נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

עגולה מבחוץ, מלאה בכל טוב מבפנים ומופיעה רק פעם בשנה. כן, אנחנו מתכוונים לאחת והיחידה – הסופגנייה. גם אם חשבתם שאתם יודעים עליה ה-כ-ל כדאי שתמשיכו לקרוא, כי השנה הסופגנייה המסורתית מתחפשת לאחותה המפנקת בשלל ווריאציות וטעמים מהמסעדות והקונדיטוריות הטובות בארץ. ומה עם (סופגנייה במילוי חלבה. צילום: זוהר שעוני)            הדיאטה? דברו אתנו אחרי החג.

מאפיית הבוטיק טאטי לחם מציעה לכם לפתוח את החג הכי מתוק שיש עם קולקציית סופגניות עשירה בניסים ונפלאות, עבודת יד כמובן. מעבר לסופגנייה העסיסית תוכלו ליהנות ממגוון מילויים משובחים ואהובים שיחזירו אתכם לרגעים בלתי נשכחים דוגמת ריבת תות (4.90 ₪), שוקולד בלגי (6.80 ₪), ריבת חלב (6.80 ₪), קרם חלבה (6.80 ₪), קרם שוקולד לבן וקפה בציפוי גנאש שוקולד (6.80 ₪) וקרם פטיסייר וניל (6.80 ₪). אם תרצו, תוכלו לצרף לחגיגה גם מגוון מאפים, בריושים, טארט, עוגות בחושות ואפילו לחמי בריאות.
קולקציית סופגניות מטריפה - טאטי לחם. צילום: זוהר שעוני


















גם רשת רולדין מציעה שלל סופגניות בטעמים מופלאים בסניף הקרוב לביתכם, בקולקציה מיוחדת לחנוכה עם 12 מילויים שונים. הסופגניות המוצעות מחולקות לשלוש, כשבקולקציה הקלאסית תוכלו לדוגמא למצוא סופגנייה מפנקת עם ריבת תות קלאסית (4.50 ₪) או סופגנייה במילוי ריבת חלב עשירה (5.50 ₪). בקולקציית הגורמה (8 ₪ לסופגנייה), מדובר על שחיתות של ממש כשבין המילויים המוצעים תוכלו למצוא מילוי שוקולד וסוכריות קופצות בציפוי שוקולד בלגי וסוכריות צבעוניות, ביסקוטלה – מילוי קרם חלב עם שברי עוגיות אוראו בציפוי שטרויזל אוראו וקצפת, גנאש חלבה בציפוי שוקולד לבן וקרוקנט שומשום, שרי מניה – גנאש שוקולד לבן ואמרנה בציפוי קרמבל פיסטוק ודובדבן אמרנה, שוקו שוקו – גנאש שוקולד חלב ופנקוטה בציפוי שוקולד בלגי ופניני שוקולד, קרמליה - קרם קרמל שוקולד לבן בציפוי שוקולד לבן בשיבוץ יהלומי קרמל ומילוי קצפת בציפוי שוקולד בלגי.

אם תחפצו דווקא בסופגנייה עם נגיעות אלכוהול תוכלו ליהנות מקולקציית הצ'ייסר (9.50 ₪) שמכילה את סופגניית "מלבי" עם מילוי שוקולד וריגטו קוקוס בציפוי שוקולד לבן, תלתלי קוקוס וקשיו מקורמל, צ'ייסר פטל ומי ורדים, "שוקולטה ביאנקו" המגיעה עם גנאש קרם חלב איטלקי, ציפוי שוקולד בלגי ופניני קרנץ, וצ'ייסר שוקולטה אגוזי לוז ו"רושה פרלינה" שמלאה בקרם אנגלז פרלינה ושברי אגוזי לוז בציפוי שוקולד ותלתלי שוקולד מריר וצ'ייסר שוקולד נוצ'ולה.
שחיתות לשמה - קולקציית הסופגניות של רולדין



















עוד ברשימת המושחתים נמצאת כמובן רשת הקונדיטוריות מתוקה, שממשיכה להפתיע כל פעם מחדש. השנה החליטה מירי מתוקה ארזי - שף קונדיטור והבעלים של הרשת, לפנק אתכם בליין סופגניות שוקולדיות במיוחד כגון סופגניית "שוקולד פצפוצים" במילוי קצפת ושוקולד חלב, בעיטור כתר קצפת ופצפוצי שוקולד (8 ₪), סופגנייה במילוי גנאש נוגט ובציפוי שוקולד לבן (8 ₪), "סופגניית אייריש קרים" - במילוי גנאש שוקולד אייריש עשיר ובציפוי שוקולד מריר (8 ₪), "סופגניית נוטלה" שוקולדית במיוחד, במילוי ובציפוי נוטלה ואגוזים מקורמלים (8 ₪) וכמובן, "סופגניית שוקולד ילדים" בציפוי שוקולד השחר ועדשים צבעוניות (8 ₪). במקביל, משמרת מתוקה את הליין הקלאסי של סופגניות תות (5.5 ₪), חלבה (5.5 ₪), אלפחורס (8 ₪) וטרימיסו (8 ₪). הטבעונים מבנינו וודאי ישמחו לדעת שהשנה מציעה מתוקה גם סופגניות ייחודיות לטבעונים (!) במילוי ריבת תות ביתית או ריבת שזיף (6.5 ₪) וכן, לביבות קלאסיות או 12 לביבות בטטה עם עשבי תיבול, בתוספת מטבל יוגורט ונענע מרענן (48 ₪) שיימכרו בסניפי הרשת. מי שעתיד לארח בחג, יכול אפילו להיעזר בשירותי הקייטרינג של מתוקה הנקרא ROOMSERVICE, המציע מגשי לביבות במגש מיוחד לחימום חוזר בתנור טורבו, סופגניות במגשי אירוח ייעודיים לאירועים גדולים ועוד.
הכי גבוה שאפשר - מגדל הסופגניות של מתוקה. צילום: בני גם זו לטובה





























גם מאפיית ברמן החלה במכירת סופגניות ביתיות וטריות לחנוכה במגוון טעמים עשיר, תוך הבנה שהקהל הישראלי אוהב להתנסות בטעמים חדשים לצד המוכר והידוע. בנוסף לליין הסופגניות החלבי המכיל סופגניות עשירות בריבת חלב, קרם שוקולד, קרם גבינה או קרם אספרסו, מציעה מאפיית ברמן גם ליין סופגניות פרווה (5.60 ₪). בין מילויי הפרווה תוכלו למצוא כמובן את מילוי ריבת התות המסורתי (4.3 ₪), לצד מילוי תות ושוקולד, סופגניית וניל במילוי קרם וניל עשיר בציפוי שוקלד מריר, סופגניית חלבה בציפוי גנאש חלבה וסופגניית מוקה במילוי קרם מוקה ארומתי ובציפוי גנאש מוקה.
מתוקות מתוקות - סופגניות מאפיית ברמן. צילום: אורן דאי

















ואם כבר בסופגניות עסקינן, למה שלא תנסו לעשות אותן בבית?

מתכון לסופגנייה מתוקה מתוקה במילוי דבש סילאן ואגוזים
- באדיבות השף מאיר רוזנברג, רימונים גלי כנרת

החומרים (ל- 12 סופגניות):
500 גרם קמח
2 ביצים
100 גרם מרגרינה
25 גרם שמרים
קורט מלח
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס שמן
2 כוסות מים פושרים
שמן לטיגון

למלית הדבש:
1/2 כוס דבש
1/2 כוס רוטב סילאן (תמרים)
2 כפות אגוזי מלך טחונים
5 יחידות תמר מג'הול (או כל תמר אחר)
2 כפות חומץ הדרים
כף מיץ לימון
כף סויה
1/2 כפית מלח
קורט פלפל שחור
כף קורנפלור
1/4 כוס מים
כף אבקת סוכר
לא רק יפות מבחוץ - סופגניות במלית דבש אגוזים וסילאן

אופן ההכנה:
1. מערבבים את השמרים עם 1/4 כוס מים וכף קמח ומשרים כ- 5 דקות
2. מקציפים את הביצים והסוכר
3. ממסים את המרגרינה
4. מערבבים את כל שאר חומרי הסופגנייה עד לקבלת בצק אחיד ונותנים לבצק לנוח כ- 30 דקות
5. יוצרים מהבצק 12 עיגולים ונותנים לו לנוח עוד כ- 30 דקות
6. מחממים את השמן ומטגנים את הסופגנייה מכל צד עד לקבלת צבע זהוב

למלית:
1. קוצצים 2 תמרים (במעבד מזון) וחותכים 3 תמרים לאורך ל- 4 (לקישוט הסופגנייה)
2. מערבבים את כל החומרים בסיר, למעט הקורנפלור והמים
3. מניחים את חומרי המלית על הגז בחום נמוך ומבאים לרתיחה
4. מערבבים את הקורנפלור עם המים ומוזגים למלית, תוך כידי בחישה. לאחר רתיחה מכבים את האש
5. מקררים את המלית ומזלפים לתוך הסופגנייה, מפזרים אבקת סוכר ומניחים מעל את התמר לקישוט

חג שמח!

תמונה ראשית - סופגנייה במילוי קרם שוקולד לבן וקפה ובציפוי גנאש שוקולד של טאטי לחם. צילום: זוהר שעוני

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER

כתבות נוספות של טל פנחס

לשמוח, לא לפסוח
בין הטיפות
אחרי שתתאוששו...
על צלחת שמחתנו
יש שבועות שפשוט מתחשק...
סילבסטר 2014 במסעדות
אילת, חגים ומה שביניהם
סבתא בישלה גורמה
וולנטיין דיי 2024 – מסעדות מומלצות לדייט ראשון
יום הפלאפל הבינלאומי – עשרת הפלאפליות הכי שוות שיש
שמחה רבה, המסעדה היהודית באה הביתה
מנות האורז הכי שוות שאסור לפספס!