נגישות
נגישות

מתוק לו מתוק: מתכונים עם דבש לארוחת ראש השנה

איך תשיגו ויניגרט קטיפתי שיקפיץ את הסלט? מה הסוד למרינדה מאוזנת ואיך מכינים קרמבל תפוחים ממכר? 4 מתכונים לארוחת חג שלמה בלי התחכמויות, ועם הרבה טעם

ראש השנה וחגי תשרי חדשות מהצלחת
מערכת  zap rest
תאריך פרסום: 12/08/2018, 14:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

שני דברים החשובים שצריך לדאוג להם בכל תקופת החגים הזאת זה אוכל טוב, וקור רוח בארוחות המשפחתיות הגדולות. על כן לא משנה אם אתם מארחים או מתארחים, תדאגו תמיד להצטייד בסירים טובים, ותתנו לטעמים שרקחתם לרכך גם את ליבן של הסבתות הסקפטיות. השפית לירז שדה ממסעדת בראסרי בעין כרם, מסרה לנו מתכונים פשוטים לאוכל שכולם אוהבים, ולא יצריך מכם שעות של עמידה במטבח. יש כאן בטטות מתקתקות, סלמון עסיסי בתנור, סלט סלנובה מלא הפתעות ואפילו קראמבל תפוחים לקינוח – הכל עם נגיעות של דבש ובקלי קלות. שלפו את צנצנת הדבש האיכותית וקדימה לעבודה.

בראסרי עין כרם – לכל הפרטים
מסעדות מומלצות בשכונת עין כרם בירושלים
המוסדות הקולינרים שחייבים להכיר בירושלים

בטטות מקורמלות בדבש

מצרכים לכ-8 מנות:
8-10 בטטות בינוניות
5 כפות שמן זית איכותי
כ-3 כפות דבש
מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות
2. שוטפים היטב את הבטטות, וחוצים לסירות יפות או לחצאים (אין צורך לקלף)
3. מצפים את הבטטות בשמן זית ובדבש. יש להקפיד לא להוסיף דבש בכמות גדולה מדי.
4. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם
5. מניחים בתבנית, מכסים בנייר כסף ואופים קרוב לשעה וחצי.

בטטות מקורמלות בדבש של בראסרי עין כרם (צילום: אפיק גבאי)תוספת מתוקה. בטטות מקורמלות בדבש (צילום: אפיק גבאי)

סלמון בדבש

מצרכים ל-8 מנות:
8 נתחים של סלמון טרי, או נתח סלמון שלם
למרינדה
חצי כוס מיץ תפוזים
5 כפות דבש
2 כפות חרדל דיזון
מלח פלפל לפי הטעם
2 גבעולי טימין
כף שמן זית

הוראות הכנה:
1. מערבבים את כל מרכיבי המרינדה יחד ומורחים את הסלמון.
2. משאירים את הנתחים לספוג את טעמי המרינדה לפחות שעה.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות ומכניסים את הדג – 20 דקות לנתח שלם או כ-8 דקות לנתחים אישיים. בתיאבון.

סלמון בדבש של בראסרי עין כרם (צילום: אפיק גבאי)עיקרית חגיגית. סלמון בדבש (צילום: אפיק גבאי)

סלט סלנובה תפוחים, חמוציות בויניגרט דבש

מצרכים:
חסה סלנובה שלמה ושטופה מפורקת לעלים
חצי תפוח (עדיפות לפינק ליידי) חתוך לסלייסים דקים
כף חמוציות
2 כפות פקאנים מסוכרים

לויניגרט דבש (כמות לסלט אחד):
חצי כפית חרדל דיז'ון
כפית דבש
150 מ"ל מיץ תפוזים טרי
כף מיץ לימון טרי
מלח פלפל
3 כפות שמן זית

הוראות הכנה:
1. טוחנים יחדיו את כלל המרכיבים של הויניגרט מלבד השמן. תוך כדי טחינה מזלפים בעדינות את השמן עד שמתקבל נוזל אחיד, סמיך וקרמי.
2. מערבבים יחדיו את עלי הסלנובה עם התפוח, החמוציות והפקאן. מוסיפים את הויניגרט ומגישים.

סלט סלנובה של בראסרי עין כרם (צילום: אפיק גבאי)פתיחה מרעננת. סלט סלנובה (צילום: אפיק גבאי)


קראמבל תפוחים

מצרכים לקראמבל:
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם סוכר דמררה
100 גרם אגוזי לוז קלויים

מצרכים לתפוחים מקורמלים בדבש:
5 תפוחי גרני סמית שטופים וחתוכים
5 כפות דבש
כפית קינמון

הוראות הכנה
1. מחממים דבש במחבת עד לרתיחה ויצירת בועות כמו של קרמל סוכר.
2. מוסיפים את התפוחים למחבת ומבשלים עד לריכוך התפוחים ומוסיפים בסוף כפית קינמון. נותנים למסה לנוח.
3. מכינים את הקראמבל: מכניסים את כל המרכיבים למג'ימיקס וטוחנים בפולסים עד שמתקבלים פירורים.
4. מסדרים בתבנית חסינת חום שיכבה של תפוחים מקורמלים ועליה מסדרים שכבה יפה של קרמבל.
5. אופים ב-180 מעלות עד להשחמה ומגישים. בתיאבון

קראמבל תפוחים של בראסרי עין כרם (צילום: אפיק גבאי)גם יפה וגם טעים. קראמבל תפוחים (צילום: אפיק גבאי)

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
עיראקי בלב חולון: טעמים עתיקים בקונספט מודרני
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
גורילה בר קפה – תמצאו פה את מנת החלומות הכשרה שלכם
ים, מלח וטעם: אנין ממשיכה להפתיע
בני הדייג בתל אביב (צילום: אלירן אביטל)
NOTO: סיפור אהבה איטלקי
המסעדות הכי מסקרנות לסתיו 2023
נויפלד במזרח הרחוק – פנינים מהמטבח ההודי
מאסטר שף – מנת המישלן שהטריפה את המתמודדים
משחקי השף: על מקועקעים ועלעלים