נגישות
נגישות

עשה לך קבב: מתכונים ליום העצמאות

הצד היצירתי של גריל יום העצמאות הוא ללא ספק הכנת קבבים ושיפודים מעשה ידכם. אם תשקיעו מחשבה בתיבול הקציצה ובמרינדה לשיפודים ולירקות, תוכלו לשפר ולשדרג את המנות ליצירות פאר. מתכונים וטיפים על קצה השיפוד

חגים וימים מיוחדים חדשות מהצלחת
מערכת  zap rest
תאריך פרסום: 05/05/2016, 16:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

סטייקים וצלעות נחשבים ל"כוכבי הגריל". הם לא דורשים טיפול מסובך, מלבד הקפדה על עשייה נכונה ותוספת מלח גס. עם זאת, האתגר האמיתי שבארוחה כזו הוא מנות בשר שאפשר לקחת לכל מיני כיוונים, ובעיקר שיפודים וקציצות למיניהן, הנקראות בפי כל מנגליסט – "קבב", כי זה הרבה יותר סקסי. ככל שתשקיעו יותר במרינדה ובתיבול, תקבלו מנות נפלאות שיזכו לתשואות וישאירו אבק לסטייקים היומרניים. אספנו כמה טיפים ומתכונים ממסעדות, גם בשריים וגם צמחוניים, למנות מושקעות לכבוד יום העצמאות 2018.

טיפים להכנת קבב ושיפודים - אהרל'ה רוזנברג, טיבון ויל

  • בהכנת קציצות או קבב חשוב לטחון את הבשר עם שומן (לפחות 10%). השומן נקשר לחלבון הבשר ושומר על עסיסיות הקציצה. ‏
  • מאחר שהקציצות והקבבים הם מוצרים המכילים אחוז גבוה יחסית של שומן, ‏מומלץ להניח אותם ראשונים על גבי הרשת, על מנת שישמנו אותה לבשרים הבאים.‏
  • שיפודי מתכת עדיפים לשימוש, מאחר והם מעבירים חום גם לתוך ‏הבשר. ‏
  • במידה ומשתמשים בשיפודי עץ, מומלץ להשרותם במים ‏למשך שעה לפני שמשפדים עליהם את הבשר, כדי שלא יישרפו בקלות. ‏
  • ניתן להכין שיפודים גם מענפי רוזמרין, וכך לקבל גם טעם וגם ארומה. ‏
  • שילוב של אננס על השיפוד יתאים לכל בשר וירק.

קבב על הגריל. מסעדת מרינדו

קבב רומני

מסעדת מרינדו

מצרכים (כ- 14 יחידות):
1 ק"ג בשר עגל טחון של מרינדו
200 גר שומן עגל טחון
1/2 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס דק
1 כפית שום כתוש
1 בצל בינוני קצוץ דק
1/2 כוס מי סודה

אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל מרכיבי הקבב יחד, משהים במקרר ללילה או במשך כמה שעות, יוצרים קבבים עגולים או מאורכים ומניחים על האש.

קבב מזרחי
מסעדת מרינדו

מצרכים (כ- 14 יחידות):
1 ק"ג בשר עגל טחון של מרינדו
200 גר' שומן עגל טחון
1/2 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס דק
1 כפית שום כתוש
בצל בינוני קצוץ דק
1/3 צרור פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
מערבבים היטב יחד את כל מרכיבי הקבב, משהים במקרר ללילה או למשך כמה שעות, יוצרים קבבים עגולים או מאורכים ומניחים על האש.


שיפודי טופו אסיאתיים משק ברזילי. צילום: דניאל לילה

קבב סויה על מקל קינמון
מסעדת משק ברזילי

מצרכים:
1 כוס פתיתי סויה
1 כוס מים רותחים
1/2 קילו דלעת
כפית פפריקה
כפית כמון
2 כפיות מלח
1 כפית סוכר
קמצוץ צ'ילי
4שיני שום
2 כפות שמן זית
10 מקלות קינמון שלמים

אופן ההכנה:
מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים שיני שום קצוצות ומצרפים את הדלעת מגוררת בפומפייה. מוסיפים את התבלינים ומבשלים על אש נמוכה עד שהדלעת מתרככת כ-10 דקות. מוסיפים את שבבי הסויה, 1 כוס מים ומערבבים ומורידים מהאש. מקררים את התערובת ויוצרים קבבים על מקלות הקינמון. 
מניחים על האש לכ-5 דקות מכל צד.

>> וידאו: המתכון לקבב המושלם, שף עידן מצנר ממסעדת סיפו

שיפודי טופו אסיאתיים על גבעולי עשב לימון
מסעדת משק ברזילי

מצרכים:
כפות שמן זית
1 בצל גדול
3 שיני שום
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
קמצוץ צ'ילי
2 כפות שמן שומשום
1 סלק גדול מגורר בפומפיה
חבילה טופו
ביצה אחת
1/3 כוס פירורי לחם (מומלץ שארית מאתמול של לחם קמח מלא יבש טחון במג'ימיקס)
2 כפות כוסברה קצוץ
2 כפות סויה
מיץ מלימון אחד
גבעולי עשב לימון גדולים

אופן ההכנה:
מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים בצל קצוץ עד להזהבה. מצרפים את השום הקצוץ, הג'ינג'ר ואת הסלק המגורר ומבשלים על אש קטנה כ-10 דקות עד שהסלק מתרכך.
מכבים את האש, מוסיפים את הטופו המגורר ומתבלים בצי'לי, סויה, שמן שומשום ומיץ לימון. מעבירים לקערה , מקררים, מוסיפים ביצה אחת, 1/3 כוס פירורי לחם מוסיפים עלי הכוסברה הקצוצים ויוצרים קציצות על גבי גבעולי העשב לימון.
שמים על הברביקיו ל-7 דקות מכל צד.


  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
גורילה בר קפה – תמצאו פה את מנת החלומות הכשרה שלכם
ים, מלח וטעם: אנין ממשיכה להפתיע
בני הדייג בתל אביב (צילום: אלירן אביטל)
NOTO: סיפור אהבה איטלקי
כולנו אוהבים את מסעדת כולנו באשקלון
וולנטיין דיי 2024 – מסעדות מומלצות לדייט ראשון
יום הפלאפל הבינלאומי – עשרת הפלאפליות הכי שוות שיש
מנות האורז הכי שוות שאסור לפספס!
פורים 2023 - איפה אוכלים אחרי העדלאידע?