אז שרדתם את ליל הסדר, הבאתם מתנה לדודה והצלחתם להתחמק מלשיר את הקושיות (נכון, אתם בני 34, וזה לא נעים לכם). אבל רגע אחרי שהכלים החד פעמיים יזרקו לפח יש פה עוד חול מועד שלם שצריך לאכול בו. שאריות לא מחזיקות לכל השבוע, וכבד קצוץ שלוש פעמים ביום זה פחות מתאים. למזלכם המסעדות ברחבי הארץ פותחות את הדלתות, מצחצחות את הסירים ומגישות דילים והצעות מפתות. לחוטאים שבכם יש גם אופציות עם חמץ. לתשומת ליבכם, הכתבה מתעדכנת באופן שוטף, וכדאי לשוב ולבדוק. אז איפה אוכלים בפסח? כל ההמלצות:
» לכל המסעדות הפתוחות בפסח
» מסעדות כשרות למהדרין בפסח
» מסעדות מומלצות בצפון
רשתות
מיקי שמו
השף קונדיטור המפורסם החליט שהוא לא נותן למחסור בחמץ לעצור אותו. בשבועות האחרונים שוקדים שם על הכנה של סדרת קינוחים ומאפים כשרים לפסח, שיגרמו לכם לחשוב אחרת על חיים ללא גלוטן. תמצאו פה עוגיות בקופסאות דוגמת נוגטין, מקרונים בטעמים ואפילו בראוניז (35-38 שקלים לקופסה); עוגות מוס וטורט, גבינה, פאדג' ואפילו את עוגת המוצרט הקלאסית (55-160 שקלים); עוגות פאי עם פירות, שוקולד וקפה (59-69 שקלים) ומגוון של עוגות בחושות, קישים חלביים וגם חבילות של לחמניות כשרות לפסח.
איפה: רשת קונדיטוריות מיקי שמו
מחיר: משתנה לפי מנה
מצות: כשר לפסח
שיהיה מתוק. פסח אצל מיקי שמו (צילום: דניאל לילה)
בוטיק סנטרל
אחד האתגרים הגדולים של פסח הוא כמובן עניין הקינוחים. ומה תעשה רשת קונדיטוריות שבימים כתיקונם עוסקת בשיווק פחמימות? אז החבר'ה בבוטיק סנטרל החליטו להיענות לאתגר, והרימו סדרת מאפים כשרים ומפתים. ברשימה - פחזניות קרמבל – פחזניות במילוי קרם פטיסייר עדין בטעמי וניל בולטים, בציפוי קרמבל פריך (6 שקלים ליחידה); פאריס ברס – מאפה בצורת חישוק במילוי קרם פטיסייר בטעם קרמל מלוח או בטעם פרלינה אגוזי לוז (16 שקלים ליחידה). קראנצים במספר מילויים יספקו את התאווה שלכם לבצק בלי לשבור כשרות (38-42 שקלים ואפילו בורקסים כשרים הכינו כאן (12 שקלים ליחידה). אם בא לכם לקנות ולקחת הביתה יש פה הכל – החל מקישים של ירקות (58 שקלים), עוגות פרווה כשרות ועוגות חלביות, עם מוסים, פירות והפתעות. מארזים חגיגיים של עוגיות ומקרונים כשרים יסגרו לכם את הפינה של 'מה להביא להורים לחג (34-48 שקלים).
איפה: רשת בוטיק סנטרל
מחיר: משתנה לפי מנה
מצות: כשר לפסח
מתוק מתוק. בוטיק סנטרל (צילום: טל סיון ציפורין)
טרס פזוס
איתמר דוידוב ורענן סלומון החליטו שפסח הוא סיבה מעולה להתחבר למקסיקנים שבתוכנו. חברת טרז פסוז שלהם הכינה לכבוד החג טורטיות כשרות (ללא חשש קטניות), עשויות מתערובת עמילנים טעימים, מיוצרות בכמה גדלים. הן ימכרו במארזים של 10 יחידות, ויכולות להיות אחלה פיתרון לאחת מאלפי הארוחות שתצטרכו להעמיד בחול המועד. בנוסף מוכרים שם לקחת הביתה נאצ'וס תירס, תערובת מוכנה לקניידלעך ומארזי גווקאמולי – כולם בלי טיפחת חמץ.
איפה: טרז פזוס – חנות המפעל רחוב המרכבה 73, חולון. טלפון: 03-5597761
מחיר: משתנה לפי מוצר
מצות: כשר לפסח
רשת גרג
ברשת גרג מזמינים אתכם ליהנות מתפריט שנוצר במיוחד לפסח לכל סוגי השומרים והמקפידים. גם מנות דוגמת קישים, פסטות ופיצות מקבלות גרסה כשרה, תוך שימוש בעמילנים של תפו"א, טפיוקה, אורז ועוד. בין המנות – ארוחות בוקר עשירות, בלינצ'ס גבינה, בורקס, אגרול ירקות, שווארמה צמחית בלאפה כשרה ועוד.
איפה: רשת גרג
מחיר: משתנה לפי מנה
מצות: כשר לפסח
רשת ביגה
בביגה מזמינים אתכם ליהנות מתפריט שנוצר במיוחד עבור חג המצות, ושמספק תחליפים כשרים למנות אהובות ומבוססות פחמימות. את מנת האגז בנדיקט יגישו פה עם לחם כשר לפסח ובמגוון תוספות (לכו על הסלמון המעושן); מנת ניוקי תפוחי אדמה מגיעה עם ערמונים, פטריות, חמאה, אפונת גינה וכמובן תועפות פרמז'ן; נודלס סלמון ללא קרח היא מנה לחובבי טעמי אסייתים; וגם י – פילה דג ים מונח על פסטה מוקפצת עם רצועות זוקיני, שום, יין לבן וחמאת עגבניות.
איפה: רשת ביגה
מחיר: משתנה לפי מנה
מצות: כשר לפסח
לא תרגישו שאין חמץ. רשת ביגה (צילום: אלעד גוטמן)
רק בשר
כל תירוץ הוא טוב בשביל ישראלי מן היישוב למנגל, אבל למי יש חשק להתחיל לנפנף? ברשת 'רק בשר' הבינו את ההזדמנות ולכבוד פסח החליטו להשיק ארוחה, שתפתור לכם (ובעיקר לילדים) שלכם את בעיית האוכל בחול המועד. קרניבורצ'יק היא ארוחת ילדים ייחודית על טהרת בשר איכותי, לילדים שאוהבים בשר. בכל סניפי הרשת תוגש הארוחה, שכוללת קבב - 50 גרם, נקניקיית עוף - 70 גרם, אנטריקוט/ סינטה 100 גרם, תוספת של צ'יפס/תפו"א ולימונדה/תפוזים לשתייה. הארוחה מוגשת לילדים עד גיל 12.
איפה: רשת רק בשר
מחיר: 56 שקלים לארוחה
מצות: התפריט עצמו ללא חמץ, המסעדות אינן כשרות פסח.
מסיבה לילדים. ארוחה ברק בשר (צילום יח"צ)
תל אביב
ק-פה האנוי
אולי בני ישראל במדבר עוד לא חלמו על טיול במזרח, אבל הצאצאים הישראלים שלהם בימינו לגמרי מחוברים לאסיה בטבור. במסדת ק-פה האנוי הכשרה שבכיכר רבין עושים לכם פסח בטעם ויטנאם בואך צרפת. כל מאפי המסעדה יבוססו בפסח על קמח אורז, והתפריט יכלול פירוט האם המנה כוללת קטניות או לאו למקפידים. במנות תוכלו למצוא סלט סייגון - גזר, כרוב, נענע, נבטים, כוסברה, בוטנים ושומשום (39 שקלים); סלט פפאיה ויאטנמי - מנגו ירוק, פפאיה, פרח בננה, לובייה תאילנדית, אצות היג'יקי ובוטנים ברוטב צ'ילי, שום, פיש סוס וליים (39 שקלים); מרק פו בו - קונסומה ויאטנמי מסורתי בבישול ארוך בניחוח כוכב אניס, קינמון, ליקריץ והל, ירקות ועלים טריים, פרוסות סינטה, מח עצם, אטריות אורז וכוסברה (68 שקלים); נודלס בעבודת-יד בקרמל פלפלים קמבודי ,צ'או-צ'או, נענע, ג'ינג'ר ובצל ירוק. (עוף 66 שקלים; טופו 61 שקלים); וסינטה ויאטנמית - 150 גר' סינטה עגלה טטאקי, שעועית ירוקה צלויה על הגריל, רוטב שום וצ'ילי וסטיקי רייס עטוף בדף אורז (129 שקלים).
איפה: ק-פה האנוי, מלכי ישראל 3, תל אביב
מחיר: משתנה לפי מנה
מצות: כשר לפסח (כולל אופציות לאוכלי קטניות)
געגועים למזרח הרחוק. ק-פה האנוי (צילום: תמוז רחמן)
מרכז
גרקו הרצליה
בגרקו החדשה בהרצליה אמרים יאסו לפסח, וחוגגים גם את פתיחת המסעדה הצוהלת באזור התעשייה של העיר. בחלל הגדול תמצאו שני ברים, אזור הופעות חיות ואפילו בר עם דגים טריים ממש כמו ביוון. אם אתם מחובבי הגירוס, עושים כאן את המנה הפופולרית מעופות שיובאו במיוחד מיוון, ויש כמובן גם מעדניין שאפשר לקחת ממנה הביתה. פסח הוא הזדמנות מצוינת לעשות לכיף הזה ספתח, ולנסות את אחת מהמנות הקלאסיות של גרקו - דולמדס עלי גפן בעבודת יד; ספאנקופיטה, מאפה בצק פילו במילוי גבינת פטה, תרד, בצל ירוק ושמיר; מאפה 12 האלים - פילו מטוגן במילוי גבינת פטה עם דבש פרג, שומשום לבן ושחור ועוד. לצד זה מכינים כאן גם כמה הפתעות חדשות ובהן חצי עוף בגריל עופות יווני, במרינדת תפוזים, דבש ותימין עם פיתות יוונית אפויות וסלט עגבניות חריף; כיסוני פסטה במילוי תרד ומנגולד ברוטב יוגורט וחמאת סטקה ולימון מקורפו (76 שקלים); עגבניות ממולאות בפירות ים ברוטב עגבניות וציר ים (84 שקלים); סופלקי מוסר ים בצל, עגבניות צלויות, יוגורט לימון ועשבי תיבול מטוגנים (68 שקלים) סלט אוקטיפוס, פלפלים מעושנים, סלרי, שעועית לוביה עגבניות מגורדות ופטרוזיליה וקציצות כרישה וחומוס שיבולת שועל, עשבי תיבול ופטה (38 שקלים).
איפה: גרקו - שדרות אבא אבן 9, הרצליה
מחיר: משתנה לפי מנה
מצות: לא כשר לפסח
יאסו פסח! מסעדת גרקו (צילום: דן פרץ)
מסעדת צ'צ'ו
המסעדה המיתולוגית בנתניה מתמחה כבר שישה עשורים באוכל טריפוליטאי אותנטי המתבשל על פתיליות. במהלך החג תוכלו להגיע לכאן לאוכל מסורתי ומחמם וגם לקחת הביתה. ברשימת המנות שעועית אדומה עם בשר בקר ודלעת, שעועית ירוקה בעלי מנגולד ובשר בקר, במיה עם בשר בקר ותפוחי אדמה, כרעיים עוף עם אפונה ותפוחי אדמה, דג חריף חריימה, חגים מרוקאיים, פלפלים ממולאים עם בשר, ירקות ואורז, תבשיל קציצות חריפות בליווי פלפלים חריפים, צלי בקר ברוטב פטריות, כל סוגי בשר על האש: אנטריקוט, צלעות, חזה אווז, קבב, פרגית, נקניקיות מרגז ועוד. כמו כן, ניתן להזמין מבחר גדול של סלטים לחג.
איפה: מסעדת צ'צ'ו, יכין סנטר (YCenter), פולג
מחיר: החל מ-30 שקלים למנה
מצות: כשר לפסח
סילו
במסעדת סילו החולונית החליטו שפסח הוא סיבה טובה לבראנץ'. תפריט מיוחד לחול המועד מזמין אתכם לבוקר בסגנון איטלקי-ים תיכוני, שכולל למעלה מ-40 פריטים סלטים, גבינות תוצרת בית, גבינות קשות, טפנדים, פסטות, פוקאצ'ות, פיצות, מוזלי בטעמים, מאפים עוגיות ועוגות תוצרת בית, וכן מנת ביצים לבחירה (אומלט טוסקני/ פרנץ׳ טוסט/ עין פלורנטין/ שקשוקת עגבניות פיקנטית מטאבון העצים).
איפה: סילו, מתחם "לה פארק" חולון
מתי: 30.3-7.4, בין 9:00 ל—12:00
מחיר: 85 לסועד / 39 שקלים לילד עד גיל 8. המחיר כולל שתייה
מצות: לא כשר לפסח, אך יהיו מנות כשרות למעוניינים
בוקר טוב גם בפסח. בראנץ' בסילו (צילום: אלון קירשנר)
ירושלים
סקאלה
אם אתם עולים להתקדש בירושלים, במסעדת סקאלה, הממוקמת במלון "מצודת דוד" היוקרתי, מציעים לכם אוכל כשר ושמח לפסח. שף המסעדה, אבי תורג'מן, יצר מנות שמקבצות את הטעמים של הרחוב הירושלמי, עם האלגנטיות שלובשת הבירה. במנות הפתיחה - כרובית פרחים בטמפורה ווינגרט צ'יפקונית; קרם חציל מעושן סילאן; וצנובר קלוי, אנשובי, שקד קלוי, פטרוזיליה, זעתר וסומק וים של לימון; פריטטה זוקיני וקליפת לימון; טחינה "שקדים"; סחוג ועמבינה (38 שקלים לסועד). בגזרת העיקריות תוכלו לבחור בין דניס שלם עשוי במלח ים מוגש עם לימון טרי (95 שקלים)| מעורב ירושלמי - פרגיות , לבבות , טחול , בצלים , ובשר אדום (72 שקלים)| ממולאים בסופריטו בשר - עלי גפן , כרוב ממולא , מפרום חציל בלאדי (65 שקלים) שיפודים ועוד.
איפה: סקאלה, מלון מצודת דוד, רחוב המלך דוד, ירושלים
מחיר: משתנה לפי מנה
מצות: כשר לפסח
גורמה קדוש. מסעדת סקאלה (צילום: דניאל לילה)
ממילא
המלון הירושלמי המפואר פותח את כל מסעדותיו בחול המועד לארוחות כשרות ומצוינות. בגג המלון, במסעדת הרופ טופ, יציעו לכם מנות שרקח השף קובי בכר ובהן שווארמה לוקוס, קרם חציל, סלט חריף, עשבי תיבול ולימון (74 שקלים); מח עצם צלוי בטאבון, סלסה עשבי תיבול, אגוזי ברזיל, שקדים, שום ורוטב קברנה (70 שקלים); צלעות טלה, ירקות שורש צלויים, ארטישוק קונפי, צ'אטני משמשים, קרם ארוגולה וציר טלה (186 שקלים); חזה אווז מבושל בסוביד וצרוב בגריל, אספרגוס, בצל ירוק ובוקצ'וי עם קרמל מייפל ושלג שוקולד ולרונה (134 שקלים). במסעדת הפי פיש אפשר לאכול החל מהצהריים מנות כגון פיצה דלעת, גבינת עזים בזיליקום ומוצרלה (62 שקלים), שווארמה דגים, יוגורט, סלט עגבניות, בצל מוחמץ וחציל פריך (72 שקלים), פילה דג ים, יין לב, חמאה, שום ועשבי תיבול (120 שקלים) ועוד מנות רבות נוספות.
איפה: מלון ממילא, שלמה המלך 11, ירושלים
מחיר: משתנה לפי מנה
מצות: כשר לפסח
שמח וטעים בעיר הקודש. מסעדת הפי פיש (צילום: בן יוסטר)
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת