. השף רועי כהן מרכיב טעמים וצבעים כדי ליצור מטבח עילי המבוסס על דגה כשרה, ובימי בין המצרים התפריט רלוונטי יותר מתמיד, וזה בהחלט המקום האולטימטיבי לשתות ולאכול בו. תפריט היינות של דקא מבוסס כולו על יקבים ישראליים, והמקום מעוצב להפליא על ידי שניים מהאדריכלים הטובים בארץ.
התעשייה 10, תל אביב. 057-9442900


מסעדת חצות בירושלים מציעה תפריט של סלטי הבית, קציצות דגים ברוטב מרוקאי, ומבחר דגים על הגריל.
אגריפס 121, ירושלים. 057-9438478
סלט קינואה בלחם בשר. צילום: סטודיו דרור כץ

שייטל היא מסעדה כשרה למהדרין הממוקמת בנהריה. גם התפריט שלה לתקופת בין המצרים כולל סלטים ודגים. כל העסקיות במחיר 55 ₪.
דרך העצמאות 1, מול הקניון, נהריה. 057-9344963

לחם בשר הוסיפה לתפריט שלה פילה מוסר ים, פילה סלמון, דניס שלם, לברק בתנוס ולוקוס שלם.
יורדי הסירה 1, נמל תל אביב. 057-9427409

בצ'וראסקו תמצאו מנות דגים מתוחכמות: צ'יפס קוביות דג קוד, סביצ'ה סלמון ופלפלים, סטייק טונה צרוב על הפלנצ'ה, קבב לוקוס על טחינה ירוקה ומנות נוספות.
הבילויים 7, גדרה. 057-9428611


 בטורו הרחיבו את התפריט ויפנקו אתכם עם מנות צמחוניות ומנות דגים כמו קציצות פרסה, בורקס ארטישוק ירושלמי, טרטר דג ים, ריזוטו שחור, ניוקי פרימוורה, מרק שעועית לבנה וכמהין, חריימה בורי ועוד.
ש.א. נכון 2, ירושלים. 053-7102096

מסעדת ראצ'ה בירושלים מוסיפה לתפריט שלה מאפים גרוזיניים כמו חצ'אפורי תרד ובצל, מרק שעועית אדומה, סלמון בגריל עם ירקות מוקפצים ועוד.
החבצלת 6, ירושלים. 057-9428666

בתיאודור כל מנות הדגים מוגשות עם תפוח אדמה אפוי או רטטוי, סלטי הבית ולחם. ברשת נתפסו: לוקוס, מוסר ים, ברבוניות, ברמונדי, לברק ודגים נוספים. המחירים נעים בין 72 ₪ ל-122 ₪, או מחיר לפי משקל.
האורגים 16, אשדוד. 053-8094258

במסעדת דארנא תמצאו בתפריט סרדינים ממולאים ב"צ'רמילה", פסטייה דגים ופסטייה ירקות, טאג'ין קציצות מרלוזה ועוד.
יוחנן הורקנוס 3, ירושלים. 057-9424688
מסעדת דארנא. צילום: סטודיו דרור כץ
במסעדת פטרוזיליה בתל אביב הוסיפו לתפריט ממולאים צמחוניים, קציצות דגים ועוד.
רוטשילד 47, תל אביב. 057-9438878

מסעדת מרבד הקסמים מציינת את תקופת בין המצרים עם קציצות דג של אמא, פילה מושט בלימון ודגים נוספים, כאשר בצד כל מנת דג יקבלו הסועדים גם לחם וחמוצים ו-2 תוספות לבחירה.
עמק רפאים 42, ירושלים. 057-9345559

מסעדת דוד חביב דאלאס גם הרחיבה את ארסנל הדגים שלה לשבועות הקרובים. בין התפריט: שיפודי נסיכת הנילוס, פילה לברק, סטייק סלמון ועוד.
האצ"ל 68, שכונת התקווה. 057-9443909

במסעדת פארוק יש עסקית דגים שווה ב-99 ₪. העסקית תוגש בכל שעות הפעילות של המקום, וכוללת 12 סוגים של סלטי הבית, פיתות, דג לבחירה, צ'יפס, וקפה או תה עם בקלאווה לקינוח. 
מרדכי בן פורת 70, אור יהודה. 057-9439250

מסעדת 300 גרם תגיש בתקופת בין המצרים שיפודי טופו אסיאתיים, המבורגר פלפל, סלמון עם צנוברים, רביולי בטטה ועוד.
מושב בצת. 057-9439547

רג'ינה בתחנה הוסיפה למנות הדגים שלה גם קציצות דג ים ברוטב פיקנטי, סינייה דגים על בסיס טחינה, חריימה טריפוליטאי ועוד.
מתחם התחנה (מבנה 10), נווה צדק, תל אביב. 057-9428604


>> לכל המסעדות הצמחוניות
>> לכל המסעדות הטבעוניות

תמונה בראש העמוד: מסעדת לחם בשר. צילום: סטודיו דרור כץ
תמונה בעמוד הבית: מסעדת חצות. צילום: סטודיו דרור כץ

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
עיראקי בלב חולון: טעמים עתיקים בקונספט מודרני
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
גורילה בר קפה – תמצאו פה את מנת החלומות הכשרה שלכם
ים, מלח וטעם: אנין ממשיכה להפתיע
בני הדייג בתל אביב (צילום: אלירן אביטל)
NOTO: סיפור אהבה איטלקי
וולנטיין דיי 2024 – מסעדות מומלצות לדייט ראשון
יום הפלאפל הבינלאומי – עשרת הפלאפליות הכי שוות שיש
מנות האורז הכי שוות שאסור לפספס!
פורים 2023 - איפה אוכלים אחרי העדלאידע?