נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

טרואר היא מילת קסם הצרפתית, המתארת את סך כל המרכיבים הסביבתיים המהווים את בית הגידול של גפן היין. המונח מאחד בתוכו את גובה ושיפוע הכרם, איכות הקרקע, זווית השטח לכיוון השמש, איכות המים ותנאי האקלים. הכרת הטרואר המיוחד של כל כרם, מאפשר למצות את המיטב מהכרמים.

בשנת 2000 הופק בארץ, ביקבי כרמל, בקבוק 'כרם יחידני' הראשון, שהפך להיות סדרה במדינת ישראל, רמת ערד קברנה סוביניון 2000. הבקבוק האטרקטיבי היה ארוך ויוצא דופן, והיווה סמל ל'כרמל חדש'. היה זה יין המהפכה! היין קיבל ממבקר היין דניאל רוגוב, ציון של 92 נקודות, ניקוד שהיה אז כמעט המקסימום שרוגוב נתן ליינות ישראליים.

לאחר צאתו לשוק הושקה סדרת כרם יחידני, שכללה יינות מכרם זרעית, רמת ערד, כרם בן זמרה וכרם קאיומי - כרמים יחידניים יוצאי דופן בטיבם שהוענק להם יחס מיוחד בכרם וביקב. יינות מזני ענבים אציליים יוצרו באופן אישי על ידי מיטב הייננים הצעירים של היקב, חניכי אסכולות שונות מכל רחבי עולם היין. היינות היו בבואה נאמנה של בית הגידול שלהם ושל חזונם של יקבי כרמל. יינות טרואר אמיתיים. יינות איכותיים, אותנטיים, ישראליים. 

היינות החלו לקבל שבחים ופרסים בארץ ומחוצה לה, כשהפרס הנחשב ביותר הוענק לשיראז כרם קאיומי 2006, שקיבל את ה'אוסקר של עולם היין' בתחרות של מגזין היין האנגלי החשוב דיקנטר, ופקח את עיני הציבור לסדרה.

מאת מירה איתן, יקבי כרמל
צילום: כרם קאיומי. יח"צ

* כתבה פרסומית

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
גורילה בר קפה – תמצאו פה את מנת החלומות הכשרה שלכם
ים, מלח וטעם: אנין ממשיכה להפתיע
בני הדייג בתל אביב (צילום: אלירן אביטל)
NOTO: סיפור אהבה איטלקי
כולנו אוהבים את מסעדת כולנו באשקלון
מה כדאי לכם לאכול באזור  הכנרת?
מהפכת הקפה
בירה מליגה אחרת
אכלו אותה?