בארצנו הקטנטונת מספיק שירד טיפה גשם בשביל לגרום לנו ללבוש סוודר, להיתקע בפקקים, להצטייד במגפיים ואיך לא להתענג על מנה סתווית כתומה וחמימה. ואם כבר כתום, אז למה לא לערבב שמחה בשמחה ולעשות כבוד לירק שמשמש לרוב כשחקן חיזוק ופעם בשנה תופס את קדמת הבמה. אז לכבוד ליל כל הקדושים, המוכר יותר כ- Hlloween, קבלו אוסף מכובד של מנות כתומות במיוחד, כי כל סיבה טובה למסיבה, גם אם היא לא שלנו באמת.
מרק אינדונזי (24 ₪) באוסקה - מרק דלעת, למון גראס, ג'ינג'ר, חלב קוקוס וגרעיני דלעת
מרק קובה דלעת המיתולוגי של סוזאנה (42 ₪) - שתי קציצות בקר עטופות בצק בורגול ודקיק במרק כתום וסמיך
"סוכריות" (62 ₪) במסעדת שולחן – דלעת עם ריקוטה, חמאת מרווה, בטטות לבנות, כרישה ופרמז'ן
אנלוטי דלעת (46 ₪) מחכה באונו לחובבי הכתומים - רביולי דלעת מקורמלת בתנור עם גבינת ריקוטה, יין לבן, חמאת מרווה ופסיפלורה
ריזוטו דלעת ואגוזי מלך (68 ₪) בגאיה - ביסטרו בנימיני
סינטה מובחרת עם 'עוגה' של כוסמת, קרם דלעת בצלצלי פנינה ופאק צ'וי (125 ₪) ועוד שללי מנות המשלבות דלעת בליליות
פילה לברק בחמאת רוזמרין ובלסמי מצומצם עם קרם דלעת ערמונים (104 ₪) באורי בורי העכואית
"קיץ הודי" (85 ₪) - כרובית בחמאה חומה, יוגורט הל ופניני טפיוקה, איולי קארי ודבש, תפוח עץ, מרמלדת דלעת וזעפרן, זרעי פשתן וחמניה, במיה, קינואה אדומה פריכה. מנה ראשונה מתפריט הערב של כתית
סלט דלעת טרייה (48 ₪) - אגוזים, חמוציות, נענע וגבינת גורגונזולה בתרנגול הכחול
ואם אתם מעדיפים להישאר בבית ולהכתים את המטבח, השף אסף דוקטור מקרפצ'יו בר מציע את הגרסה שלו ל:
קרפצ'יו דלעת
חומרים:
150 גרם דלעת נקייה מקליפה וגרעינים
מיץ מלימון אחד
כדור מוצרלה מחלב באפלו קרוע לפיסות קטנות ולא אחידות
חופן עלי בזיליקום
שמן זית
כף קצח
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
את הדלעת יש לפרוס לאורך בעובי 2 מ"מ (מומלץ במנדולינה)
את פרוסות הדלעת לסדר בתבנית רחבה, לבזוק עליהן מלח, פלפל ומיץ לימון. לכסות בנייר פרגמנט, להניח תבנית על הנייר ליצירת לחץ על הדלעת
לאחר חמש דקות הדלעת נכבשה וניתן להוציאה מהתבנית ולייבשה היטב
לסדר את הדלעת על צלחת ליצירת קפרצ'ו יפה ואחיד
לבזוק שמן הזית בצורה אחידה על הדלעת ולפזר בזיליקום, גבינה וקצח.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת