החג הלאומי הכי חשוב למקסיקנים ה- Cinco De Mayo נחגוג מידי שנה בחמישה במאי (מכאן מקור שמו), יום הניצחון של מקסיקו על צרפת בקרב על העיר פואבלה בשנת 1862 למרות שאת העצמאות חוגגים המקסיקנים בספטמבר, דווקא ה'סינקו דה מאיו' נהפך במרוצת השנים להפנינג הגדול של מקסיקו וכוחו גדול אף יותר בקרב קהילות המהגרים בארצות הברית.
כמו בחגים שלנו – גם החג המקסיקני הפך ברבות השנים לערב של חגיגות, מוסיקה, אוכל וריקודים – בעיקר אוכל. מוקד ההתרחשות הוא בעיר פואבלה במקסיקו, שם התרחש הקרב המכריע נגד נפוליון. ביום זה כל הגברים המשרתים בצבא נשבעים אמונים אל מול הדגל הלאומי, וכל התושבים יוצאים את כיכרות העיר בבגדים מסורתיים.
כאמור, למרות המקור המקסיקני, Cinco De Mayo נחגג ברוב התלהבות בקרב קהילות מקסיקניות בכל רחבי ארצות הברית, ובעיקר בלוס אנג'לס ובפסדינה שבקליפורניה. במהלך יום זה כולם יוצאים לחגוג בפסטיבלי רחוב שונים, ירידים, דוכני אוכל, במות בידור, הכוללות גם מוסיקה עליזה וריקודים מקסיקניים.
ל-Cinco De Mayo אין מאכלים מסורתיים קבועים, אבל החגיגה אינה שלמה בלי פיאסטה מקסיקנית כהלכתה. החגיגות כוללות אוכל רחוב מקסיקני כמו טורטיות, קסדיות ונאצ'וס עם גוואקמולה וסלסות מכל הסוגים, כמו גם המון אלכוהול שזורם כמו מים.
אם מזדמן לכם להגיע לארצות הברית או למקסיקו ביום זה, מומלץ שלא לפספס את החוויה החד-פעמית של מסיבות הרחוב הגדולות האלה עם הרוח המקסיקנית הצוהלת והידידותית.
ומה בארץ?
בארץ יחגגו את הסינקו דה מאיו במסעדות מקסיקניות כמו רויה רול בר ומקסיקנה כמובן, נושאת דגל האוכל המקסיקני בישראל, בתאריך ה-4 למאי, ערב חג, עם חגיגה אמיתית שתכלול קישוטים מסורתיים, מנות ספיישלים וכמובן מבצע של 1+ 1 על כל המרגריטות. שף איתמר דוידוב מטרז פזוס – מטבח מקסיקני לטיני, הביא לנו מתכון מעולה למגדל נאצ'וס שערורייתי, הישר ממטבח הטקס-מקס. זוהי מנה מצוינת לאירוח עם חמש שכבות של טורטייה צ'יפס מסודרות כמגדל ומעורבבות בגבינה נמסה, מתובלת בסלסה וקוביות זעירות של פלפל חלפניו הנושכות בלשון, למי שרוצה להרגיש מקסיקני לרגע.
מגדל נאצ'וס
מצרכים ל-6 מנות נישנוש
2 חב' (400 גר') טורטיה צ'יפס מתירס או קמח של טרז פזוס
150גרם גבינת צ'דר חריפה מגוררת (או כל גבינה חריפה אחרת)
2-3 כפות פלפל חלפניו כבוש וקצוץ לקוביות או פלפל ירוק חריף אחר
1/2 - 1 כוס סלסה מקסיקנה (אדומה) – מוכנה בבית או קנויה.
3-4 כפות כוסברה קצוצה
אופציה:
1 כוס צ'ילי קון קרנה מוכן או 1 כוס פריחול'ס (ממרח שעועית מקסיקני) מוכן.
גיוונים:
בצל לבן או אדום קצוצים, בצל ירוק קצוץ
הכנה:
בסיר קטן, מחממים את הצ'ילי קון קרנה או הפריחול'ס.
1. מניחים בתחתית קערה חסינת אש, (בערך בגודל קערת מרק שטוחה) 3-4 כפות סלסה, מוסיפים 3- 4 כפות מהצ'ילי או הפריחול'ס, בצל קצוץ, אם משתמשים, ומכסים ברבע מכמות הטורטיה צ'יפס.
2. מטפטפים מעל 2 כפות סלסה נוספות, צ'ילי, כוסברה וגבינה. מכסים ברבע נוסף של הטורטייה צ'יפס.
3. חוזרים על התהליך עוד פעמיים ולסיום מכסים בגבינה.
4. מכניסים לתנור אפיה שחומם מראש ל-120 מעלות ואופים עד שהגבינה תימס (ניתן להמיס את הגבינה גם במיקרוגל).
מגישים למרכז השולחן וזוללים ביחד.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת