קמפנלו – תל אביב
על המקום: בית קפה שכונתי שמגיש אוכל איטלקי. מבחר גדול של פסטות וכריכים שווים.
דגימה מהתפריט: טורטליני ציידים בקרם אפונה ירוקה (65 ₪); ריזוטו אקוורלו – כל יום קצת אחרת (68 ₪); קרמבל פירות (34 ₪).
כשר: לא
קמפנלו, בן יהודה 230 תל אביב. 053-9370812
נובה ג'ויה - הרצליה
על המקום: מסעדה איטלקית משובחת השייכת לקבוצת ארקפה, ומציעה תפריט של ארוחות בוקר, פסטות, דגים, פיצות, קינוחים איטלקיים, וכמו כן תפריט יינות עשיר.
דגימה מהתפריט: טורטליני ערמונים - פסטה ממולאת קרם ערמונים ברוטב חמאה וחזה אווז. מוגש על קרם ארטישוק ירושלמי ופרמג'אנו (68 ₪); ריזוטו פטרית - תערובת פטריות, תרד, בצל, חמאה ופרמג‘אנו (68 ₪).
כשר: לא
נובה ג'ויה, שנקר 9, הרצליה. 053-9429663
>> להזמנת שולחן במסעדת נובה ג'ויה
אוסטריה דה פיורלה – תל אביב
על המקום: מסעדה איטלקית הקיימת מאז 1986 בבעלות משפחת פורנרי, שהתגוררה במשך עשרה דורות ברומא, עד שעלתה ארצה והקימה את המסעדה. פבריציו ואמו פיורלה הם השפים במסעדה וממשיכים את מסורת האוכל האיטלקי היהודי שהכינו בבית ברומא מדורי דורות. במסעדה מגוון רחב של מאכלים בנוסח רומאי: אנטיפסטי, מרקים, פסטות, ניוקי, בשרים, קינוחים ועוד והכל תוצרת בית.
דגימה מהתפריט: לזניה עם בשאמל ובולונז (53 ₪); כבד עגל בנוסח ונציה (59 ₪).
כשר: לא
אוסטריה דה פיורלה, בן יהודה 148, תל אביב. 03-5248818
Dagim – הוד השרון
על המקום: מסעדתו של פרנק אזולאי משקיפה על פארק ארבע עונות בהוד השרון. מהמטבח יוצאות מנות של דגים, פירות ים ובשרים. תפריט יין עשיר ומשובח ועיצוב יוקרתי.
דגימה מהתפריט: מגש מוהבט – סלטי ומעדני Dagim (45 ₪); רול סרטנים על אצות ים וקראנץ' מלפפונים (68 ₪); קריספי בס סלעים בויניגרט ג'ינג'ר וסויה חם (125 ₪).
כשר: לא
Dagim, הציונות 7, הוד השרון. 09-7429900
אלפרדו - פתח תקווה
על המקום: מסעדה איטלקית כשרה המציעה מנות קלאסיות של פסטות, לזניות, סלטים ועוד. נמצאת בלב פארק אזורים – מרכז ההייטק של פתח תקווה.
דגימה מהתפריט: סירת חציל בקינואה (38 ₪); ספגטי בלקני - מוקפץ עם פלפלים וחצילים ברוטב פומודורו (58 ₪).
כשר: למהדרין
אלפרדו, אם המושבות 94, פארק אזורים, פתח תקווה. 053-9441289
פרנצ'סקה – ראשון לציון
על המקום: מסעדה איטלקית על חוף הים בראשון, בניצוחו של השף דניס חסיף. אווירה חמימה וכפרית, ויש ארוחות בוקר מאוד מפתות.
דגימה מהתפריט: שקשוקה בלקנית - סט מטבלי ולחם הבית , סלט קצוץ, שתי ביצי עין ברוטב עגבניות , פלפלים , שום , חצילים קלויים וגבינת פטה (60 ₪); לזניה עגל בבשמל פרמז'ן, ראגו עגל ומוצרלה (89 ₪).
כשר: לא
פרנצ'סקה, טיילת חוף הים, ראשון לציון. 053-9441354
קרנבירה – תל אביב
על המקום: מסעדת בשרים ובירה בקונספט צפון איטלקי, חלק ממתחם "ליטל איטלי" שנפתח לאחרונה במרכז שרונה בתל אביב. תפריט עשיר של בשרים מעושנים, מבחר גדול של בירות ואווירה שמחה בסביבה פסטורלית והיסטורית.
דגימה מהתפריט: Rosticciana – תבשיל בשר מעושן ברוטב יין לבן ועגבניות (54 ₪); ארוחת טעימות בשר (135 ₪).
כשר: לא
קרנבירה, קפלן 18, מתחם שרונה, תל אביב. 053-9367317
הרפובליקה של רונימוטי – תל אביב
על המקום: מסעדה איטלקית שמגישה מנות פסטה טרייה הנעשית במקום, פיצות הנאפות בעבודת יד, סוגי בשרים המתיישנים במקום, פירות ים ודגי ענק מופלאים. רונימוטי מטפחת גינה אורגנית, שם נקטפים הירקות ועשבי התיבול.
דגימה מהתפריט: רוקולה קרצ'ופי - רוקולה מהגינה, ארטישוק רומי, צנוברים, פרמג'אנו, שמן זית ולימון (46 ₪); סקלופינה מילנזה - נתח שייטל דק בציפוי פרורי לחם (72 ₪).
כשר: לא
הרפובליקה של רונימוטי, מזא"ה 3, תל אביב. 053-9444003
>> להזמנת שולחן במסעדת רונימוטי
>> למסעדות איטלקיות נוספות באזור המרכז
תמונה בראש העמוד: מסעדת קמפנלו. צילום: אנטולי מיכאלו
תמונה בעמוד הבית: מסעדת פאפאס. צילום: אנטולי מיכאלו
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת