דגים ושפריצים של גלים. ארוחה בבני הדייג (צילום: אלירן אביטל)
המסעדות על קו המים בתל אביב ויפו, ולמעשה בכל העולם, נחלקות בגדול לשני סוגים: מסעדות שממוקמות ממש על החוף, כאלו שכוללות חול בין הבהונות (ובמקומות נוספים) עם אווירה משוחררת, או מסעדות שממוקמות מעט רחוק יותר מהמים ומהחול, אבל הנוף והבריזה כלולים בחוויה. אז אומנם אנחנו מדינה במלחמה אבל הסתיו שלנו עדיין חלומי, עם שמיים כחולים ושמש נעימה. כיף לשבת בחוץ, על החול או על הטראסה, ולנשום את טיפות הגשם הראשונות שלא מצליחות לקרר את האוויר אבל כן לתת לנו תחושה של אירופה. אז מי הן המסעדות השוות ביותר שמספקות חווית ים תיכון בלתי מתפשרת? אספנו מבחר הצעות כדי שתדעו איפה הכי נעים וטעים להעביר ארוחה עם נוף כחול ושקט בסתיו ישראלי. הנה אנחנו באים.
דמיינו את הטעמים העשירים של המטבח הים תיכוני מגיעים היישר לשולחן האוכל שלכם, מול הגלים המקציפים, רוח קלה נעימה ועל הכל מנצח קוקטייל משובח. מסעדת יוליה היפהפייה והאלגנטית, מביאה אליכם חוויה גסטרונומית מלאת השראה, והנוף פשוט משלים את החוויה והופך את הארוחה לאירוע.
פתחו את הארוחה עם שרימפס עסיסי ברוטב חמאת אוזו, המשלב ניחוחות אניס עדינים עם מתיקות פירות הים.
למנה העיקרית, התענגו על פילה סלמון עסיסי בציפוי יוגורט קרמי, או בחרו בקבב ארומטי המוגש על לחוח טרי ופריך. כל מנה היא חגיגה של טעמים וטקסטורות.
לסיום מתוק, הכנאפה עם גבינת עיזים מציעה איזון מושלם בין מתיקות ומליחות, עם מרקם פריך ומענג.
תפריט יוליה עשיר במנות בשר, דגים ופירות ים, כולם מוכנים בקפידה עם מיטב התוצרת המקומית הטרייה. כל מנה היא יצירת אמנות קולינרית, המשקפת את החזון של השפים מיכה סול ודני איתן.
אם אתם מחפשים ריגוש איכותי, שבו במרפסת הקסומה הנושקת לים, והתמכרו לשילוב המושלם של אוכל משובח, אווירה תוססת ונוף עוצר נשימה.
הטוענת לכתר המסעדה עם הנוף הכי יפה בארץ נמצאת במבנה אבן בן כ-500 שנה בכיכר קדומים ביפו, השמועות גורסות בתוקף ששמעון פרס ז"ל אהב לאכול ליד השולחן הממוקם ליד החלון הכי יפה במסעדה, המשקיף לנמל יפו היפה, ומה שהיה טוב לאזרח מספר 1 לשעבר – טוב גם לנו. קלמטה מזוהה עם אוכל יווני עם נגיעות ים תיכוניות ויש אפילו שף חדש ומבטיח: אבי כהן, שעבד בעבר במסעדות שוות בעיר כמו אונמי, טפאו, הרבט סמואל ועוד.
מה אוכלים בקלמטה? המנות מבוססות על חומרי גלם איכותיים ועונתיים אבל תמיד אפשר לסמוך על זה שיש קלאסיקות כמו צזיקי, ממרח פלפלים וגבינת פטה, עלי גפן ממולאים, דגים קטנטנים מטוגנים ועוד שלל מנות מדגים טריים בהן קבב דגים, סביצ'ה, דגים שלמים ומחבת פירות ים. גם מבחר מנות הבשר כאן נאמן לז'אנר הים תיכוני, בהן מוסקה, גירוס, סופלקי ועוד. האווירה נינוחה וכוללת מוזיקה יוונית ודרינקים בניחוח אניס. אל תשכחו להכין את היד לניגובים.
קלמטה - כיכר קדומים 10, יפו העתיקה, 053-9426824
שף חדש וקלאסיקות יווניות. קלמטה (צילום: אנטולי מיכאלו)
המסעדה היוונית השמחה יאסו נמצאת מול הים, עם הנוף והבריזה מינוס החול. הטברנה המודרנית של השף אבי ביטון מציעה תפריט של אוכל יווני קלאסי עם נגיעות עכשוויות ועונתיות, הופעות מוזיקה יוונית ואווירה כיפית ושמחה.
מה אוכלים ביאסו? לאחרונה השיקו במקום תפריט חדש ומרענן, בדגש על פרודוקטים ים תיכוניים טריים. בין המנות שתוכלו לחלוק - חציל מפויח על טחינה הר ברכה, סלט משוויעה, בצל בסומק, לאבנה נענע, אבקת לימון פרסית, פלפל חריף וביצה (54 שקלים); קרפצ'יו דג ים עם קרם לימון כבוש, מטבוחה, ביצה רכה וחצילים שרופים (62 שקלים); ויש אפילו דיל ערב שווה שנקרא דיל שקיעה - במסגרתו מקבלים ב-98 שקלים לסועד מנה ראשונה, מנה עיקרית ולחם פראנה.
יאסו - הירקון 105, תל אביב, 053-8095195
הטברנה המודרנית של אבי ביטון. שולחן ביאסו (צילום: עמית זאנטקרן)
אם אתם מחפשים מסעדות עם נוף לים, אתם בטח חושבים על נמל תל אביב, שמהווה בהחלט אזור שכיף להסתובב בו, אבל בואו נודה על האמת, האופציות הקולינריות שם די מאתגרות ונוטות לרשתות גנריות של בתי קפה ומסעדות. אופציה טובה ומקומית היא מסעדת בני הדייג שבה אפשר לפתוח שולחן ולהעניק לעצמנו חוויה של מים, שמים ואוכל שבא מהים לצד ניגובים מפנכות קטנות וטעימות.
מה אוכלים בבני הדייג? מנות של דגים טריים או פירות ים (מ-89 שקלים למנה) במבחר צורות הכנה - מהם תיהנו אחרי מגוון של סלטי הבית הגודשים את השולחן. זה המקום לאכול בו לברק, מוסר ים, ברבוניות, דניס, פירות ים ויש גם אנטרקוט. ביום עם קצת רוח תזכו אפילו לרסיסי מי מלח מרעננים שכלולים בחוויה.
בני הדייג - כ"ג יורדי הסירה 1, נמל תל אביב, 053-9444154
להזמנת שולחן בבני הדייג
מסעדת חוף מציצים, הפועלת בכל ימות השבוע מ-7 בבוקר ועד מאוחר בערב, מציעה חווית ישיבה כיפית ממש על החוף. האווירה משוחררת, המקום שוקק ומציע כמה אפשרויות ישיבה (בפנים, במרפסת או על החול ממש).
מה אוכלים במציצים? התפריט עשיר במנות מגוונות מכל הטעמים והעדות, בהן לא מעט מנות סופר-ישראליות / מזרח-תיכוניות שתיירים בטח ירצו לדגום כמו חומוס, פלאפל, לאבנה, ארוחות בוקר ישראליות,פופקורן שרימפס, קלמארי, סלטים רעננים, כריכים וטוסטים, קבבונים ושווארמה, שייקים ומיצים ועוד. שימו לב, בסופי שבוע ובחגים יש מינימום הזמנה של 30 שקלים לסועד.
מציצים - חבקוק 1, חוף מציצים, תל אביב, 053-4274215
בפורמט דומה למציצים – רק בלי הסרט המיתולוגי ברקע – פועלת מסעדת גזוז ביץ' בחוף ירושלים, ממש על קו החול והמים. על החול הוצבו שולחנות עץ, יש מוזיקה שמחה והמסעדה פתוחה משעות הבוקר ועד הלילה, עם תפריט שמשתנה במהלך היום.
מה אוכלים בגזוז ביץ'? ארוחות בוקר, טאפאסים קלילים, קסרול פירות ים טריים, מנות בניחוח מקומי כמו סלט בטטה, סרדינים טוניסאיים, פרחי כרובית מטוגנת, קוסקוס פירות ים וגם קלאסיקות בינלאומיות כמו המבורגרים, פיצות, פסטות וכדומה לצד קוקטיילים, בירות ויינות ישראליים.
גזוז ביץ' - הרברט סמואל 51, חוף ירושלים, תל אביב, 053-9377407
מנות כיפיות לצד הדרינקים. המבורגר בגזוז ביץ' (צילום: גל זהבי)
מסעדת מנטה ריי היא מסעדת דגים ופירות ים ותיקה שפועלת בסמוך למתחם הדולפינריום (לשעבר). התפריט מתבסס רובו ככולו על מה שנותן הים ואפשר לאכול פה כמעט בכל שעה ביום – מארוחות בוקר ועד ארוחות ערב.
מה אוכלים במנטה ריי? זה המקום לשלוק אויסטרים (כשיש), דגים שלמים כמו מוסר ים, דניס, לברק, טונה אדומה, לברק ועוד, עם שלל תוספות מעניינות ואקזוטיות. גם פירות ים טובים תמצאו כאן בהם סקאלופס, תמנונים ושרימפס, מרק דגים בויאבס וגם מנות בשר למי שלא מתחבר לים בצלחת אלא רק באווירה.
מנטה ריי - יחזקאל קויפמן 7, תל אביב, 053-4247717
איפה עוד? יש שורה של מסעדות חוף הפזורות לאורך חופי העיר. תטיילו בכיף, תפתחו תיאבון, שבו באחת המסעדות המזמינות ופשוט תיהנו מכאן ועכשיו.
צילום תמונת שער: שאטרסטוק
*חלק מן המסעדות המופיעות בכתבה הינן לקוחות rest אך נבחרו ללא שיקולים מסחריים
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת