שני דברים החשובים שצריך לדאוג להם בכל תקופת החגים הזאת זה אוכל טוב, וקור רוח בארוחות המשפחתיות הגדולות. על כן לא משנה אם אתם מארחים או מתארחים, תדאגו תמיד להצטייד בסירים טובים, ותתנו לטעמים שרקחתם לרכך גם את ליבן של הסבתות הסקפטיות. השפית לירז שדה ממסעדת בראסרי בעין כרם, מסרה לנו מתכונים פשוטים לאוכל שכולם אוהבים, ולא יצריך מכם שעות של עמידה במטבח. יש כאן בטטות מתקתקות, סלמון עסיסי בתנור, סלט סלנובה מלא הפתעות ואפילו קראמבל תפוחים לקינוח – הכל עם נגיעות של דבש ובקלי קלות. שלפו את צנצנת הדבש האיכותית וקדימה לעבודה.
בראסרי עין כרם – לכל הפרטים
מסעדות מומלצות בשכונת עין כרם בירושלים
המוסדות הקולינרים שחייבים להכיר בירושלים
בטטות מקורמלות בדבש
מצרכים לכ-8 מנות:
8-10 בטטות בינוניות
5 כפות שמן זית איכותי
כ-3 כפות דבש
מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות
2. שוטפים היטב את הבטטות, וחוצים לסירות יפות או לחצאים (אין צורך לקלף)
3. מצפים את הבטטות בשמן זית ובדבש. יש להקפיד לא להוסיף דבש בכמות גדולה מדי.
4. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם
5. מניחים בתבנית, מכסים בנייר כסף ואופים קרוב לשעה וחצי.
תוספת מתוקה. בטטות מקורמלות בדבש (צילום: אפיק גבאי)
סלמון בדבש
מצרכים ל-8 מנות:
8 נתחים של סלמון טרי, או נתח סלמון שלם
למרינדה
חצי כוס מיץ תפוזים
5 כפות דבש
2 כפות חרדל דיזון
מלח פלפל לפי הטעם
2 גבעולי טימין
כף שמן זית
הוראות הכנה:
1. מערבבים את כל מרכיבי המרינדה יחד ומורחים את הסלמון.
2. משאירים את הנתחים לספוג את טעמי המרינדה לפחות שעה.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות ומכניסים את הדג – 20 דקות לנתח שלם או כ-8 דקות לנתחים אישיים. בתיאבון.
עיקרית חגיגית. סלמון בדבש (צילום: אפיק גבאי)
סלט סלנובה תפוחים, חמוציות בויניגרט דבש
מצרכים:
חסה סלנובה שלמה ושטופה מפורקת לעלים
חצי תפוח (עדיפות לפינק ליידי) חתוך לסלייסים דקים
כף חמוציות
2 כפות פקאנים מסוכרים
לויניגרט דבש (כמות לסלט אחד):
חצי כפית חרדל דיז'ון
כפית דבש
150 מ"ל מיץ תפוזים טרי
כף מיץ לימון טרי
מלח פלפל
3 כפות שמן זית
הוראות הכנה:
1. טוחנים יחדיו את כלל המרכיבים של הויניגרט מלבד השמן. תוך כדי טחינה מזלפים בעדינות את השמן עד שמתקבל נוזל אחיד, סמיך וקרמי.
2. מערבבים יחדיו את עלי הסלנובה עם התפוח, החמוציות והפקאן. מוסיפים את הויניגרט ומגישים.
פתיחה מרעננת. סלט סלנובה (צילום: אפיק גבאי)
קראמבל תפוחים
מצרכים לקראמבל:
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם סוכר דמררה
100 גרם אגוזי לוז קלויים
מצרכים לתפוחים מקורמלים בדבש:
5 תפוחי גרני סמית שטופים וחתוכים
5 כפות דבש
כפית קינמון
הוראות הכנה
1. מחממים דבש במחבת עד לרתיחה ויצירת בועות כמו של קרמל סוכר.
2. מוסיפים את התפוחים למחבת ומבשלים עד לריכוך התפוחים ומוסיפים בסוף כפית קינמון. נותנים למסה לנוח.
3. מכינים את הקראמבל: מכניסים את כל המרכיבים למג'ימיקס וטוחנים בפולסים עד שמתקבלים פירורים.
4. מסדרים בתבנית חסינת חום שיכבה של תפוחים מקורמלים ועליה מסדרים שכבה יפה של קרמבל.
5. אופים ב-180 מעלות עד להשחמה ומגישים. בתיאבון
גם יפה וגם טעים. קראמבל תפוחים (צילום: אפיק גבאי)
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת