במרכז המבקרים המחודש של יקבי בנימינה מזמינים אתכם לבקר, ללמוד וליהנות מסיורים במרתפים ובחצר היקב- המשמרים את ההיסטוריה של מדינת ישראל בשילוב עם מודרניות וחדשנות. לכבוד ט"ו בשבט- יחולקו למבקרים טעימות ממגוון היינות של היקב, לצד פירות יבשים ברוח החג.
שעות פעילות: 09:00-14:00, יקבי בנימינה, הנשיא 1, בנימינה
קפה ביסטרו Brown מציע מאפים חגיגיים לט"ו בשבט, שיצר השף-קונדיטור אבי מלמדסון.
מאפי ט"ו בשבט עשויים משפע עשיר של פירות מיובשים ואגוזים, נמכרים ארוזים ומוכנים לקחת הביתה. להגשה לצד הקפה או כקינוח חגיגי.
Brown, ניסים אלוני 10 מתחם G, תל אביב
רשת לגעת באוכל מזמינה אתכם ליריד מעורר טעמים של פירות יבשים מכל העולם לקראת ט"ו בשבט. יריד צבעוני, עשיר ובריא שכולו אנרגיה מהטבע, חגיגה של פירות יבשים במבחר ענק: פירות בתפזורת, בחליטות, תערובות בישול, מילוי לעוגות, פירות יבשים מופחתי סוכר, פירות יבשים אורגניים ועוד ועוד. היריד יתקיים בסניף לגעת באוכל בגרנד קניון חיפה בתאריכים 18-25/1/2013
לגעת באוכל, גרנד קניון חיפה
רשת הקונדיטוריות מתוקה וכן שירות הקייטרינג מתוקה ROOMSERVICE נערכים לט"ו בשבט ומציגים מגשי אירוח עם שלל פירות יבשים לאירוח בחג, כשביניהם מגש ברוסקטות בשילוב מגוון גבינות קשות איכותיות ועוד.
בכל סניפי הרשת
מובינג בייקרי, מוציאים לכבוד ט"ו בשבט מהדורת מתוקים חדשה: עוגיות תאנים מתוקות ובראוניז אוכמניות וצימוקים.
בנוסף, כל לקוח שיגיע לבייקרי בחמישי ושישי הקרובים, יקבל מתנה- שתיל קטן וחמוד.
מובינג בייקרי, השוכנים בירמיהו 25 תל אביב
מתכון טארט אגסים בשמפניה
באדיבות מירי ארזי – שף ובעלים של רשת הקונדיטוריות מתוקה
חומרים לבצק (תבנית טארט בקוטר 26 ס"מ):
100 גרם חמאה קרה
25 גרם אבקת סוכר
230 גרם קמח לבן
לאגסים:
6 אגסים בינוניים
75 גרם סוכר
1/2 בקבוק יין מרסלה
חומרים לקרם:
320 גרם חמאה
500 גרם אבקת שקדים
540 גרם סוכר
5 ביצים
לקישוט:
חופן פרוסות שקדים מולבנים
1 כף ריבת משמש/שזיף
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר עם וו לישה או מג'ימיקס, מניחים חמאה וסוכר ומעבדים עד לקבלת משחה.
מוסיפים קמח ולשים עד לחיבור כל המרכיבים. יש להקפיד לא לעבד יותר מדי ולהשאיר את הבצק מעט פירורי.
יוצרים כדור ועוטפים בניילון נצמד. משהים לילה במקרר.
מוצאים את הבצק מהמקרר, מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי של 0.8 מ"מ. מחוררים בעזרת מזלג.
מעבירים למקפיא למשך לילה.
להכנת הקרם: במיקסר עם וו גיטרה, מעבדים חמאה וסוכר. מוסיפים ביצים וממשיכים להקציף. לבסוף, מוסיפים את השקדים.
מוציאים מהמקפיא את תבנית הטארט עם הבצק וממלאים מהקרם עד לחצי מגובה הבצק.
מסדרים את חצאי האגסים כשחלקם מונחים בתוך הקרם.
מסדרים סביב דופן הבצק חופן פרוסות שקדים.
מחממים תנור ל- 170 מעלות ואופים כ- 30 דקות, עד שהקרם מתנפח והבצק השחים קלות.
מומלץ להבריש את האגסים לקבלת מראה מבריק כשהטארט יוצא מהתנור. מגישים חמים.
טיפ: את הבצק הפריך ניתן להכין מספר ימים לפני ואת ההרכבה והאפייה ביום ההגשה.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת