טרואר היא מילת קסם הצרפתית, המתארת את סך כל המרכיבים הסביבתיים המהווים את בית הגידול של גפן היין. המונח מאחד בתוכו את גובה ושיפוע הכרם, איכות הקרקע, זווית השטח לכיוון השמש, איכות המים ותנאי האקלים. הכרת הטרואר המיוחד של כל כרם, מאפשר למצות את המיטב מהכרמים.
בשנת 2000 הופק בארץ, ביקבי כרמל, בקבוק 'כרם יחידני' הראשון, שהפך להיות סדרה במדינת ישראל, רמת ערד קברנה סוביניון 2000. הבקבוק האטרקטיבי היה ארוך ויוצא דופן, והיווה סמל ל'כרמל חדש'. היה זה יין המהפכה! היין קיבל ממבקר היין דניאל רוגוב, ציון של 92 נקודות, ניקוד שהיה אז כמעט המקסימום שרוגוב נתן ליינות ישראליים.
לאחר צאתו לשוק הושקה סדרת כרם יחידני, שכללה יינות מכרם זרעית, רמת ערד, כרם בן זמרה וכרם קאיומי - כרמים יחידניים יוצאי דופן בטיבם שהוענק להם יחס מיוחד בכרם וביקב. יינות מזני ענבים אציליים יוצרו באופן אישי על ידי מיטב הייננים הצעירים של היקב, חניכי אסכולות שונות מכל רחבי עולם היין. היינות היו בבואה נאמנה של בית הגידול שלהם ושל חזונם של יקבי כרמל. יינות טרואר אמיתיים. יינות איכותיים, אותנטיים, ישראליים.
היינות החלו לקבל שבחים ופרסים בארץ ומחוצה לה, כשהפרס הנחשב ביותר הוענק לשיראז כרם קאיומי 2006, שקיבל את ה'אוסקר של עולם היין' בתחרות של מגזין היין האנגלי החשוב דיקנטר, ופקח את עיני הציבור לסדרה.
מאת מירה איתן, יקבי כרמל
צילום: כרם קאיומי. יח"צ
* כתבה פרסומית
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת