דמיינו טיילת הנושקת לים תכול, שגליו המתנפצים ממלאים את האויר ברסיסי מלח זערוריים. את הטיילת מנקדים הולכים ושבים, חלקם רצים בקצב מרשים, חלקם רכובים על אופניים, אחרים פוסעים זוגות-זוגות שלובי ידיים. דמיינו שאתם יושבים על קו החול, משקפי שמש כהים על אפכם, מתענגים על קרני שמש מאוחרות ובידכם כוס בירה צוננת. דמיינו שאתם ברביירה הצרפתית או בחוף בוגרשוב. האמת, זה לא משנה. גם פה, על החוף היפה של תל-אביב, במסעדת ארמנדו, בת-גלים אמיתית וגם כשרה, נכון לכם בילוי של ים ועושר קולינרי.
שף טוב - הכל טוב
ארמנדו קדוש, השף ובעל מסעדת הדגים הכשרה, הסתובב בעולם, הקים וניהל בתי אוכל בחו"ל ובארץ, עד שהחליט לצאת למיזם חייו עם רעיון לפתוח מסעדת שף על טיילת הרברט סמואל. ההצלחה לא אחרה לבוא, ואיתה גם קהל לקוחות קבוע שהתמכר לסגנונו הים-תיכוני הענייני והטעים. הסוד טמון בבחירת חומרי גלם מעולים וברוחב הלב שמוציא כל אורח שבע ומרוצה.
הגענו לביקור בארמנדו בשעת בין ערביים נעימה, חווים את החלום מהפסקה הקודמת במלוא מובן המילה. לביקור הצטרף חברי הפוליטקאי, אשר התרשם מאוד מהסגנון הנעים ומן השלווה של מסעדת החוף, וציין כי המיקום המרכזי בלב ת"א מחד, והשלווה שהקרבה לים מעניקה מאידך, משתלבים והופכים את ארמנדו ליעד אסטרטגי ביותר לעריכת פגישות חשובות עם בעלי מאה וגם דעה. התיישבנו על הקו הראשון לים. הוגש לנו קנקן מים צוננים עם פלחי לימון, ולהזמנתנו הגיעו חיש גם שתי חצאי קרלסברג צוננות עם מצנפת קצף סמיך (26 שקלים לחצי ליטר). בהמלצת המלצרית הזמנתי דג דניס אפוי במלח גס (105 שקלים), בעוד הפוליטיקאי שהתאווה לכרסם בשר מעל עצם בחר בצלעות הכבש (139 שקלים).
כיד המלך
עוד בטרם סגרנו את התפריט, מלצר עם מגש ועליו שלל קעריות סלטים נוצצים בשמן זית ירקרק הגיע אל שולחננו, ופרק את מרכולתו הצבעונית. היו שם סלט סלק בשום, גזר בכמון, קולסלאו, לימונים נפלאים בכבישה ביתית וקוביות בטטה אפויות בתנור. לצדם הוגשו בנדיבות גם חומוס חלק-חלק בטעם מאלף, שלושה סוגי סלטי חצילים טעימים וסלט עגבניות, חסה ובצל ירוק ששמן הזית הנפלא (מכרם חלוצה) הפך למעדן של ממש. סלסלת לחמניות חמות הדיפה ניחוח מעורר תאבון, ואנו ניגשנו מיד אל המלאכה ופצחנו בסדרת ניגובים ולעיסות במצמוצי שפתיים. לעליצות לא היה די, שכן עם כל צלחת שנוגבה עד תום נשאלנו אם נרצה למלאה מחדש, עד שריפדנו את קיבותינו המיומנות בנדיבות, והרגשנו בשלים לעבור למנה העקרית.
מנה מנצחת
ארבע צלעות כבש שמנמנות במשקל 400 גרם היו מנת חלקו של ידידי היקר. איתן הוגשו פרוסות תפוד אפוי, עגבנייה ובצל בגריל. הצלעות היו עשויות היטב, כך שהבשר נותר עסיסי, בעוד השומן נחרך לפריכות מתפצחת. דג הדניס הוגש בצלחת מאורכת, לצד חצי לימון. פסים נחרתו בעורו לפני שנכנס לתנור, חושפים את בשרו הלבן, כך שבזמן האפייה מליחות מדודה חדרה מגבישי המלח שציפו את הדג. הוא היה גדול וטרי, בשרו עם טעם ים נעים, ומידת האפייה הייתה מושלמת. מנה זו הראתה את הדיוק והמקצועיות בה מטפל ארמנדו בחומרי הגלם ומביא אותם לשלמות על צלחתו של הסועד, והיא זכתה בשבחינו והוכתרה כמנה המנצחת.
כאשר ארמנדו נפתחה היא היתה מהראשונות באזור. מאז הצטרפו מסעדות רבות וטובות לרביירה הישראלית הזו. אולם, ייחודה ואיכותה נשמרו בזכות חומרי הגלם המעולים, האהבה והמקצועיות של השף לאוכל ובזכות המיקום יוצא הדופן. קינחנו את הארוחה במוס עשיר של פירות יער מרענן במתיקות עדינה (34 שקלים) ובאספרסו ארוך ונהדר של לוואצה (9 שקלים) ונפרדנו לשלום בתחושה נפלאה, כאילו חזרנו מחופשה בארץ אהובה.
חשבון בבקשה
קרלסברג: 26 שקלים
דניס אפוי במלח גס: 105 שקלים
צלעות כבש: 139 שקלים
מוס פירות יער: 34 שקלים
אספרסו: 9 שקלים
חשבוננו הסתכם ב-313 שקלים
ארמנדו, הרברט סמואל 90, תל אביב. 053-9442837
* הכותב היה אורח המקום
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת