סטייקים וצלעות נחשבים ל"כוכבי הגריל". הם לא דורשים טיפול מסובך, מלבד הקפדה על עשייה נכונה ותוספת מלח גס. עם זאת, האתגר האמיתי שבארוחה כזו הוא מנות בשר שאפשר לקחת לכל מיני כיוונים, ובעיקר שיפודים וקציצות למיניהן, הנקראות בפי כל מנגליסט – "קבב", כי זה הרבה יותר סקסי. ככל שתשקיעו יותר במרינדה ובתיבול, תקבלו מנות נפלאות שיזכו לתשואות וישאירו אבק לסטייקים היומרניים. אספנו כמה טיפים ומתכונים ממסעדות, גם בשריים וגם צמחוניים, למנות מושקעות לכבוד יום העצמאות 2018.
טיפים להכנת קבב ושיפודים - אהרל'ה רוזנברג, טיבון ויל
קבב רומני
מסעדת מרינדו
מצרכים (כ- 14 יחידות):
1 ק"ג בשר עגל טחון של מרינדו
200 גר שומן עגל טחון
1/2 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס דק
1 כפית שום כתוש
1 בצל בינוני קצוץ דק
1/2 כוס מי סודה
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל מרכיבי הקבב יחד, משהים במקרר ללילה או במשך כמה שעות, יוצרים קבבים עגולים או מאורכים ומניחים על האש.
קבב מזרחי
מסעדת מרינדו
מצרכים (כ- 14 יחידות):
1 ק"ג בשר עגל טחון של מרינדו
200 גר' שומן עגל טחון
1/2 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס דק
1 כפית שום כתוש
בצל בינוני קצוץ דק
1/3 צרור פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
מערבבים היטב יחד את כל מרכיבי הקבב, משהים במקרר ללילה או למשך כמה שעות, יוצרים קבבים עגולים או מאורכים ומניחים על האש.
קבב סויה על מקל קינמון
מסעדת משק ברזילי
מצרכים:
1 כוס פתיתי סויה
1 כוס מים רותחים
1/2 קילו דלעת
כפית פפריקה
כפית כמון
2 כפיות מלח
1 כפית סוכר
קמצוץ צ'ילי
4שיני שום
2 כפות שמן זית
10 מקלות קינמון שלמים
אופן ההכנה:
מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים שיני שום קצוצות ומצרפים את הדלעת מגוררת בפומפייה. מוסיפים את התבלינים ומבשלים על אש נמוכה עד שהדלעת מתרככת כ-10 דקות. מוסיפים את שבבי הסויה, 1 כוס מים ומערבבים ומורידים מהאש. מקררים את התערובת ויוצרים קבבים על מקלות הקינמון.
מניחים על האש לכ-5 דקות מכל צד.
>> וידאו: המתכון לקבב המושלם, שף עידן מצנר ממסעדת סיפו
שיפודי טופו אסיאתיים על גבעולי עשב לימון
מסעדת משק ברזילי
מצרכים:
כפות שמן זית
1 בצל גדול
3 שיני שום
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
קמצוץ צ'ילי
2 כפות שמן שומשום
1 סלק גדול מגורר בפומפיה
חבילה טופו
ביצה אחת
1/3 כוס פירורי לחם (מומלץ שארית מאתמול של לחם קמח מלא יבש טחון במג'ימיקס)
2 כפות כוסברה קצוץ
2 כפות סויה
מיץ מלימון אחד
גבעולי עשב לימון גדולים
אופן ההכנה:
מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים בצל קצוץ עד להזהבה. מצרפים את השום הקצוץ, הג'ינג'ר ואת הסלק המגורר ומבשלים על אש קטנה כ-10 דקות עד שהסלק מתרכך.
מכבים את האש, מוסיפים את הטופו המגורר ומתבלים בצי'לי, סויה, שמן שומשום ומיץ לימון. מעבירים לקערה , מקררים, מוסיפים ביצה אחת, 1/3 כוס פירורי לחם מוסיפים עלי הכוסברה הקצוצים ויוצרים קציצות על גבי גבעולי העשב לימון.
שמים על הברביקיו ל-7 דקות מכל צד.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת